Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σχέσεις: Τα 3 είδη οικειότητας που κάνουν τα ζευγάρια πραγματικά ευτυχισμένα

Σχέσεις: Τα 3 είδη οικειότητας που κάνουν τα ζευγάρια πραγματικά ευτυχισμένα

Και όχι, δεν έχουν σχέση με τη σωματική έλξη - Δείτε ποια είναι αυτά

Όλα τα πραγματικά ευτυχισμένα ζευγάρια έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό, απαραίτητο για τη διατήρηση ενός υγιούς δεσμού, είτε βρίσκονται σε αρχικά στάδια είτε μετρούν αρκετά χρόνια κοινής πορείας.

Αυτό δεν είναι άλλο από την οικειότητα – και όχι, δεν μιλάμε μόνο για τη σωματική. Εξαιρώντας τη σωματική έλξη, που αδιαμφισβήτητα αποτελεί τον κύριο παράγοντα για την ύπαρξη μιας ερωτικής σχέσης με ένα πρόσωπο, υπάρχει και η οικειότητα που είναι απαραίτητο στοιχείο για τη διατήρηση της σχέσης και η οποία παίρνει τρεις διαφορετικές μορφές.

Πρόκειται για τρία διαφορετικά είδη αυτού του αισθήματος που μας «δένει» με το έτερον ήμισυ μας: αυτά είναι η συναισθηματική, η διανοητική και η πνευματική οικειότητα.

Αν ένα ζευγάρι είναι τυχερό, μπορεί να καταφέρει να αναπτύξει και τις τρεις μορφές της.

Τα 3 είδη οικειότητας που μας «δένουν» με τον σύντροφό μας

Συναισθηματική οικειότητα

Το να μοιράζεστε ανοιχτά τα συναισθήματά σας και τις σκέψεις σας, είναι για μερικούς ανθρώπους βασική προϋπόθεση για μια σχέση εμπιστοσύνης. Είναι οδυνηρό να νιώθει κάποιος πιο ευάλωτος από τον άλλο – ειδικά αν αυτός ο άλλος είναι ο πιο σημαντικός άνθρωπος στη ζωή του. Γνωρίζοντας πως το ταίρι σας σάς συναισθάνεται και σας υποστηρίζει, η σχέση σας χτίζεται πάνω στην ασφάλεια και σε οικείες αντιδράσεις.

Οι δύο σύντροφοι πρέπει γνωρίζουν βαθιά ο ένας τον άλλο και να αποδέχονται ο ένας τον άλλο. Έχετε ακούσει ζευγάρια που λένε πως αντιλαμβάνεται ο ένας τι θέλει ο άλλος μόνο με τα μάτια; Αυτό είναι το απόλυτο επίπεδο συναισθηματικής οικειότητας και είναι πολύ σημαντικό για μία σχέση.

Διανοητική οικειότητα

Όταν οι σύντροφοι μπορούν να μοιραστούν τις πιο βαθιές τους σκέψεις, τα συναισθήματα και τα κίνητρά τους, μοιάζει σαν να ζουν ο ένας στο μυαλό του άλλου. Αυτό συμβαίνει όταν οι ιδέες και οι απόψεις του ενός έχουν πραγματικά σημασία για τον άλλον, ο οποίος τις ακούει και τις σέβεται. Και οι δύο σύντροφοι μπορούν να εκφράζουν τις απόψεις και τις πεποιθήσεις τους χωρίς να ανησυχούν για πιθανές συγκρούσεις. Νιώθουν ότι η άποψή τους μετρά και υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση και σεβασμός.

Πνευματική οικειότητα

Συνήθως τη λέξη πνεύμα τη συνδέουμε με κάτι μεγαλύτερο από εμάς ή με τη θρησκεία. Όμως η πνευματική οικειότητα δεν σχετίζεται απαραίτητα με την πίστη κάποιου. Αυτό το είδος εγγύτητας δημιουργείται όταν μοιραζόμαστε βαθιές ανησυχίες, διαπιστώσεις σε σχέση με τη ζωή και τον θάνατο και άλλα μεγάλα ζητήματα της ύπαρξης. Όταν ένα ζευγάρι καταφέρνει να συζητά ήρεμα για τα πιστεύω του κάθε μέλους του, τότε είναι σίγουρο πως χτίζει μια σταθερή και ευτυχή σχέση.

Sports in

Ολοταχώς για sold-out η Φιορεντίνα στον τελικό του Conference League

Τα πέντε χιλιάδες εισιτήρια για τον τελικό του Conference League, έχουν ήδη εξασφαλίσει οι φίλαθλοι της Φιορεντίνα και πάνε φουλ για sold out.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024