Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ευτυχία: Οι 5 φράσεις που λες και δείχνουν ότι έχεις βρει το νόημα

Ευτυχία: Οι 5 φράσεις που λες και δείχνουν ότι έχεις βρει το νόημα

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, αν μπορείς να πεις με αυτοπεποίθηση τις φράσεις που ακολουθούν είσαι ήδη ικανοποιημένος από τη ζωή

Όλοι σε αυτή τη ζωή ψάχνουμε την ευτυχία. Θα έλεγε κανείς «να είμαστε υγιείς, χαρούμενοι και να έχουμε όσα και όσους αγαπάμε στο πλευρό μας».

Αν ρωτήσουμε τους ανθρώπους τι θεωρούν «ευτυχία», ο καθένας θα δώσει μία διαφορετική ερμηνεία στην έννοια αυτής της λέξης, ανάλογα με το τι επιζητούν από τη ζωή.

Οι ψυχολόγοι, όμως, έρχονται να δημιουργήσουν μία «κοινή γραμμή» σχετικά με το τι είναι η ευτυχία, ανεξάρτητα από προσωπικές επιθυμίες.

Όπως λένε, στην πραγματικότητα η ευτυχία κρύβεται σε κάτι πιο απλό από όσα προαναφέρθηκαν. Για να πούμε, λοιπόν, ότι είμαστε ευτυχισμένοι -τουλάχιστον στην παρούσα φάση της ζωής μας- θα πρέπει να μπορούμε να έχουμε την αυτοπεποίθηση να διατυπώσουμε τις εξής 5 φράσεις, τις οποίες εξυπακούεται ότι πιστεύουμε στο 100%.

Οι 5 φράσεις που δείχνουν ότι είστε ευτυχισμένοι

1. Γενικά μιλάω, είμαι αισιόδοξος/-η

Για έναν αισιόδοξο άνθρωπο το μέλλον είναι γεμάτο ελπίδα, ενώ για έναν απαισιόδοξο γεμάτο άγχος και ανασφάλεια. Συνεπώς, το να μπορείς να ατενίζεις το μέλλον με χαρά και να ονειρεύεσαι όσα επιθυμείς να κάνεις πραγματικότητα, μαρτυρούν έναν άνθρωπο που δεν χάνει την όρεξή του για τη ζωή.

2. Έχω κάτι να προσφέρω στους άλλους ανθρώπους

Αυτή η φράση αποκαλύπτει πως έχεις αυτοεκτίμηση και πίστη στον εαυτό σου ότι θα τα καταφέρεις και έπειτα ότι θα μπορέσεις να προσφέρεις στους άλλους ανθρώπους. Είσαι μέλος αυτής της κοινωνίας, σε αφορά το τι συμβαίνει και προσπαθείς μαζί με τους υπόλοιπους για ένα καλύτερο αύριο.

3. Έχω κάποιον/-α στη ζωή μου που μπορώ να βασιστώ

Η γνώση ότι δεν είσαι μόνη σου σε αυτόν τον πλανήτη είναι καθησυχαστική και ανακουφιστική. Όλοι οι άνθρωποι έχουν την ανάγκη για επαφή με άλλους, συνεπώς το να περιβάλλεσαι από ανθρώπους που μπορούν να λειτουργήσουν ως βράχοι για σένα, όπως και εσύ γι’ αυτούς, και να το αναγνωρίζεις είναι πολύ σημαντικό. Μην παραλείπεις, λοιπόν, να τους το δείχνεις, χαρίζοντάς τους ένα χαμόγελο ή κάνοντας ένα κομπλιμέντο.

4. Όταν χρειάζομαι απαντήσεις, συνήθως τις βρίσκω

Ίσως να έχεις ακούσει την έκφραση «η γνώση είναι δύναμη». Η γνώση είναι πηγή της ανθρώπινης ελπίδας, καθώς ενισχύει την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση και μας δίνει θάρρος. Όταν, λοιπόν, βρίσκεσαι μπροστά σε μια απορία ή σε ένα γρίφο, έχεις την εμπιστοσύνη στον εαυτό σου ότι θα βρει την απάντηση, όπως πρέπει.

5. Όταν σκέφτομαι τι έχω, νιώθω πιο τυχερός από άλλους

Το ρήμα «θέλω» κυριαρχεί στην καθημερινότητα των ανθρώπων και πολλές φορές αποτελεί την αιτία που χάνουμε την ουσία. Ηρέμησε ένα λεπτό και σκέψου όλα όσα έχεις στη ζωή σου και νιώθεις ευγνώμων. Σίγουρα είναι πολλά. Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι έχουν βρει το πραγματικό νόημα και έτσι εκτιμούν όσα έχουν στη ζωή τους και νιώθουν χαρά. Ακόμα κι αν είναι ελάχιστα.

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024