Συνάντηση Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη με τον Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Βύρα
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και η περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας τους.
Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης υποδέχθηκε, χθες, στο Δημαρχείο Πειραιά αντιπροσωπεία του Δήμου Λάρνακας με επικεφαλής τον Δήμαρχο Ανδρέα Βύρα.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και η περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας, στο πλαίσιο της αδελφοποίησης των δύο πόλεων.
Στη συνάντηση συμμετείχαν από τον Δήμο Πειραιά η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Τουρισμού Ανδριάνα Ζαρακέλη, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιµης Ανάπτυξης Δημήτρης Καρύδης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Βασίλης Ταταρόπουλος και η Διευθύντρια Εξωστρέφειας, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Τουρισμού Βασιλική Σωτηρίου.
Από τον Δήμο Λάρνακας παρέστησαν ο Δημοτικός Γενικός Γραμματέας Δήμου Λάρνακας Ανδρέας Λουκά, ο Πρόεδρος Επιτροπής Τουρισμού, Αστικού Εμπορικού Κέντρου και Παραλιακού Μετώπου Ανδρέας Τταουξιής, ο Πρόεδρος Επιτροπής Πολιτισμού και Μέλος Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λάρνακας Άθως Καζαντζής και το Μέλος Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λάρνακας Παντελής Χειμωνίδης.
Μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση

Στο τέλος της συνάντησης οι κ.κ. Μώραλης και Βύρας αντάλλαξαν δώρα.
Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:
«Με τον Δήμαρχο Ανδρέα Βύρα και την αντιπροσωπεία του Δήμου Λάρνακας είχαμε μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση. Πειραιάς και Λάρνακα είναι αδελφοποιημένες πόλεις από το 1995 και είναι σημαντικό αυτή η αδελφοποίηση να μετουσιωθεί σε κοινές πρωτοβουλίες και δράσεις.
Συζητήσαμε αυτοδιοικητικά θέματα, καθώς και για τις πολυεπίπεδες συνέργειες που μπορούμε να υλοποιήσουμε σε πολιτιστικό, αθλητικό, επιχειρηματικό επίπεδο αρχής γενομένης από τις εφετινές «Ημέρες Θάλασσας», έναν θεσμό που γιορτάζεται και στη Λάρνακα.
Επιπλέον, αναφερθήκαμε στη σύνδεση των Επιμελητηρίων και των Πανεπιστημίων μας. Όπως έχω ξαναπεί, οι αδελφοποιήσεις έχουν νόημα όταν αποτυπώνονται σε επωφελείς συνεργασίες. Σε αυτήν την κατεύθυνση κινούμαστε, ενισχύοντας την εξωστρέφεια του Πειραιά και της Λάρνακας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ανδρέα Βύρα για την παραγωγική μας συζήτηση και για τη διάθεση να ενισχύσουμε τις σχέσεις των δύο πόλεων».
Ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, σε δήλωσή του, μεταξύ άλλων ανέφερε πως οι κοινοί δεσμοί μεταξύ του Ελληνικού και του Κυπριακού λαού είναι γνωστοί, σημειώνοντας:
«Με τον Δήμο Πειραιά έχουμε πολλά κοινά στοιχεία. Είμαστε δύο παραλιακές πόλεις, με λιμάνια, με έμφαση στη θαλάσσια οικονομία και στη γαλάζια ανάπτυξη, με κέντρα αριστείας και πρωτοβουλίες. Είμαι σίγουρος ότι η συνεργασία μας και η ανταλλαγή πολιτιστικών και επιχειρηματικών πρακτικών θα είναι προς όφελος των δημοτών μας».
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
- Κατάσχεση – «μαμούθ» στον Παναμά με περισσότερους από 5 τόνους να πέφτουν στα χέρια των αρχών
- Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]
- Συρία: Ο στρατός πήρε τον έλεγχο στρατιωτικού αεροδρομίου, φράγματος και πετρελαιοπηγών
- Φθηνότερα αυτοκίνητα ή ακριβότερα καύσιμα; Το στοίχημα Τραμπ διχάζει την αγορά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)





































![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)




































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442