Ο Ρέμκο Εβένεπουλ αναδείχθηκε σε απόλυτο κυρίαρχο της ποδηλασίας δρόμου στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».
Μετά το αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης, ο 24χρονος Βέλγος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και στον αγώνα δρόμου, καλύπτοντας τα 273 χιλιόμετρα της διαδρομής σε 6 ώρες, 19 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα.
Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της ποδηλασίας των Ολυμπιακών Αγώνων που ένας αθλητής κάνει το «νταμπλ» στα αγωνίσματα δρόμου.
Ο Εβένεπουλ, παρότι χρειάστηκε να κάνει αλλαγή ποδηλάτου λίγο πριν τον τερματισμό, άφησε ένα λεπτό και έντεκα δευτερόλεπτα πίσω του τον Γάλλο Βαλεντέν Μαντουά, ο οποίος εξασφάλισε τη δεύτερη θέση του βάθρου.
Το χάλκινο μετάλλιο κρίθηκε σε μαζικό σπριντ επτά αναβατών, που βρήκε νικητή τον Γάλλο Κριστόφ Λαπόρτ.
Στον αγώνα συμμετείχε από ελληνικής πλευράς ο Γιώργος Μπούγλας, ο οποίος τερμάτισε στην 75η θέση (μεταξύ 90 αθλητών που πήραν εκκίνηση) σε 6ωρ.45:33.
Μια πολύ κρίσιμη για το άμεσο μέλλον της Λίβερπουλ συνάντηση, θα έχουν σύντομα Άρνε Σλοτ και Μο Σαλάχ, οι οποίοι θα μιλήσουν για όσα έγιναν το προηγούμενο διάστημα στους «ρεντς» και όσα θα γίνουν το προσεχές.
Η νίκη της ΑΕΚ στην Τουρκία επί της Σαμσουνσπόρ της εξασφάλισε την βέβαιη πρόκριση στα πλέι-οφ του Conference League και παράλληλα... εκτόξευσε τις πιθανότητές της για το top-8 της διοργάνωσης.
Κατά τη διάρκεια αγώνα ποδοσφαίρου γυναικών στην Ιταλία, η διαιτητής του αγώνα δέχθηκε λεκτική επίθεση από οπαδό, με την υπόλοιπη εξέδρα πάντως να αντιδρά έντονα εναντίον του...
Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ έχουν σχεδόν «κλειδώσει» την παρουσία τους στα πλέι-οφ του Europa League, ενώ διατηρούν ακόμη πιθανότητες για το τοπ-8 - Ποιές οι πιθανότητες για ελληνικό «εμφύλιο».