Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στο επίκεντρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών το κλίμα και η ερημοποίηση περιοχών

Στο επίκεντρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών το κλίμα και η ερημοποίηση περιοχών

Η ΕτΠ θα γνωμοδοτήσει στις 29 Νοεμβρίου για τρία βασικά θέματα που αφορούν τους δήμους και τις περιφέρειες, όπως η κλιματική αλλαγή, η ψηφιοποίηση και η ερημοποίηση περιοχών.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών θα παρουσιάσει στις 29 Νοεμβρίου τη θέση της σχετικά με το μακροπρόθεσμο μέλλον της πολιτικής συνοχής – το μεγαλύτερο κονδύλιο του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης – με συστάσεις που τονίζουν τη θεμελιώδη σημασία της διατήρησης ουσιαστικής περιφερειακής στοχευμένης στήριξης, ώστε oι περιφέρειες της ΕΕ να μπορούν να αντιμετωπίσουν διαρθρωτικές προκλήσεις όπως η κλιματική αλλαγή, η ψηφιοποίηση και η ερήμωση του πληθυσμού .

Η υιοθέτηση της γνωμοδότησης – που συντάχθηκε από τον Vasco Alves Cordeiro , Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, και τον Emil Boc, Πρόεδρο της Επιτροπής COTER ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με εκπροσώπους των νομοθετικών οργάνων της ΕΕ: ​​Elisa Ferreira , Ευρωπαία Επίτροπος αρ. Cohesion and Reforms, Younous Omarjee , πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Mercedes Caballero, Γενικός Γραμματέας των κονδυλίων της ΕΕ της Ισπανίας, κάτοχος της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τοπικοί σχεδιασμοί

Τη δεύτερη ημέρα της ολομέλειας, στις 30 Νοεμβρίου, τα φώτα της δημοσιότητας θα στραφούν στις προσπάθειες της ΕΕ να τοπικοποιήσει την πρωτοβουλία Global Gateway, με τον Πρόεδρο Cordeiro να καλωσορίζει τη Jutta Urpilainen, Ευρωπαίο Επίτροπο για τις Διεθνείς Συνεργασίες, για το άνοιγμα των Πόλεων και Περιφερειών για Διεθνείς Συνεργασίες Φόρουμ 2023 , το οποίο συνδιοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ΕτΠ. Αυτή θα είναι η τελευταία δημόσια ομιλία της κ. Urpilainen ως Ευρωπαίου Επιτρόπου πριν λάβει άδεια για να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της Φινλανδίας.

Η διετής εκδήλωση συγκεντρώνει εκατοντάδες τοπικούς και περιφερειακούς πολιτικούς από την ΕΕ, την Αφρική, την Ασία και τη Λατινική Αμερική για να συζητήσουν πώς η συνεργασία από πόλη σε πόλη και από περιοχή σε περιοχή μπορεί να συμβάλει στη βιώσιμη ανάπτυξη και να αντιμετωπίσει παγκόσμιες προκλήσεις. Η συνεργασία μεταξύ υποεθνικών διοικήσεων στη γειτονιά της ΕΕ θα αποτελέσει το αντικείμενο μιας από τις νομοθετικές γνωμοδοτήσεις που έχει προγραμματιστεί να εγκριθεί από την ΕτΠ.

Sports in

LIVE: Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης για τα ημιτελικά του Champions League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024