Σουδάν: Τουλάχιστον 70 νεκροί από χολέρα και 2.243 κρούσματα μέσα σε μια εβδομάδα
Μεταξύ 20 και 26 Φεβρουαρίου, έχουν καταγραφεί 70 επιβεβαιωμένοι θάνατοι από χολέρα και 2.243 κρούσματα - περίπου 400 ημερησίως - στο νότιο Σουδάν.
Τουλάχιστον 70 άνθρωποι πέθαναν από χολέρα και περισσότερα από 2.200 κρούσματα καταγράφηκαν στο νότιο Σουδάν την προηγούμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη η διεθνής ανθρωπιστική οργάνωση Save the Children επικαλούμενη στοιχεία του υπουργείου Υγείας της αφρικανικής χώρας (στη φωτογραφία από το Χ, @SudanTribune_EN, επάνω, ασθενείς με χολέρα κείτονται έξω από το νοσοκομείο στην πόλη Κόστι του νότιου Σουδάν).
Η Save the Children αναφέρει τουλάχιστον 70 επιβεβαιωμένους θανάτους και 2.243 κρούσματα χολέρας
Schools in Kosti, White Nile State, have been closed to contain a major cholera outbreak, with cases exceeding 400 and 13 deaths reported, a state official announced on Thursday.https://t.co/ydoGkkqokf
Video: Medical workers at Kosti Teaching Hospital battle to save lives amid a… pic.twitter.com/IOtqLJ8vPn— Sudan Tribune (@SudanTribune_EN) February 20, 2025
Η έξαρση των κρουσμάτων χολέρας σημειώνεται μετά την επίθεση drone στον κεντρικό ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό Ουμ Νταμπακάρ, 275 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Χαρτούμ, η οποία διέκοψε την πρόσβαση σε πόσιμο νερό στην πόλη Κόστι της πολιτείας του Λευκού Νείλου.
Το σουδανικό σύστημα υγείας έχει παραλύσει εξαιτίας του εμφυλίου πολέμου που ξέσπασε τον Απρίλιο του 2023 και ο οποίος έχει στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, υποχρεώνοντας πάνω από 12 εκατομμύρια κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.
Σοκαριστικά στοιχεία
Η οργάνωση Save the Children έκανε λόγο για 2.243 κρούσματα χολέρας – περίπου 400 κρούσματα ημερησίως – στην πόλη Κόστι και τουλάχιστον 70 επιβεβαιωμένους θανάτους από τη νόσο μεταξύ 20 και 26 Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας την Τρίτη, στο Σουδάν έχουν καταγραφεί περισσότερα από 55.000 κρούσματα χολέρας και 1.400 θάνατοι που αποδίδονται στη νόσο από τον Αύγουστο του 2024.
Πηγή: ΑΠΕ
- Ιστορική στιγμή: Στο Μεσολόγγι ο πίνακας του Ντελακρουά για τα 200 χρόνια από την Έξοδο
- Συγκλονιστική εξέλιξη στο πρωτάθλημα της Πολωνίας – Ο τελευταίος της βαθμολογίας έχει ελπίδες για τον τίτλο
- «Νόμιμος στόχος η Ουκρανία», λέει Ιρανός αξιωματούχος – «Έχει εμπλακεί στον πόλεμο»
- Η Αλεξανδρούπολη ο επόμενος σταθμός της «Ιθάκης» του Αλέξη Τσίπρα
- Τζιρόνα – Μπιλμπάο 3-0: Μεγάλη νίκη για τους Καταλανούς με κορυφαίο τον Ουναΐ
- Αλεπού ανέβηκε στο πλοίο και ταξίδεψε από την Αγγλία στη Νέα Υόρκη



