«Τα 39 Σκαλοπάτια», το κωμικό θρίλερ κατασκοπείας επανέρχεται για 2η χρονιά
Ο Μάκης Παπαδημητρίου σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στο έργο του Πάτρικ Μπάρλοου. «Τα 39 Σκαλοπάτια» ξεκινούν τη δεύτερη σεζόν παραστάσεων στις 4 Νοεμβρίου, στο Θέατρο Τζένη Καρέζη.
«Τα 39 Σκαλοπάτια», το κωμικό θρίλερ κατασκοπείας που παρουσιάστηκε με τεράστια επιτυχία τον περασμένο χειμώνα, επανέρχεται για 2 η χρονιά, στο Θέατρο Τζένη Καρέζη.
Ο Μάκης Παπαδημητρίου σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στο έργο του Πάτρικ Μπάρλοου, μαζί με τρεις ταλαντούχους ηθοποιούς που ερμηνεύουν διαφορετικούς χαρακτήρες με θαυμαστή ταχύτητα: τους Γρηγορία Μεθενίτη, Γιάννη Λατουσάκη και Παναγιώτη Γουρζουλίδη.
Μετά τα αλλεπάλληλα και διαρκή sold out της περασμένης σεζόν, το κοινό θα μπορεί και φέτος να δει «Τα 39 Σκαλοπάτια», κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00.

Ο Richard Hannay, ένας άνδρας με μια μάλλον βαρετή ζωή, γνωρίζει μια μυστηριώδη γυναίκα και βρίσκεται ξαφνικά μπλεγμένος σε ένα πολύπλοκο σχέδιο κατασκοπείας. Θανατηφόρα μυστικά, καταδιώξεις, αλλά και ρομαντισμός, μπλέκονται με μαεστρία και καταιγιστικούς ρυθμούς.
«Τα 39 Σκαλοπάτια» είναι μια διασκευή που βασίζεται τόσο πάνω στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Τζον Μπιούκαν (1915), όσο και στην γνωστή ταινία του Άλφρεντ Χίτσκοκ (1935). Κι όμως, ο Μπάρλοου εμπλουτίζει τη γνωστή υπόθεση με γενναίες δόσεις χιούμορ, μετατρέποντάς την σε μία κωμική περιπέτεια με καταιγιστικές ανατροπές και ατμόσφαιρα που θυμίζει Monty Python.
«Θέλουμε το κοινό να μην παρακολουθεί απλώς μια παράσταση, αλλά να ζει τη χαρά της δημιουργίας, να γελά με τις “ανοησίες” και να θαυμάζει την εφευρετικότητα» -Μάκης Παπαδημητρίου

Η παράσταση προσφέρει μία γρήγορη, απολαυστική θεατρική εμπειρία, που ξεχωρίζει για τις δυνατές ερμηνείες και την αξιοθαύμαστη σκηνική δημιουργικότητά της.
Η σκηνοθεσία του Μάκη Παπαδημητρίου εστιάζει στην φαντασία και ταυτόχρονα στην απλότητα. Όπως λέει ο ίδιος: «Στην παράστασή μας, στοχεύσαμε στην ενίσχυση της αίσθησης του παιχνιδιού. Οι γρήγορες αλλαγές χαρακτήρων, η φυσική κωμωδία και η ανεπιφύλακτη αγάπη για το θέατρο είναι όλα κεντρικά στο όραμά μας. Θέλουμε το κοινό να μην παρακολουθεί απλώς μια παράσταση, αλλά να ζει τη χαρά της δημιουργίας, να γελά με τις “ανοησίες” και να θαυμάζει την εφευρετικότητα».
Ο Richard Hannay, ένας άνδρας με μια μάλλον βαρετή ζωή, γνωρίζει μια μυστηριώδη γυναίκα και βρίσκεται ξαφνικά μπλεγμένος σε ένα πολύπλοκο σχέδιο κατασκοπείας

Είπαν για την παράσταση:
Τα «39 Σκαλοπάτια» είναι μια απολαυστική και ευρηματικά σύγχρονη εκδοχή μιας κλασικής ιστορίας κατασκοπείας και ίντριγκας που απευθύνεται σε όλους και αποτελεί ένα μοναδικό μείγμα χιούμορ και θεατρικότητας. – Γεωργία Οικονόμου, News247
Χωρίς να καταφεύγει σε σκηνικές ευκολίες ή σε πεζοδρομιακά αστεία, ο Μάκης Παπαδημητρίου χτύπησε φλέβα, από την οποία ανέβλυσε με χειμαρρώδη ρυθμό το κωμικό στοιχείο. Η συνταγή του ήταν απλή και το αποτέλεσμα, όπως αποδείχτηκε, τον δικαίωσε: καλοί ηθοποιοί, καλοδομημένη σκηνοθεσία, φρέσκια ματιά. – Τόνια Τσαμούρη, culturenow.gr
85 λεπτά φαντασίας, αυτοσχεδιασμού, δράσης και μιας απίθανα μεγάλης δόσης χιούμορ μεταμορφώνουν ένα σχέδιο κατασκοπείας σε μια παράσταση στην οποία δεν σταματάς να χαμογελάς. – Αργυρώ Μποζώνη, LIFO
Συντελεστές:
Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Μάκης Παπαδημητρίου
Κίνηση – Βοηθός Σκηνοθέτη: Σεσίλ Μικρούτσικου
Σκηνικά – Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Κοστούμια: Clare Bracewell
Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου
Βοηθός Σκηνογράφου: Βασιλική Ζωχιού
Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας
Video: Ζίνα Παπαδοπούλου
Παίζουν: Μάκης Παπαδημητρίου, Γρηγορία Μεθενίτη, Γιάννης Λατουσάκης, Παναγιώτης
Γουρζουλίδης.
Η παράσταση θα παίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00, έως τις 28 Ιανουαρίου 2025.
Διάρκεια: 85′
Εισιτήρια: 18 ευρώ – μειωμένο: 15 ευρώ
Προπώληση εισιτηρίων στο inTickets
Θέατρο Τζένη Καρέζη, Ακαδημίας 3, 106 71 Αθήνα, τηλ.: 2103636144, 2103644921
- Τι ώρα ξεκινάει η στάση εργασίας των διανομέων – «Πιάνει» και τον τελικό του Μουντιάλ
- Οι τίτλοι που έχει κατακτήσει στην καριέρα του ο Στέφανος Τσιτσιπάς
- Ευρώπη: Πώς βλέπουν την εκπαίδευση οι πολίτες – Η επαγγελματική κατάρτιση χάνει σε «κύρος», κερδίζει σε «δουλειές»
- Shops Open Across Greece this Sunday as Summer Sales Continue
- Airbnb: Τι γράφει το e-mail της ΑΑΔΕ σε ιδιοκτήτες ακινήτων
- Τσιτσιπάς – Κολινιόν 2-1: Νικητής ο Στέφανος, κατέκτησε το Γκστάαντ Όπεν! (vids)
- Μέσα στην σκοτεινή «αίρεση» του Έπσταϊν: Μαρτυρία πρώην βοηθού ξετυλίγει το νήμα του μηχανισμού κακοποίησης
- Meteo: Μέχρι και 43 βαθμούς Κελσίου θα δείξει το θερμόμετρο – Ως πότε θα διαρκέσει ο καύσωνας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)




















































![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [19.07 – 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/POSTER-copy-30-315x220.jpg)



















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442