Κυριακή 02 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ιράν: Ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία Copernicus για τον εντοπισμό του Ραΐσι

Ιράν: Ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία Copernicus για τον εντοπισμό του Ραΐσι

Θρίλερ με την τύχη του Εμπραχίμ Ραϊσί. Οι καιρικές συνθήκες και η πυκνή ομίχλη δυσχαιρένουν το έργο των ομάδων διάσωσης

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι επιχειρήσεις εύρεσης του Ιρανού προέδρου, Εμπραχίμ Ραΐσι, του οποίου το ελικόπτερο που μετέφερε τον ίδιο και τον υπουργό Εξωτερικών την χώρας πραγματοποίησε λόγω πυκνής ομίχλης αναγκαστική προσγείωση σε επαρχία του Αζερμπαϊτζαν.

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του ιρανικού στρατού έχει διατάξει όλες οι δυνάμεις του στρατού και της επίλεκτης Φρουράς της Επανάστασης να χρησιμοποιηθούν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

«Είναι σκοτεινά και έχει αρχίσει να βρέχει, αλλά η έρευνα συνεχίζεται. Οι ομάδες διάσωσης έχουν φθάσει στην περιοχή… ωστόσο, η βροχή έχει δημιουργήσει λάσπη, δυσχεραίνοντας την έρευνα», μεταδίδει η ιρανική κρατική τηλεόραση.

Δείτε εικόνα από το σημείο

Ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία Copernicus

Εν τω μεταξύ, μετά από αίτημα του Ιράν, ενεργοποιείται η υπηρεσία Copernicus για να βοηθήσει στις έρευνες εντοπισμού και διάσωσης.

«Μαζί με τα κράτη-μέλη και τους εταίρους της ΕΕ παρακολουθούμε στενά την κατάσταση», λέει ο Σαρλ Μισέλ

«Μετά από αίτημα του Ιράν για βοήθεια, ενεργοποιούμε την υπηρεσία χαρτογράφησης ταχείας ανταπόκρισης «Κοπέρνικο», μετά το ατύχημα του ελικοπτέρου που φέρεται να μετέφερε τον πρόεδρο του Ιράν Εμπραχίμ Ραΐσi και τον υπουργό Εξωτερικών του», ανέφερε με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων, Γιάνες Λέναρσιτς.

Σαρλ Μισέλ: Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση

Την κατάσταση παρακολουθούν στενά η EE και τα κράτη-μέλη της, όπως τονίζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

«Παρακολουθούμε στενά τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες το ελικόπτερο που μετέφερε τον Ιρανό πρόεδρο και τον υπουργό Εξωτερικών αναγκάστηκε να προσγειωθεί απροσδόκητα και η κατάστασή τους δεν είναι ακόμα σαφής. Μαζί με τα κράτη-μέλη και τους εταίρους της ΕΕ παρακολουθούμε στενά την κατάσταση».

Sports in

LIVE: Αρνάλντι – Τσιτσιπάς

LIVE: Αρνάλντι – Τσιτσιπάς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Αρνάλντι – Τσιτσιπάς για τη φάση των «16» του Roland Garros. Τηλεοπτικά από Eurosport 1.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 02 Ιουνίου 2024