Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αγγλία: Εντοπίστηκε ορθογραφικό λάθος στο αρχείο της στέψης του Καρόλου

Αγγλία: Εντοπίστηκε ορθογραφικό λάθος στο αρχείο της στέψης του Καρόλου

Μικροσκοπικό λάθος εντοπίστηκε στο αρχείο της στέψης του βασιλιά Κάρολου και προφανώς έγινε πρώτο θέμα στην Αγγλίια.

Ένα περίτεχνα ραμμένο ρολό μήκους άνω των 21,4 μέτρων, που δημιουργήθηκε για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου, περιέχει μόνο ένα λάθος, όπως αποκαλύφθηκε – μια χαμένη τελεία πάνω από ένα «i». Κάτι υπέρ-αρκετό για να γίνει θέμα στην Αγγλία που οι τύποι και το πρωτόκολλο είναι σχεδόν ισάξια του ίδιου του τίτλου του βασιλιά. Την ώρα που ήδη ετοιμάζουν την βασιλική κηδεία του.

Οι κατάλογοι στέψης συντάσσονται από τότε που δημιουργήθηκε ο αρχικός κατάλογος για τη στέψη του Εδουάρδου Β΄ και της βασίλισσας Ισαβέλλας το 1308.

Το ρολό, το οποίο αποτελείται από 30 σελίδες ραμμένες με το χέρι, είναι το επίσημο αρχείο της στέψης του Καρόλου. Η καλλιγράφος Stephanie von Werthern-Gill δήλωσε ότι εργάστηκε επί 56 ημέρες ασταμάτητα γράφοντας το ρολό μετά τη στέψη πριν από σχεδόν ένα χρόνο, στις 6 Μαΐου.

Ο κύλινδρος στέψης της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ εκτίθεται στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, στο κεντρικό Λονδίνο, πριν ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα λάβουν τον δικό τους κύλινδρο στέψης, επίσημη καταγραφή της στέψης τους, στη Βρετανία την 1η Μαΐου 2024.

Τι περιλαμβάνουν τα ρολά ή αρχεία στέψης

To ρολό στέψης φέρει περίπου 11.600 λέξεις, κομψά χαραγμένες, που περιγράφουν την τελετή, από την πομπή στο Αβαείο του Ουέστμινστερ μέχρι το χρίσμα και τη στέψη του βασιλιά, καθώς και έναν κατάλογο όλων όσων συμμετείχαν και των επίσημων προσκεκλημένων.

Για κάθε στέψη δημιουργούνται εδώ και αιώνες ρολά, αλλά αυτό είναι το πρώτο που τυπώθηκε σε χαρτί και όχι σε περγαμηνή από δέρματα ζώων, αντανακλώντας τις απόψεις του βασιλιά για την ευημερία των ζώων. Η υπάλληλος του Στέμματος στο Chancery, Αντόνια Ρομέο, ήταν αυτή που παρουσίασε το ιστορικό πλέον κείμενο στο βασιλικό ζεύγος. Μαζί με το πρωτότυπο έγγραφο, ο βασιλιάς και η βασίλισσα θα δουν μια ψηφιακή έκδοση που θα είναι διαθέσιμη.

Ο κύλινδρος περιλαμβάνει περίπλοκες εικονογραφήσεις του Tim Noad, του Βασιλικού Κρυπτογράφου, που δημιουργεί το λογότυπο που θα εμφανίζεται στα νέα τραπεζογραμμάτια, στα δημόσια κτίρια, στις στολές και τελικά στα νέα γραμματοκιβώτια.

Πριν από την αναχώρησή του, ο βασιλιάς Κάρολος συναντήθηκε με ιστορικούς από τα Εθνικά Αρχεία για να δουν ιστορικούς πίνακες στέψης, μεταξύ άλλων του βασιλιά Εδουάρδου Β’, του βασιλιά Γουλιέλμου Γ’ και της βασίλισσας Μαρίας Β’, της βασίλισσας Βικτωρίας και της βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024