Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Νέο «χτύπημα» του Καρόλου στον Χάρι - Του «αφαιρεί» τίτλο και τον δίνει στον Ουίλιαμ

Νέο «χτύπημα» του Καρόλου στον Χάρι – Του «αφαιρεί» τίτλο και τον δίνει στον Ουίλιαμ

Αφού ο βασιλιάς αρνήθηκε πρώτα να τον δει, στη συνέχεια του «πήρε» τον στρατιωτικό τίτλο

Δύο «χτυπήματα» μέσα σε λίγες ώρες δέχθηκε ο πρίγκιπας Χάρι από τον βασιλιά Κάρολο.

Ο Δούκας του Σάσεξ, που βρίσκεται στο Λονδίνο για να παραστεί σε τελετή για την 10η επέτειο των αγώνων Invictus, ζήτησε να συναντηθεί με τον πατέρα του, αλλά εκείνος του το αρνήθηκε επικαλούμενος φορτωμένο πρόγραμμα.

Λίγη ώρα αφότου του έριξε «άκυρο» τον ταπείνωσε ξανά, αφού το παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε πως ο 75χρονος βασιλιάς και ο 41χρονος πρίγκιπας Ουίλιαμ θα παραβρεθούν σε κοινή εκδήλωση την προσεχή εβδομάδα, κατά την διάρκεια της οποίας ο διάδοχος του θρόνου θα λάβει τον τιμητικό τίτλο του αρχισυνταγματάρχη του Αεροπορικού Σώματος Στρατού.

Πριν το Megxit το 2020, ήταν αναμενόμενο πως ο πρίγκιπας Χάρι θα γινόταν αντισυνταγματάρχης της Αεροπορίας, αναλαμβάνοντας επικεφαλής του συντάγματος με το οποίο είχε υπηρετήσει στο Αφγανιστάν μέχρι το 2014.

«Αυτό εκλαμβάνεται ως ταπείνωση»

Ο βρετανικός Τύπος αναφέρει ότι ο συγκεκριμένος τίτλος προοριζόταν για τον Χάρι αν αυτός δεν είχε επιλέξει να εγκαταλείψει τα παλάτι και να μετακομίσει στις ΗΠΑ μαζί με την Μέγκαν Μαρκλ.

Και οι δύο γιοι του βασιλιά Κάρολου έχουν εκπαιδευτεί ως πιλότοι σε στρατιωτικά ελικόπτερα, όμως ο Χάρι ήταν αυτός που υπηρέτησε στο Αεροπορικό Σώμα Στρατού και βρέθηκε στο Αφγανιστάν μέχρι το 2014.

«Το ότι ο βασιλιάς δεν θα δει τον μικρότερο γιο του, παρόλο που οι δύο άνδρες θα βρίσκονται σε απόσταση τριών χιλιομέτρων, δείχνει το βάθος του χάσματος»

«Η Αυτού Μεγαλειότης, ο βασιλιάς θα απονείμει επίσημα τον τίτλο του αρχισυνταγματάρχη του Αεροπορικού Σώματος Στρατού στην Αυτού Μεγαλειότητα, στον πρίγκιπα της Ουαλίας», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Παλατιού, η οποία ήρθε μόλις δύο ώρες αφότου ο Κάρολος αποφάσισε να μην δει τον μικρότερο γιο του, Χάρι.

Ο βασιλικός συντάκτης Ρίτσαρντ Φιτζγουίλιαμς σχολίασε στη Daily Mail ότι «αυτό εκλαμβάνεται ως ταπείνωση. Πρόκειται για την πιο δημόσια αντιπαράθεση στον κόσμο. Αν αυτή (η αντιπαράθεση) είχε παραμείνει ιδιωτική χωρίς τις πολλές εικασίες από τον Τύπο, θα ήταν ευκολότερο να επιλυθεί».

«Ο συγχρονισμός είναι το παν», δήλωσε πηγή από το παλάτι στη Daily Mail για την απονομή του νέου στρατιωτικού τίτλου στον πρίγκιπα Ουίλιαμ ενώ ο πρώην βασιλικός ανταποκριτής του BBC, Μάικλ Κόουλ, ανέφερε: «Πρόκειται για σνομπάρισμα. Το ότι ο βασιλιάς δεν θα δει τον μικρότερο γιο του, τον πρίγκιπα Χάρι, παρόλο που οι δύο άνδρες θα βρίσκονται σε απόσταση τριών χιλιομέτρων αύριο το απόγευμα, δείχνει το βάθος του χάσματος».

Sports in

Σε «Βικελίδης» και Νέα Φιλαδέλφεια κρίνεται ο τίτλος του πρωταθλητή

Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο ΠΑΟΚ ψάχνει τη νίκη που θα τον στέψει πρωταθλητή, ενώ η ΑΕΚ θέλει τη νίκη κόντρα στη Λαμία και «δώρο» από τον Άρη για να πανηγυρίσει εκείνη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024