Συνταγή: Σάντουιτς με λουκάνικο και ουγγαρέζα
Μια συνταγή σάντουιτς που συνδυάζει την «αλητεία» του street food και την homemade ποιότητα.
Από τότε που μεγαλώνουμε ένα πράγμα το οποίο μαθαίνουμε είναι ότι το street food -από σάντουιτς μέχρι χοτ ντογκ- είναι πεντανόστιμο και… ανθυγιεινό. Ωστόσο, οι περισσότεροι από εμάς, όποτε βρίσκουμε την ευκαιρία κάνουμε τις ατασθαλίες μας.
Τι γίνεται, όμως, αν το street food αποκτήσει μια πιο homemade λογική;
Στον δικό του street κόσμο μας έβλαλε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, στην εκπομπή του MEGA «Buongiorno» με τη Φαίη Σκορδά. Ο γνωστός σεφ έφτιαξε σάντουιτς με λουκάνικο και ουγγαρέζα, μια συνταγή που γίνεται εύκολα, γρήγορα και αποτελεί το τέλειο φαγητό για μεσημέρια στη βεράντα μαζί με φίλους.
Υλικά
6 ψωμάκια για σάντουιτς
2 μοσχαρίσια λουκάνικα
2 πράσινες πιπεριές
2 κόκκινες πιπεριές
1 κίτρινη πιπεριά
2 λευκά κρεμμύδια
50 ml κόκκινο κρασί
150 γρ. γκούντα τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
Υλικά για την ουγγαρέζα
400 γρ. μαγιονέζα
200 γρ, καπνιστό ζαμπόν σε φέτες
2 κ.σ. κέτσαπ
1 στικ σέλερι ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
Το μυστικό
Το σάντουιτς με λουκάνικο και ουγγαρέζα φτιάχνετε όλο μέσα στο τηγάνι, κατά την διάρκεια του τηγανίσματος, για να διατηρήσει την «αλητεία» του.
Διαδικασία
Για την ουγγαρέζα:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε 2/3 μαγιονέζα και 1/3 κέτσαπ, προσθέτουμε το καπνιστό χοιρινό που έχουμε σε φέτες, το σέλινο που έχουμε ψιλοκόψει και ανακατεύουμε καλά.
Για το τελικό σάντουιτς:
Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι το λουκάνικο που έχουμε κόψει σε κομμάτια, τις πιπεριές (όλες που τις έχουμε κόψει σε φέτες), το κρεμμύδι, τα ανακατεύουμε και το αφήνουμε να τηγανιστεί.
Λίγο πριν ολοκληρωθεί το τηγάνισμα, ρίχνουμε το ψωμί μέσα στο τηγάνι για να πάρει τις γεύσεις και τα αρώματα.
Πάνω στο ψωμί, προσθέτουμε την ουγγαρέζα, ρίχνουμε όσο τυρί θέλουμε και «κλείνουμε» το σάντουιτς με το ψωμάκι.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις