ΗΠΑ: Ο Μάρκο Ρούμπιο αναμένεται να γίνει ο νέος υπουργός Εξωτερικών του Τραμπ
Ο Μάρκο Ρούμπιο αναμένεται να είναι ο εκλεκτός του Ντόναλντ Τραμπ, αντί για τον Ρικ Γκρενέλ στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να επέλεξε τον 53χρονο Ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή Μάρκο Ρούμπιο για το αξίωμα του υπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησής του, όπως ανέφερε χθες Δευτέρα η εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη τρεις πηγές ενήμερες για την απόφασή του.
Ο Ρούμπιο είχε καταστήσει σαφές ότι ενδιαφερόταν να ενταχθεί ενδεχομένως στο υπουργικό συμβούλιο του Τραμπ, εάν επρόκειτο για τον κατάλληλο ρόλο, δήλωσαν στο CNN διάφορες πηγές που γνωρίζουν τη διαδικασία.
Δεδομένης της βαθιάς εμπειρίας του στην εξωτερική πολιτική και του γεγονότος ότι συμμετέχει τόσο στην Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας όσο και στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ φαινόταν κατάλληλο για τον Ρούμπιο. Ο γερουσιαστής κατάγεται επίσης από τη Φλόριντα και έχει στενή σχέση με την επερχόμενη προσωπάρχη, Σούζι Γουάιλς.
Ο γερουσιαστής από τη Φλόριντα, θεωρείται «γεράκι» εναντίον της Κίνας και τελικός υποψήφιος για αντιπρόεδρος του Τραμπ. Ήταν μια σταθερά στην προεκλογική εκστρατεία κατά τη διάρκεια της τρίτης προεδρικής εκστρατείας του Τραμπ. Αποτελούσε τον κορυφαίο Ρεπουμπλικανό στην Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας, ενώ παράλληλα οικοδόμησε σχέσεις στο κόμμα του και σε όλο τον κόσμο, όπως μετέδωσε το CNN.

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο συμμετέχει σε προεκλογική εκδήλωση του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο Μέικον της Τζόρτζια. REUTERS
Ένας «πρασινομπερές», ο νέος σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου
Ο Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε τον Ρεπουμπλικάνο βουλευτή Μάικ Γουόλτς για το αξίωμα του συμβούλου εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς πηγή ενημερωμένη για την απόφασή του, όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ο Γουόλτς είναι απόστρατο μέλος των ειδικών δυνάμεων του αμερικανικού στρατού («πράσινο μπερέ») και τοποθετείται σε μια πολύ νευραλγική θέση, ενώ είναι γνωστές οι εξαιρετικά σκληρές θέσεις του έναντι της Κίνας.
Ο κ. Γουόλτς, βουλευτής απόλυτα πιστός στον μεγιστάνα, που υπηρέτησε επίσης στην Εθνοφρουρά με βαθμό συνταγματάρχη, επικρίνει τις κινεζικές δραστηριότητες στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και καλεί οι ΗΠΑ να προετοιμαστούν για ενδεχόμενο πόλεμο στην περιοχή.
- Τρεις νεκροί και πέντε τραυματίες σε επίθεση της Ουκρανίας με drones στην περιφέρεια της Μόσχας
- Λάτσιο για Χάμες Ροντρίγκες μετά τις καλές εμφανίσεις στο Μουντιάλ
- Chris Smalls: «Έλεγα ότι έπρεπε να κάνουμε τον συνδικαλισμό να φαίνεται — και να είναι — κουλ»
- «Κατά Φαντασίαν Ασθενής»: Ξεκίνησε η καλοκαιρινή περιοδεία
- Εργασία: Οι κλάδοι με τη μεγαλύτερη εργασιακή ικανοποίηση – Οι κορυφαίες θέσεις
- Δίκη Τεμπών: Συνεχίζεται σήμερα η διαδικασία με τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των κατηγορουμένων
- Λούβρο: «Ο εγκέφαλος της ληστείας πίστευε ότι μπορούσαμε να κλέψουμε περισσότερα», λένε οι δύο ύποπτοι
- Στο κόκκινο η ένταση με εκατέρωθεν επιθέσεις ΗΠΑ και Ιράν – «Τα Στενά του Ορμούζ, όχι τα πυρηνικά το μεγάλο αγκάθι»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442