Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών για την ασφάλεια των γυναικών στους δρόμους

Εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών για την ασφάλεια των γυναικών στους δρόμους

Θα εξεταστούν θέματα όπως, πώς ο αστικός σχεδιασμός μπορεί να υποστηρίξει την αίσθηση της ασφάλειας στους δρόμους.

Το μέλος της ΕτΠ Alison Gilliland (IE/PES), δημοτικός σύμβουλος Δουβλίνου, διοργανώνει τοπικό διάλογο της ΕΕ για την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής κακοποίησης και την προώθηση της ασφάλειας των γυναικών στους δρόμους της πόλης του Δουβλίονου. Η εκδήλωση θα εξετάσει 2 επιμέρους θέματα:

α) Στήριξη της ενδοοικογενειακής κακοποίησης

β) πώς ο αστικός σχεδιασμός μπορεί να υποστηρίξει την αίσθηση της ασφάλειας στους δρόμους

Η συζήτηση θα διεξαχθεί αυτοπροσώπως μόνο σε μια τοπική κοινωνική λέσχη σε μια περιοχή της πόλης που μπορεί να είναι ευάλωτη σε θέματα ασφάλειας. Μετά τις εναρκτήριες παρατηρήσεις, η εκδήλωση θα ακούσει από δύο πάνελ, ένα που επικεντρώνεται σε κάθε επιμέρους θέμα. Οι συμμετέχοντες στην ομάδα θα προσφέρουν τις εμπειρίες και την εμπειρογνωμοσύνη τους στον αντίστοιχο τομέα τους. Αυτό θα ακολουθήσει ένα Q &A του κοινού.

Ελπίζεται ότι η εκδήλωση θα αυξήσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με τα θέματα που συζητήθηκαν, την υποστήριξη που μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή και την εφαρμογή ορθών πρακτικών σε επίπεδο πόλης του Δουβλίνου και σε επίπεδο ΕΕ, με ιδιαίτερη έμφαση στα επιτεύγματα του Ζάγκρεμπ, σύμφωνα με την Joko Klisovi, Πρόεδρος της Δημοτικής Συνέλευσης του Zagren.

Γενικές πληροφορίες:

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σχετικά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών, «τα περιστατικά ενδοοικογενειακής κακοποίησης και βίας κατά των γυναικών αυξήθηκαν στα ύψη στο Δουβλίνο κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 και οι οργανώσεις υποστήριξης δυσκολεύτηκαν να αντεπεξέλθουν. Οι αστυνομικές δυνάμεις της πόλης ανταποκρίθηκαν ενεργά, ωστόσο πολλοί δεν γνωρίζουν αυτόν τον τομέα της εργασίας τους — η εκδήλωση θα το τονίσει αυτό.

Η εκκένωση από την πόλη επίσης κατά τη διάρκεια της πανδημίας άφησε την πόλη στερημένη από τους πολίτες της και οδήγησε σε ανθρώπους, ιδιαίτερα γυναίκες, να αισθάνονται ανασφαλείς στην πόλη. Ενώ η πόλη έχει ανακάμψει, εξακολουθεί να υπάρχει η αίσθηση ότι η πόλη δεν είναι απολύτως ασφαλής τη νύχτα για όσους χρησιμοποιούν τις δημόσιες συγκοινωνίες ή πιο ενεργά ταξίδια. Οι πρόσφατες ταραχές έχουν αντιστρέψει την πρόοδο που έχει σημειωθεί. Η εκδήλωση αυτή θα αναδείξει τις ορθές πρακτικές στους τομείς του αστικού σχεδιασμού και της κινητικότητας και θα ενθαρρύνει τη χρήση τους.

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024