Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ψυχολογία: Τα 5 «μυστικά» για να ξυπνάς χαρούμενος την επόμενη μέρα

Ψυχολογία: Τα 5 «μυστικά» για να ξυπνάς χαρούμενος την επόμενη μέρα

Όχι, η καλή μέρα δεν φαίνεται από το πρωί, αλλά από το προηγούμενο βράδυ - Οι 5 συνήθειες που θα έχουν θετική επίδραση στη διάθεσή σου το επόμενο πρωί

Λένε πως το αν θα έχεις μία καλή μέρα καθορίζεται από το πώς θα ξυπνήσεις το πρωί – αλλά δεν είναι κανόνας. Αυτό που πολλοί αγνοούν είναι ότι πριν ξεκινήσει η «καλή μέρα» θα πρέπει να έχει ένα όμορφο κλείσιμο η πορηγούμενη.

Πολλές φορές, αυτό που κάνει τη διαφορά είναι το πώς περνάς τα βράδια σου, τις συνήθειες που επιλέγεις να υιοθετήσεις πριν κοιμηθείς ή όλα όσα επιλέγεις να κάνεις την προηγούμενη μέρα – κάτι που πολλές φορές παραβλέπεις.

Με 5 απλές συνήθειες από τη νύχτα της προηγούμενης ημέρας μπορείς να ξυπνήσεις γεμάτος ενέργεια την επόμενη. Μπορεί να εκπλαγείς με το πώς αυτές οι μικρές αλλαγές στις νυχτερινές σου συνήθειες μπορεί να κάνουν σημαντική διαφορά στο πόσο χαρούμενος και ευτυχισμένος θα νιώθεις το επόμενο πρωί.

Τα 5 «μυστικά» που θα έχουν θετική επίδραση στη διάθεσή σου το επόμενο πρωί

Απογευματινός περίπατος

Μια γρήγορη βόλτα μετά το φαγητό γύρω από το τετράγωνο ή ένας περίπατος με τον σκύλο σου πριν κοιμηθείς το βράδυ, μπορεί να αλλάξει πολλά στον τρόπο που θα ξυπνήσεις την άλλη μέρα. Μόλις λίγα λεπτά ήπιας κίνησης, μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και να σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις.

Απομάκρυνε το κινητό για να έχεις έναν καλό ύπνο

Ένας καλός νυχτερινός ύπνος έχει σημαντική επίδραση στην ψυχική σου κατάσταση για το επόμενο πρωί. Για να επικεντρωθείς στη βελτίωση του ύπνου σου, περιόρισε τη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών τη νύχτα. Ιδανικά, απενεργοποίησε το κινητό σου περίπου 30 λεπτά πριν κοιμηθείς και προσπάθησε να κρατήσεις τις συσκευές σου μακριά από το κρεβάτι. Θα δεις, ότι την επόμενη μέρα θα ξυπνήσεις τελείως διαφορετικά.

Ζεστό μπάνιο

Ένα ζεστό μπάνιο το βράδυ, έχει πολλά οφέλη για τη σωματική και την ψυχική υγεία. Ένα ζεστό αφρόλουτρο ή ντους, μπορεί να ανεβάσει τη διάθεση σε άτομα με στρες, μπορεί να βελτιώσει τον ύπνο και έχει θετικές επιδράσεις στο καρδιαγγειακό σύστημα. Ένα γρήγορο ντους τη νύχτα, έχει την ικανότητα να βελτιώσει τον ύπνο και να μειώσει τη θερμοκρασία του σώματος, κάτι που είναι απαραίτητο για να χαλαρώσεις.

Σκέψου πόση πρόοδο έκανες σήμερα

Το χειρότερο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου, είναι να ξαπλώνεις και να σκέφτεσαι όλα εκείνα τα πράγματα που σε εκνεύρισαν σήμερα. Αντ’ αυτού, προτίμησε να σκεφτείς όλα εκείνα που σε έφεραν πιο κοντά στους στόχους σου, τις προκλήσεις που ξεπέρασες ή τις εργασίες που ολοκλήρωσες, όσο μικρές κι αν ήταν. Αυτή η αίσθηση της προόδου, θα δημιουργήσει το υπόβαθρο για να ξυπνήσεις πιο χαρούμενος την επόμενη μέρα.

«Κλείσε» τη μέρα σου με ευγνωμοσύνη

Πριν κοιμηθείς, γράψε σε ένα τετράδιο ή σκέψου 3-5 πράγματα για τα οποία είσαι ευτυχισμένος σήμερα. Ακόμα και τα πιο απλά ή καθημερινά. Η απλή πράξη της απαρίθμησης όλων των «καλών» πραγμάτων που έγιναν σε μία μέρα, μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική βελτίωση της ψυχολογίας και συνεπακόλουθα της ευημερίας σου, αλλά και στον τρόπο που θα ξυπνήσεις την επόμενη μέρα.

Sports in

Και στο τέλος το πρωτάθλημα πάει στην… Σίτι

Όταν η Σίτι μπαίνει στην... τελική ευθεία έχοντας ρόλο «οδηγού» τότε έχει τον τρόπο για να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024