Πέθανε ο διασημότερος πίθηκος στον κόσμο – Ποιος ήταν ο «Γκοτζίλα» που έγινε viral
Ο υπέρβαρος πίθηκος που πέθανε από το φαγητό.
Ο διάσημος πίθηκος «Γκοτζίλα» πέθανε σε ηλικία 6 ετών στο Crystal Pet Hospital τη Δευτέρα, αφού υπέφερε από μυριάδες προβλήματα που σχετίζονται με το βάρος.
Ο μακάκος ανέπτυξε μια ακόρεστη όρεξη αφού επισκέπτες τον τάιζαν ό,τι έβρισκαν σε μια υπαίθρια αγορά της Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης. Ο «Γκοτζίλα» πάλεψε με τη νόσο του θυρεοειδούς, τον διαβήτη και το σύνδρομο Cushing – μια υπερπαραγωγή κορτιζόλης της ορμόνης του στρες – όλα αυτά συνέβαλαν στη μείωση της διάρκειας ζωής του.
Ο διευθυντής του νοσοκομείου, Dr Supasek Sarachitti, είπε: «Ας στείλουμε τον Γκοτζίλα στον παράδεισο. Σας είπα πριν από πολλά χρόνια, μπορεί να μην ζήσει πολύ λόγω των ασθενειών του. Κινδύνευε να πάθει καρδιακή προσβολή. Πέθανε ειρηνικά στην αγκαλιά του ιδιοκτήτη του».
Ο παχύσαρκος μακάκος αποτεφρώθηκε και οι στάχτες του επιστράφηκαν στον προηγούμενο φροντιστή του, Manop Emsan, από τον οποίο έφυγε πριν από τρία χρόνια.
Η ιστορία του «Γκοζίλα»
Ο Manop υιοθέτησε τον Γκοτζίλα όταν ήταν μωρό και τον κράτησε ως κατοικίδιο, κάτι που είναι παράνομο σύμφωνα με τους νόμους της χώρας για την άγρια ζωή. Οι αρχές τον βρήκαν αλυσοδεμένο σε μια αγορά της Μπανγκόκ όπου του έδιναν λιχουδιές με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, όπως σοκολάτα, φρούτα και γλυκά ποτά. Εκείνη την εποχή, ζύγιζε 19 κιλά – σχεδόν το διπλάσιο από το τυπικό βάρος του είδους του.
- Ιράν: Κλείνουν πρεσβείες, δυτικοί πολίτες εγκαταλείπουν τη χώρα – Συναγερμός για άμεση κλιμάκωση
- Μπάσκετ στην «σφαίρα» του ιδεατού
- Αγρότες: Διάλογος με «γραμμές» που δεν «σπάνε» – Το blame game του Μαξίμου εν αναμονή της συνάντησης
- Άρης Betsson – Χάποελ Ιερουσαλήμ 77-96: Νέα βαριά ήττα – Τι έκανε στο ντεμπούτο του ο Κώστας Αντετοκούνμπο
- Ιρανοί που ζουν στην Ελλάδα μιλούν στο in για όσα συμβαίνουν στη χώρα τους – Αγωνία για οικογένειες και φίλους
- Euroleague: Η βαθμολογία μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Παρτίζαν (pic)



