Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: 20χρονος ο δράστης της επίθεσης – Τον κατονόμασε το FBI
Ο δράστης της επίθεσης είναι εγγεγραμμένος ψηφοφόρος των Ρεπουμπλικανών. Μετά την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ, έπεσε νεκρός από πυρά των ανδρών ασφαλείας.
Το FBI κατονόμασε τον 20χρονο Τόμας Μάθιου Κρουκς ως δράστη της απόπειρας δολοφονίας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
Ο δράστης μετά την απόπειρα δολοφονίας έπεσε νεκρός από πυρά των ανδρών ασφαλείας.
Ο πολίτης που έχασε τη ζωή του σκοτώθηκε ακαριαία καθώς «χτυπήθηκε στο κεφάλι»
Σε ανακοίνωσή τους, οι ομοσπονδιακοί ερευνητές ανέφεραν: “Το FBI ταυτοποίησε τον Τόμας Μάθιου Κρουκς, 20 ετών, από το Μπέθελ Παρκ της Πενσιλβάνια, ως το πρόσωπο που εμπλέκεται στην απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις 13 Ιουλίου, στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια. Παραμένει μια ενεργή και συνεχιζόμενη έρευνα”.
BREAKING: Gunman Who Attempted to Assassinate Former President Donald Trump Identified
The gunman who attempted to assassinate former President Donald Trump on Saturday has been identified as 20-year-old Thomas Matthew Crooks.
Crooks, from Bethel Park, Pennsylvania, fired shots… pic.twitter.com/fmSXeRWVST
— OSINT Aggregator (@AggregateOsint) July 14, 2024
Ψηφοφόρος των Ρεπουμπλικανών
Σύμφωνα με αμερικανικές εφημερίδες που επικαλούνται τον εκλογικό κατάλογο της πολιτείας, ο δράστης της επίθεσης είναι εγγεγραμμένος ψηφοφόρος των Ρεπουμπλικανών.

Εικόνα από NYP
Ο ένοπλος άνοιξε πυρ με τουφέκι από την οροφή κτιρίου περίπου 300 μέτρα μακριά από την εξέδρα όπου μιλούσε ο Τραμπ. Μια ομάδα ελεύθερων σκοπευτών των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ τον σκότωσε αμέσως.
Από την επίθεση ένα ακόμα άτομο έχει χάσει τη ζωή του και δύο άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά.
Δείτε βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης
Footage of Donald Trump’s shooter Thomas Matthew Crooks opening fire and then getting killed seconds later surfaces pic.twitter.com/2ctMtIkwUs
— Kollege Kidd Media (@KKMediaTingz) July 14, 2024
Ο πολίτης ο οποίος έχασε τη ζωή του, όταν ένοπλος άνοιξε πυρ εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ, «σκοτώθηκε ακαριαία», καθώς «χτυπήθηκε στο κεφάλι», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC News.
«Ακούσαμε πολλούς πυροβολισμούς, ο άνδρας που βρισκόταν δίπλα μου χτυπήθηκε στο κεφάλι, σκοτώθηκε ακαριαία κι έπεσε στη βάση των κερκίδων», είπε ο Τζόζεφ, γυναικολόγος, ο οποίος δεν έδωσε το επώνυμό του.
«Μια γυναίκα χτυπήθηκε στον ώμο ή στο χέρι» και «από εκείνη τη στιγμή τα πράγματα έγιναν χαοτικά», πρόσθεσε. «Ο πρόεδρος Τραμπ χτυπήθηκε στο αυτί, προτού επέμβει η μυστική υπηρεσία», είπε ακόμη, σημειώνοντας πως τα πυρά χτύπησαν πρώτα τους παριστάμενους και μετά τον υποψήφιο.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο άνδρας που σκοτώθηκε μάλλον βρισκόταν «στην τροχιά» των πυρών που είχαν στόχο τον πρώην πρόεδρο.
Ακόμη δυο άνθρωποι που τραυματίστηκαν βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
- Η μεγάλη επιστροφή του Ταϊρίς Χαλιμπέρτον μετά από 10 μήνες
- Μεξικό: Αδιανόητος καβγάς πάνω από φέρετρο – Ερωμένες διαπίστωσαν ότι έκλαιγαν τον ίδιο άντρα
- Πάσχα: Ήθη, έθιμα και δοξασίες στη δυτική Θεσσαλία τη Μεγάλη Πέμπτη – Το βάψιμο αυγών με κρεμμυδόφυλλα
- Δίκαιο ή λογοκρισία; Η ακύρωση του Wireless και το μπλόκο στον Κάνιε Γουέστ διχάζουν
- Η ΑΕΚ κοντράρεται με τη Ράγιο Βαγιεκάνο στο «Βαγιέκας» για τα προημιτελικά του Europa Conference League
- Fuel Pass: Ποια ΑΦΜ μπορούν να κάνουν αίτηση τη Μεγάλη Πέμπτη – Πότε ανοίγει για όλους
- Άννα Κορακάκη: Έγινε 30 χρόνων και ποζάρει αγκαλιά με την κορούλα της – Το μήνυμα της
- Αλλαγές στην ετήσια άδεια των εργαζομένων – Δείτε αναλυτικά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/evgeni-tcherkasski-6AcF6hcRU8A-unsplash-1-315x220.jpg)

































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442