Πλουσιότερος αθλητής (ξανά) ο Ρονάλντο και το στοιχείο που εντυπωσιάζει
Αυτή τη φορά ο Ρονάλντο εισέπραξε από το συμβόλαιο του με την Αλ Νασρ και τις εξωαγωνιστικές δραστηριότητες του το ιλιγγιώδες ποσό των 275 εκατ. δολαρίων (περίπου 246 εκατ. ευρώ).
Μίδας ο Κριστιάνο Ρονάλντο, αναδείχτηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και για πέμπτη συνολικά ως ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής στον κόσμο, σύμφωνα με την τελευταία λίστα του Forbes.
Αυτή τη φορά ο CR7 εισέπραξε από το συμβόλαιο του με την Αλ Νασρ και τις εξωαγωνιστικές δραστηριότητες του το ιλιγγιώδες ποσό των 275 εκατ. δολαρίων (περίπου 246 εκατ. ευρώ). Μόνο ένας αθλητής στο παρελθόν έχει κερδίσει περισσότερα και μάλιστα δύο χρονιές. Πρόκειται για τον Αμερικανό άλλοτε πρωτοπυγμάχο Φλόιντ Μέιγουέδερ ο οποίος το 2915 κέρδισε 300 εκατ. δολάρια και τρία χρόνια αργότερα 285 εκατ. δολάρια.
Το ακόμα πιο εντυπωσιακό γεγονός στη φετινή λίστα είναι πως ο δεύτερος, Στεφ Κάρι, άσος του Γκόλντεν Στέιτ, απέχει από τον CR7 119 εκατ. δολάρια. Το 156 εκατ. δολάρια που εισέπραξε ο Αμερικανός γκαρντ αποτελούν ρεκόρ για το μπάσκετ αλλά παρ’ όλα αυτά ωχριούν μπροστά στον Μίδα Ρονάλντο.
Οι δέκα πιο ακριβοπληρωμένοι αθλητές του 2025 εισέπραξαν συνολικά 1,4 δισ. δολάρια, περίπου 200 εκατ. περισσότερα σε σχέση με πέρυσι και αποτελούν νέο ρεκόρ από τότε (1990) που καταρτίστηκε από το Forbes η σχετική λίστα.
Επίσης όλα τα μέλη του top 10 έχουν κερδίσει πάνω από 100 εκατ. δολάρια έκαστος, κάτι που συμβαίνει μόλις για δεύτερη φορά (συνέβη και πέρυσι).
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βρίσκεται στη 13η θέση της σχετικής λίστας με έσοδα 94,4 εκατ. δολάρια εκ των οποίων τα 49,4 εκατ. αφορούν το συμβόλαιό του με τους Μπακς.
Αναλυτικά οι δέκα πλουσιότεροι αθλητές, τα ποσά σε δολάρια και το άθλημα τους:
Τα δεδομένα για το πότε είναι εφικτή η διεξαγωγή του αγώνα Ολυμπιακός - Φενέρ που αναβλήθηκε και τι ισχύει με τον κανονισμό σχετικά με το ποιοι παίκτες θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής όταν το ματς γίνει.
Με δάκρυα στα μάτια και κρατώντας εκατοντάδες αφίσες Ομπράντοβιτς προσήλθαν οι οπαδοί της Παρτιζάν στο γήπεδο για το παιχνίδι της ομάδας τους με τη Μπάγερν Μονάχου στην Ευρωλίγκα.