Μαζική αναχώρηση των αδειούχων του Αυγούστου – Αυξημένη κίνηση στα λιμάνια της χώρας
Σύμφωνα με πηγές του Λιμενικού, οι πληρότητες στα πλοία που αναχωρούν είναι μεγάλες, ωστόσο η επιβατική κίνηση αναμένεται να αυξηθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα.
Αυξάνεται μέρα με τη μέρα η κίνηση στα λιμάνια της χώρας, καθώς οι αδειούχοι του Αυγούστου ξεκινούν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.
Ενδεικτικό της κατάστασης τα 145 δρομολόγια αναχωρήσεων από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο, χθες, σήμερα και αύριο, Κυριακή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αντίθεση με τον Ιούνιο και τον Ιούλιο που η πλειοψηφία των επιβατών στα πλοία ήταν τουρίστες, τώρα τον Αύγουστο πρωταγωνιστούν οι ντόπιοι.
Δείτε εικόνα από το λιμάνι του Πειραιά:
Η μεγάλη έξοδος του Αυγούστου ξεκίνησε – Αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια from Orange Press Agency on Vimeo.
Δρομολόγια από νωρίς το πρωί
Σήμερα, Σάββατο, είχαν προγραμματιστεί 26 δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά προς Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Αργοσαρωνικό και Κρήτη, με το πρώτο να αναχωρεί στις 6.45 για Πάρο, Νάξο, Δονούσα, Αιγιάλη και Αστυπάλαια και το τελευταίο να είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει λίγο πριν τα μεσάνχυτα, στις 23.55, για Κατάπολα, Πάτμο, Λέρο, Κω και Ρόδο.
Χθες αναχώρησαν 26 δρομολόγια από τον Πειραιά, ενώ ομοίως 26 θα «φύγουν» και αύριο.
Συνωστισμός και στη Ραφήνα
Την ίδια στιγμή, εχθές, από τη Ραφήνα αναχώρησαν 13 δρομολόγια με προορισμό την Τήνο, Μύκονο, Πάρο, Ίο, Σαντορίνη, την Άνδρο και το Μαρμάρι, ενώ σήμερα θα γίνουν 12 για τους ίδιους προορισμούς.
Την Κυριακή από τη Ραφήνα θα φύγουν 13 δρομολόγια, με το πρώτο να φεύγει στις 7.20 (Τήνο, Μύκονο, Πάρο, Ίο, Θήρα) και το τελευταίο στις 22.20 για το Μαρμάρι.
Λαύριο
Στο μεταξύ, από το λιμάνι του Λαυρίου χθες, Παρασκευή, είχαν προγραμματιστεί 8 δρομολόγια, προς Κέα, Άγιο Ευστράτιο, Λήμνο, Καβάλα, Κύθνο, Σέριφο, Σίφνο, Μήλο, Σύρο, Τήνο, Άνδρο και Κάρυστο. Σήμερα θα αναχωρήσουν 11 δρομολόγια από το Λαύριο, ενώ την Κυριακή θα γίνουν 10 δρομολόγια, προς τους ίδιους προορισμούς.
Σύμφωνα με πηγές του Λιμενικού, οι πληρότητες στα πλοία που αναχωρούν είναι μεγάλες, ωστόσο η επιβατική κίνηση αναμένεται να αυξηθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα.
- Στο Πριγκιπάτο για το 2/2 στη «διαβολοβδομάδα» ο Ολυμπιακός, «τελικός» για τον Παναθηναϊκό με Ζάλγκιρις
- Ουδέν κρυπτόν υπό την ΑΙ – Ασπίδα ή απειλή η «αποανωνυμοποίηση» στα social media;
- Πώς γίνεται τα 1.5 δισ. του Avatar: Fire and Ash να μην θεωρούνται επιτυχία; Τι βλέπει ο Τζέιμς Κάμερον για το μέλλον του franchise
- Από τον Ομπράντοβιτς στον Σπανούλη: Πόσες ομάδες της Euroleague έχουν αλλάξει προπονητή από την αρχή της σεζόν
- Περσικός Κόλπος: Καλά στην υγεία τους οι 22 ναυτικοί έπειτα από επίθεση σε ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο
- Νεκρή 15χρονη από ρωσικό πλήγμα στη βόρεια Ουκρανία – Επιθέσεις με drones στη ρωσική περιφέρεια Κρασνοντάρ
- Η AI ηθοποιός Τίλι Νόργουντ κυκλοφόρησε το πρώτο της τραγούδι – Και μάλλον οι καλλιτέχνες μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι
- Ώρα… Ευρώπης: O Παναθηναϊκός υποδέχεται την Μπέτις, εκτός έδρας κόντρα στην Τσέλιε η ΑΕΚ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 12.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/maximilien-t-scharner-GExOn1lUED0-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442