Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το παρασκήνιο για το «άκυρο» που έριξε ο βασιλιάς Κάρολος στον Χάρι - Ο ρόλος του Ουίλιαμ

Το παρασκήνιο για το «άκυρο» που έριξε ο βασιλιάς Κάρολος στον Χάρι – Ο ρόλος του Ουίλιαμ

Σε «τεντωμένο σκοινί» συνεχίζουν να κινούνται οι σχέσεις της βασιλικής οικογένειας.

Ο πρίγκιπας Χάρι έφτασε στο Λονδίνο για να παραστεί την Τετάρτη (8/5) στην επέτειο των 10 χρόνων από την ίδρυση των Invictus Games. Ο Δούκας του Σάσσεξ επέστρεψε στη Βρετανία για πρώτη φορά από τότε που επισκέφθηκε τον βασιλιά Κάρολο, τον Φεβρουάριο, μετά τη διάγνωση του για καρκίνο. Ωστόσο, η Daily Mail ανέφερε ότι δεν θα συνατήσει τον πατέρα του λόγω «φορτωμένου προγράμματος» του βασιλιά Καρόλου.

Ο εκπρόσωπός του πρίγκιπα Χάρι δήλωσε: «Σε απάντηση των πολλών ερωτήσεων και των συνεχιζόμενων εικασιών σχετικά με το αν ο δούκας θα συναντηθεί με τον πατέρα του κατά την παραμονή του στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτή την εβδομάδα, αυτό, δυστυχώς, δεν θα είναι δυνατό λόγω του πλήρους προγράμματος της Αυτού Μεγαλειότητας. Ο δούκας έχει βέβαια κατανόηση για το ημερολόγιο των υποχρεώσεων του πατέρα του και τις διάφορες άλλες προτεραιότητες του και ελπίζει να τον δει σύντομα».

Ο… κακός χαμός στο Παλάτι

Πίσω από την συγκεκριμένη απόφαση υπήρξε ένα έντονο παρασκήνιο, σύμφωνα με δηλώσεις ειδικού στα θέματα των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ, στη New York Post. Όπως αναφέρει η βασιλική σχολιάστρια Charlotte Griffiths, η απόφαση του μονάρχη μπορεί να επηρεάστηκε από «ορισμένες απαιτήσεις» του Χάρι. «Υπάρχουν κάποιες κουβέντες ότι στα παρασκήνια έγιναν πολλές διαπραγματεύσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά η Griffiths στο GB News.

«Νομίζω ότι ο λόγος ήταν επειδή ο Χάρι έκανε ορισμένες απαιτήσεις σχετικά με το ποιος θα μπορούσε να είναι στο δωμάτιο και ποιος όχι. Αν και επιφανειακά μοιάζει με σνομπάρισμα, ο Χάρι φαίνεται να δυσκόλεψε πολύ τον πατέρα του».

Ο ρόλος που έπαιξε ο Ουίλιαμ

Όταν της ζητήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις απαιτήσεις του Χάρι, η Griffiths είπε ότι «άλλες δυνάμεις» θα μπορούσαν να έχουν επηρεάσει την απόφαση του βασιλιά. «Ίσως άλλες δυνάμεις να καθοδηγούσαν τη θέση του Καρόλου σε αυτό», είπε. «Ο Ουίλιαμ, για παράδειγμα, θα μπορούσε να είχε κάποιες σκέψεις για πώς θα έπρεπε να διεξαχθεί αυτή η συνάντηση ή αν θα έπρεπε να διεξαχθεί καθόλου».

«Γνωρίζουμε ότι στον Κάρολο αρέσει να συναντά τον Χάρι με την Καμίλα στο δωμάτιο, κάτι που δεν είναι μία απόφαση που θα άρεσε στον Χάρι», συμπλήρωσε. Ο εκπρόσωπος του Δούκα του Σάσεξ ανέφερε την Τρίτη ότι μια συνάντηση μεταξύ πατέρα και γιου «δεν θα είναι δυνατή λόγω του πλήρους προγράμματος της Αυτού Μεγαλειότητας».

«Ο Δούκας, φυσικά, κατανοεί το βαρύ πρόγραμμα του πατέρα του και ελπίζει να τον δει σύντομα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Χάρι.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ντέρμπι «αιωνίων» με στόχο την Ευρώπη

Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός κοντράρονται στην τελευταία αγωνιστική των play off, με φόντο την τρίτη θέση και την έξοδο στην Ευρώπη, λίγες μέρες πριν τους δύο τελικούς που έχουν…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024