Τουρκία: Στους 66 οι νεκροί από τη φωτιά σε ξενοδοχείο χιονοδρομικού κέντρου
Σύμφωνα με αναφορές ορισμένα από τα θύματα σκοτώθηκαν στην προσπάθειά τους να διαφύγουν από τα παράθυρα του ξενοδοχείου. Η φωτιά ξεκίνησε από τον όροφο του εστιατορίου.
Στους 66 ανήλθαν οι νεκροί από τη φωτιά σε ξενοδοχείο χιονοδρομικού κέντρου στη βορειοδυτική Τουρκία ξημερώματα της Τρίτης (21/1).
Η φωτιά ξεκίνησε από το εστιατόριο του 12ώροφου ξενοδοχείου Grand Kartal που βρίσκεται στο θέρετρο Kartalkaya στην επαρχία Μπολού. Η αιτία της φωτιάς βρίσκεται ακόμη υπό διερεύνηση.
Τα τελευταία στοιχεία κάνουν λόγο για 51 τραυματίες.
Σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Μπολού, δύο από τα θύματα σκοτώθηκαν στην προσπάθειά τους να βγουν από το φλεγόμενο ξενοδοχείο από τα παράθυρα.
Διέμεναν συνολικά 234 άτομα
Το κανάλι NTV ανέφερε ότι κάποιοι προσπάθησαν να κατέβουν από τα δωμάτιά τους χρησιμοποιώντας κουβέρτες και σεντόνια. Συνολικά στο ξενοδοχείο διέμεναν 234 επισκέπτες.
Ο Νεκμί Κεπτσετουτάν, εκπαιδευτής σκι στο ξενοδοχείο, δήλωσε ότι κοιμόταν όταν ξέσπασε η φωτιά και βγήκε εσπευσμένα από το κτίριο. Είπε στην τηλεόραση NTV ότι βοήθησε περίπου 20 επισκέπτες να βγουν.
Είπε ότι το ξενοδοχείο είχε καταληφθεί από καπνούς, καθιστώντας δύσκολο για τους επισκέπτες να εντοπίσουν την έξοδο κινδύνου.
Τηλεοπτικά πλάνα έδειξαν τη στέγη και τους τελευταίους ορόφους του ξενοδοχείου να καίγονται.
TURKEY: Death toll from Grand Kartal Hotel fire in Kartalkaya rises to 6; at least 31 others injured.
pic.twitter.com/du6Qy6pqpD— AZ Intel (@AZ_Intel_) January 21, 2025
A devastating fire swept through the Grand Kartal hotel in Kartalkaya Ski Center, claiming multiple lives and leaving many injured.
📍 #Kartalkaya ,Bolu Province, Turkey 🇹🇷
Updated Toll: 10 lives lost, 32 injured
Earlier reports indicated 6 fatalities and 31 injuries.
Our… pic.twitter.com/4Ubnj1z8cs
— Weather Monitor (@WeatherMonitors) January 21, 2025
Η κυβέρνηση έχει διορίσει έξι εισαγγελείς για να ηγηθούν της έρευνας για τη φωτιά. Η τηλεόραση NTV υπέθεσε ότι η ξύλινη επένδυση στην εξωτερική πλευρά του ξενοδοχείου πιθανόν επιτάχυνε τη διάδοση της φωτιάς.
Τριάντα πυροσβεστικά οχήματα και 28 ασθενοφόρα είχαν σταλεί στο σημείο.
Άλλα ξενοδοχεία στο θέρετρο εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους και οι επισκέπτες μεταφέρθηκαν σε άλλα καταλύματα γύρω από το Μπολού.
Μητσοτάκης: «Είμαι βαθιά θλιμμένος…»
Στην τραγωδία αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω ανάρτησής του στο X.
Όπως έγραψε είναι «βαθιά θλιμμένος» για τους δεκάδες θανάτους και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.
Deeply saddened by the tragic loss of lives in the ski resort fire in Bolu, Turkey. On behalf of Greece, I extend heartfelt condolences to the families of the victims and wish a swift recovery to the injured.
— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) January 21, 2025
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις