Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η Επιτροπή των Περιφερειών ενέκρινε μια διοργανική συμφωνία για ένα νέο Φορέα Δεοντολογικών Προτύπων

Η Επιτροπή των Περιφερειών ενέκρινε μια διοργανική συμφωνία για ένα νέο Φορέα Δεοντολογικών Προτύπων

Η ΕτΠ ενέκρινε τη νέα συμφωνία του οργάνου δεοντολογίας της ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών (ΕτΠ) ενέκρινε μια διοργανική συμφωνία για ένα νέο Φορέα Δεοντολογικών Προτύπων που σηματοδοτεί ένα κρίσιμο βήμα προς την καλλιέργεια μιας κοινής κουλτούρας ακεραιότητας και δεοντολογίας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ΕτΠ ενέκρινε τη νέα συμφωνία του οργάνου δεοντολογίας της ΕΕ για την ενίσχυση της ακεραιότητας, της διαφάνειας και της λογοδοσίας στην ευρωπαϊκή διαδικασία λήψης αποφάσεων στη σύνοδο ολομέλειάς της στις 17 Απριλίου. Τα μέλη της ΕτΠ τόνισαν ότι πρόκειται για ένα σημαντικό πρώτο βήμα προς την προώθηση μιας κοινής κουλτούρας ακεραιότητας και ηθικής.

Το Σώμα θα αναπτύξει, θα ενημερώσει και θα ερμηνεύσει κοινά ελάχιστα πρότυπα ηθικής συμπεριφοράς και θα δημοσιεύσει εκθέσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο αυτά τα πρότυπα αντικατοπτρίζονται στους εσωτερικούς κανόνες κάθε υπογράφοντος. Τα ιδρύματα που συμμετέχουν στο Φορέα θα εκπροσωπούνται από ένα ανώτερο μέλος. Η θέση του Προέδρου του Σώματος θα εναλλάσσεται κάθε χρόνο μεταξύ των ιδρυμάτων. Πέντε ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες θα υποστηρίξουν το έργο του Σώματος. Μπορεί να συμβουλευτεί ένα μέρος της συμφωνίας σχετικά με δηλώσεις συμφερόντων ή άλλες τυποποιημένες γραπτές δηλώσεις.

Τι δήλωσαν σχετικά

Vasco Alves Cordeiro (PT/PES), Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών:

« Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση κάνει ένα σημαντικό βήμα που συμβάλλει στην εμπιστοσύνη στη δημοκρατία μας με τη συμφωνία για το Σώμα Δεοντολογίας της ΕΕ.

Για πολλά χρόνια, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών είναι ενεργός ενδιαφερόμενος στις διοργανικές συζητήσεις σχετικά με τον τρόπο καλύτερης προώθησης της χρηστής διακυβέρνησης. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Ένωσή μας πρέπει να συνεχίσει το έργο της για ισχυρότερους ηθικούς κανόνες, καθώς αυτό αποτελεί βασικό πυλώνα για τη διαφύλαξη των αξιών που καθιερώνονται στις Συνθήκες».

Luca Menesini (IT/PES), Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, Πρόεδρος της επαρχίας Lucca, και εκπρόσωπος της ΕτΠ στη διαδικασία διαπραγμάτευσης:

« Η διοργανική συμφωνία για τη σύσταση ενός δεοντολογικού οργάνου ανοίγει το δρόμο για τη μελλοντική ανάπτυξη κοινών δεοντολογικών προτύπων. Στην περίπτωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, αυτά τα πρότυπα θα ισχύουν για τις δραστηριότητες των μελών της στην ευρωπαϊκή τους εντολή και θα προστεθούν στα πρότυπα στα οποία υπόκεινται ήδη στο πλαίσιο των εντολών και των λειτουργιών τους σε τοπικό ή περιφερειακό επίπεδο. αντίστοιχα κράτη μέλη.

Ως εκ τούτου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών είναι έτοιμη να υποστηρίξει την πιο φιλόδοξη προσέγγιση της δεοντολογίας, καθώς αφορά την αξιοπιστία και τη νομιμότητα των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων στα μάτια των ευρωπαίων ψηφοφόρων. Είμαστε έτοιμοι να τολμήσουμε περισσότερη ευρωπαϊκή ηθική και περισσότερη ευρωπαϊκή δημοκρατία!».

Sports in

«Ο αθλητισμός καλλιεργεί την κοινωνική συμπεριφορά»

Έντονα και ανησυχητικά φαινόμενα εντός και εκτός των σχολικών μονάδων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, έχουν προβληματίσει την κοινωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024