Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Βίντεο από drone καταγράφει την διάσωση κολυμβητή από ναυαγοσώστες σχηματίζοντας ανθρώπινη αλυσίδα

ΗΠΑ: Βίντεο από drone καταγράφει την διάσωση κολυμβητή από ναυαγοσώστες σχηματίζοντας ανθρώπινη αλυσίδα

Ναυαγοσώστες στη Φλόριντα καταγράφηκαν από drone να σχηματίζουν ανθρώπινη αλυσίδα για να σώσουν την ζωή αθλητή boogie boarder

Ο Joe Osborne, χειριστής drone, αποφάσισε να κάνει μερικές πτήσεις με το τηλεκατευθυνόμενό του πάνω από τον ωκεανό με αποτέλεσμα να καταγράψει σε βίντεο τις υπεράνθρωπες προσπάθειες ομάδας ναυαγοσωστών να σώσουν έναν αθλητή του boogie board. Η ζωή του αθλητή ήταν σε κίνδυνο, καθώς ισχυρά ρεύματα του ωκεανού τον είχαν παρασύρει στα βαθιά.

«Στην πραγματικότητα εντυπωσιάστηκα», είπε ο Osborne στο FOX35 Orlando. «Ήταν σίγουρα εξωπραγματικό να τους βλέπεις με τις σημαδούρες τους να είναι όλοι στην σειρά. Πολύ εντυπωσιακό. Θεωρώ ότι ήταν πολύ προσεγμένο και άψογο» πρόσθεσε.

Το επικίνδυνο περιστατικό

Το βίντεο δείχνει έναν άνδρα σε μια σανίδα boogie board να έχει παρασυρθεί μακριά από την ακτή. Ένας ναυαγοσώστης αρχίζει να ρυμουλκεί τον άνδρα προς την ακτή, ενώ τρεις άλλοι ναυαγοσώστες κολυμπούν για να τους συναντήσουν.

Όλοι μαζί οι ναυαγοσώστες, όπως δείχνει το βίντεο, σχηματίζουν τελικά μια ανθρώπινη αλυσίδα, ώστε να καταφέρουν παρά τα ισχυρά ρεύματα να οδηγήσουν τον άνδρα με την σανίδα του στην ακτή, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Νew York Post».

Η Malaina Bryant, υπολοχαγός της Flagler Beach Ocean Rescue, σημείωσε ότι οι ναυαγοσώστες έπρεπε γρήγορα να συνθέσουν μία στρατηγική διάσωσης, καθώς ο άνδρας βρισκόταν πολύ μακριά από την ακτή και ήταν αρκετά ταλαιπωρημένος.

«Αυτή η διάσωση ήταν αρκετά μακριά από την ακτή, οπότε χρειάστηκαν κι άλλες ενισχύσεις. Πιάνοντας ο ένας τις σημαδούρες του άλλου σχημάτισαν μία ανθρώπινη αλυσίδα διάσωσης», δήλωσε η Bryant. «Όλοι δουλεύουμε πολύ σκληρά, και αυτό φαίνεται στο βίντεο. Τα πήγαν τέλεια», κατέληξε η υπολοχαγός.

Ο χειριστής του drone, Joe Osborne, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό που μίλησε ότι το βίντεο της διάσωσης στον ωκεανό δείχνει όχι μόνο τον ηρωισμό των ναυαγοσωστών, αλλά και ότι οι κολυμβητές θα πρέπει να είναι προσεκτικοί με τα θαλάσσια ρεύματα.

«Αν δεν μπορούσες πραγματικά να το δεις, δεν το πιστεύεις, αλλά ήταν πολύ ισχυρά τα ρεύματα», περιέγραψε ο Joe Osborne.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024