Ρωσία: «Τέχνασμα το σχέδιο νίκης του Ζελένσκι» – Για να μην καταρρεύσει «ο αντιρωσικός συνασπισμός»
Η Ρωσία σχολίασε το σχέδιο που παρουσίασε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι για τη νίκη της Ουκρανίας στον πόλεμο
Η Ρωσία σήμερα απέρριψε το «σχέδιο νίκης» που κατήρτισε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, χαρακτηρίζοντάς το τέχνασμα για να μην καταρρεύσει «ο αντιρωσικός συνασπισμός» και τόνισε ότι δεν έχει σχέση με την αναζήτηση διπλωματικής ή πολιτικής λύσης στον πόλεμο.
Η Μόσχα καλεί τη Δύση να πάψει να χρηματοδοτεί και να εξοπλίζει το Κίεβο
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι επεσήμανε την Τετάρτη ότι το σχέδιό του, τις λεπτομέρειες του οποίου δεν έχει αποκαλύψει, είναι έτοιμο έπειτα από πολλές διαβουλεύσεις.
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι πρόκειται μάλιστα να το παρουσιάσει τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, κατά την επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον την επόμενη εβδομάδα, αλλά και να απευθυνθεί σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ την Τρίτη.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει επισημάνει ότι η πρωτοβουλία του έχει στόχο να δημιουργήσει αποδεκτές από την Ουκρανία συνθήκες.
Δείτε σχετικό βίντεο:
Today, there was a lot of work with our foreign affairs team – we’re preparing meetings with partners and negotiations. The priority is not only to implement everything we’ve already agreed upon, especially what’s being delayed at the logistical stage, but also to focus on more… pic.twitter.com/uarQZYCh39
— Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) September 18, 2024
Ωστόσο η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε σήμερα ότι το σχέδιο του Ζελένσκι, τον οποίο η Μόσχα κατηγορεί ότι προσπαθεί να σύρει τη Δύση σε καθολικό πόλεμο με τη Ρωσία, μοιάζει απλώς με τέχνασμα.
«Μόνος στόχος είναι (…) να αποτρέψει την κατάρρευση του αντιρωσικού συνασπισμού και φυσικά δεν έχει καμία σχέση με την εξεύρεση πολιτικής και διπλωματικής λύσης στην κατάσταση γύρω από την Ουκρανία», τόνισε η Ζαχάροβα.
Η ίδια επανέλαβε την άποψη της Μόσχας ότι η Δύση θα πρέπει να πάψει να χρηματοδοτεί και να εξοπλίζει το Κίεβο και πρόσθεσε ότι καμία πρωτοβουλία που έχει στόχο την εξεύρεση ειρηνευτικής λύσης δεν έχει νόημα χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ισπανία: Τρένο συγκρούστηκε με γερανό
- Κακοκαιρία: Γυναίκα παρασύρθηκε με το αυτοκίνητό της στη Βάρη – Έμεινε για τρεις ώρες σε ένα δέντρο
- Έκτακτη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των καταστροφών στο Δήμο Γλυφάδας
- Το ταξίδι του Ολυμπιακού στην Πόλη μέσα από το βίντεο της ΚΑΕ (vid)
- Ποιοι Beatles; Ο Ρόμπι Γουίλιαμς είναι έτοιμος να σπάσει το ρεκόρ των Σκαθαριών που κρατάει 25 χρόνια
- Πώς έγινε η τραγωδία στο Άστρος – Πατέρας ενός 9χρονου παιδιού ο λιμενικός που παρασύρθηκε από τα κύματα
- ΠΑΣΟΚ: «Βαριά εκτεθειμένη η κυβέρνηση μετά την απόφαση της Ευρωβουλής για τη Mercosur» λέει ο Τσουκαλάς
- To Siri της Apple μετενσαρκώνεται επιτέλους σε chatbot
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442