Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βίντεο - παρωδία από δημοφιλή TikToker για την αποποίηση ευθυνών των φαρμακευτικών εταιρειών

Βίντεο – παρωδία από δημοφιλή TikToker για την αποποίηση ευθυνών των φαρμακευτικών εταιρειών

H Έλι Κόρντοβα απαριθμεί μια λίστα ανεπιθύμητων αντιδράσεων στα φάρμακα, με έμμετρο λόγο και μουσική επένδυση, που κάνει τους ανθρώπους να ξεκαρδίζονται

Η αμερικανίδα μουσικός Έλι Κόρντοβα, γνωστή TikToker την οποία παρακολουθούν φανατικά χιλιάδες ακόλουθοι, ανέβασε ένα εξαιρετικά εύστοχο βίντεο-παρωδία για τις διαφημίσεις των φαρμακευτικών εταιρειών και τις αποποιήσεις για τις πιθανές παρενέργειες των φαρμάκων που συνοψίζονται στη φράση «μην πάρετε το φάρμακο αν είστε αλλεργικοί στο φάρμακο».

Ο κόσμος έχει ενθουσιαστεί τόσο που ζητάει από την Κόρντοβα να το κάνει επίσημο τραγούδι

Στο βίντεο «RX Side Effects Redux», η Κόρντοβα συνοδεία μπάσου απαριθμεί μια λίστα ανεπιθύμητων αντιδράσεων στα φάρμακα, γραμμένη σε έμμετρο λόγο, που κάνει τους ανθρώπους να ξεκαρδίζονται.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια δεύτερη εκδοχή του αρχικού βίντεο, την οποία ανέβασε αφότου αποδέχτηκε την «πρόκληση» ενός ακολούθου να το επενδύσει μουσικά. Ο κόσμος ενθουσιάστηκε τόσο πολύ που ζητάει τώρα να το δει να κυκλοφορεί ως επίσημο τραγούδι.

@elle.cordova Replying to @the_lonelyest_pickle dare accepted. RX Side Effects Redux! (Deja vu now also makes a recurring appearance per commenter requests) #rx ♬ original sound – Elle Cordova

«Δεν φταίμε εμείς αν…»

Η Έλι Κόρντοβα με το βίντεό της στο TikTok σατιρίζει τις σύγχρονες αμερικανικές διαφημίσεις φαρμακευτικών σκευασμάτων και τον τρόπο που οι εταιρείες αποποιούνται τις ευθύνες τους περιλαμβάνοντας απλώς στη συσκευασία όλες τις πιθανές και απίθανες παρενέργειες.

Σε τέτοιες διαφημίσεις παρακολουθούμε συνήθως μια ευτυχισμένη οικογένεια να παίζει, να διασκεδάζει, να χαμογελάει σε αργή κίνηση ενόσω ακούγεται μια χαλαρωτική φωνή να μιλάει για την απόλαυση της ζωής, όταν ξαφνικά αρχίζει ένας «βομβαρδισμός» τρομερών γεγονότων που θα μπορούσαν να συμβούν προτού επιστρέψει η χαλαρωτική φωνή με την προτροπή «ρωτήστε το γιατρό σας αν το φάρμακο είναι κατάλληλο για εσάς»

Η Κόρντοβα, αντιθέτως, ξεκινάει με όλες τις παρενέργειες των φαρμάκων αλλά κλείνει την παρουσίαση με τον ίδιο ακριβώς τρόπο: «Ρωτήστε το γιατρό σας αν το φάρμακο είναι κατάλληλο για εσάς».

@elle.cordovaEvery pharmaceutical commerical♬ original sound – Elle Cordova

Οι παρενέργειες που ακούγονται περιλαμβάνουν τις παραδοσιακές αντιδράσεις όπως φτέρνισμα, συριγμός, δυσκολία στην αναπνοή, δυσκολία στην ομιλία, στον ύπνο, στο φαγητό, αιμορραγίες, οστεοπόρωση, αλλά και μη παραδοσιακές όπως μαζοχισμός, βαμπιρισμός, ξαφνικός νεκρομαντισμός, αίσθηση ακρωτηριασμένων άκρων, φανατισμός και χρόνιο déjà vu, το οποίο οι ακροατές της λάτρεψαν ως ιδιαίτερα ευφυή αναφορά.

«Αν το έκανες επίσημο τραγούδι θα το άκουγα με θρησκευτική ευλάβεια» έγραψε κάποιος. «Στο δεύτερο ‘chronic deja vu’ παραλίγο να ουρλιάξω, αυτό είναι τέχνη» σχολίασε κάποιος άλλος. «Υπάρχει λοιπόν μια μικρή πιθανότητα να γίνω βαμπίρ ή νεκρομάντης» αστειεύτηκε ένας τρίτος.

Η αμερικανίδα μουσικός έχει αποκτήσει ένα τεράστιο πιστό κοινό με τα ευφάνταστα βίντεό της που προσωποποιούν τα πάντα, από πλανήτες μέχρι εφευρέσεις και γραμματοσειρές.

Μια απτή απόδειξη ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να αποτελούν πηγή εύστοχου και εύπεπτου σχολιασμού της σύγχρονης πραγματικότητας διασκεδάζοντάς μας, όταν τα χειρίζονται ευφυείς, ταλαντούχοι άνθρωποι.

Sports in

Ραζβάν Λουτσέσκου: Πήρε πολλά από όλους τους ποδοσφαιριστές

Οταν μια ομάδα έχει 20 (!) σκόρερ, σημαίνει πολλά για το πνεύμα και τη νοοτροπία της.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024