
Βασιλιάς της Ιορδανίας προς Μπάιντεν: Η διεθνής κοινότητα πρέπει να αποτρέψει μια νέα σφαγή στη Γάζα
Ο βασιλιάς της Ιορδανίας «προειδοποίησε πως η ισραηλινή επίθεση στη Ράφα, όπου έχουν εκτοπιστεί 1,4 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι λόγω του πολέμου, απειλεί να οδηγήσει σε μια νέα σφαγή».
Ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα Β’ κάλεσε χθες Δευτέρα από την Ουάσιγκτον τη διεθνή κοινότητα να κάνει τα πάντα προκειμένου ν’ αποτρέψει «μια νέα σφαγή» στη Ράφα καθώς το Ισραήλ ετοιμάζεται για μια επίθεση σ’ αυτήν την πόλη της νότιας Λωρίδας της Γάζας.
Οι δηλώσεις Αμπντάλα έγιναν στη διάρκεια μιας συνάντησης με τον Τζο Μπάιντεν
Στη διάρκεια μιας συνάντησης με τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο (φωτογραφία, επάνω, από το Χ), ο βασιλιάς της Ιορδανίας «προειδοποίησε πως η ισραηλινή επίθεση στη Ράφα, όπου έχουν εκτοπιστεί 1,4 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι λόγω του πολέμου, απειλεί να οδηγήσει σε μια νέα σφαγή», σύμφωνα με ανακοίνωση της πρεσβείας της Ιορδανίας στις ΗΠΑ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
Η απόφαση του Ισραήλ
Νωρίτερα, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε πως το πολεμικό υπουργικό συμβούλιό του ενέκρινε τη συνέχιση της επιχείρησης στη Ράφα, την πόλη στη νότια Λωρίδα της Γάζα, προκειμένου να πιέσει τη Χαμάς ν’ απελευθερώσει τους ισραηλινούς ομήρους και να επιτύχει τους υπόλοιπους πολεμικούς στόχους της χώρας.
«Το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα πως το Ισραήλ θα συνεχίσει την επιχείρηση στη Ράφα προκειμένου ν’ ασκήσει στρατιωτική πίεση στη Χαμάς ώστε να προωθήσει την απελευθέρωση των ομήρων μας και τους υπόλοιπους στόχους του πολέμου», ανέφερε το γραφείο του Νετανιάχου σε μια ανακοίνωση.
«Παράλληλα, αν και η πρόταση της Χαμάς είναι μακράν των αναγκαίων απαιτήσεων του Ισραήλ, το Ισραήλ θα στείλει μια αντιπροσωπεία εργασίας στους μεσολαβητές ούτως ώστε να εξαντλήσει την πιθανότητα εξεύρεσης μιας συμφωνίας υπό όρους αποδεκτούς στο Ισραήλ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
- Σε κίνδυνο τα οικονομικά Δήμων, σύμφωνα με τον Β’ Αντιπρόεδρο της ΚΕΔΕ
- Θεσσαλονίκη: Γυναίκα κατήγγειλε ότι ο πρώην σύντροφός της πέταξε βαζάκια με εύφλεκτο υγρό στο σπίτι της
- Η κόρη του Πολ Γουόκερ, ο Βιν Ντίζελ και το Fast & Furious
- Καλλιθέα: Στον ανακριτή ο 58χρονος που άνοιξε πυρ σε μπαρ και τραυμάτισε την ιδιοκτήτρια
- Τέμπη: Στον Άρειο Πάγο συγγενείς θυμάτων – Ζητούν να διωχθεί για κακούργημα ο Κώστας Αχ. Καραμανλής
- Συνεργασία με τους Ταλιμπάν ανακοίνωσε η Ρωσία – Οι δηλώσεις Σοϊγκού




