Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γυναικεία Ενδυνάμωση στο Επίκεντρο: Το Live A Legacy από την Mastercard και το Women on Top επιστρέφει για 6η χρονιά

Γυναικεία Ενδυνάμωση στο Επίκεντρο: Το Live A Legacy από την Mastercard και το Women on Top επιστρέφει για 6η χρονιά

Και δεν πρέπει να το χάσεις!

Η εργασιακή ανισότητα υπό τη μορφή των φυλετικών διακρίσεων στη χώρα μας παραμένει παρούσα, παρά τις εκτενείς και συντονισμένες προσπάθειες θεσμών και οργανώσεων να αρθούν τέτοιου είδους περιορισμοί. Πολλές φορές μάλιστα, η άνιση πρόσβαση των θηλυκοτήτων στον επαγγελματικό στίβο, οι δυσκολίες στην ανέλιξη και η έλλειψη επαρκούς καθοδήγησης μπορεί να οδηγήσει τα άτομα σε αδιέξοδο.

Σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, η Ελλάδα εμφανίζεται να αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα στην ανάπτυξη δεξιοτήτων στις γυναίκες, ειδικότερα αν λάβουμε υπόψιν τον Ευρωπαϊκό Δείκτη Δεξιοτήτων, στον οποίο η χώρα μας φιγουράρει στις τελευταίες θέσεις. Όπως διαφαίνεται λοιπόν, η ανάγκη για ενδυνάμωση των γυναικών στον επαγγελματικό χώρο είναι επιτακτική και διαρκής ενώ αφορά όλες τις θηλυκότητες, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Την πρόκληση αυτή έρχεται να αντιμετωπίσει η πρωτοβουλία Live A Legacy, από τη Mastercard και το Women on Top η οποία επιστρέφει για 6η χρονιά. Κεντρικό σημείο συνάντησης του φετινού Live a Legacy θα είναι για μία ακόμη χρονιά το Ωδείο Αθηνών. Με κεντρική θεματική το “Threads of success”, το Σάββατο 18 Μαΐου, καταξιωμένοι ομιλητές και ομιλήτριες από την Ελλάδα και το εξωτερικό μοιράζονται τις δικές τους ιστορίες επιτυχίας, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν, μέσα από βιωματικές ομιλίες, συνεντεύξεις και θεματικά panel σε τομείς όπως η τεχνολογία, οι επιστήμες και η επιχειρηματικότητα.

Θέτοντας στο επίκεντρο τη γυναικεία ενδυνάμωση, το νήμα της κάθε ιστορίας θα ξεδιπλωθεί στη σκηνή του Ωδείου Αθηνών, ενώνοντας ομιλητές και κοινό σε μία ολοήμερη εκδήλωση που στόχο έχει να εμπνεύσει και να κινητοποιήσει τις γυναίκες και τα νέα κορίτσια για να ξεκινήσουν δυναμικά το επαγγελματικό τους ταξίδι.

H Jesicca Claar, Senior Vice President στον τομέα του Marketing της Mastercard, η Γιάννα Ανδρονοπούλου, Γενική Διευθύντρια της Microsft για την Ελλάδα την Κύπρο και τη Μάλτα, η Αργυρώ Κουτσουράδη Γεωπόνος – Παραγωγός Αρωματικών Φυτών στην εταιρεία Myrovolos Organic, η Δρ. Φιόρη Α. Ζαφειροπούλου Ιδρύτρια στο Ερευνητικό Κέντρο Βιώσιμης Μόδας Ο.Π.Α., Fashion Revolution Greece & SOFFA, η Χρυσούλα Ηλιοπούλου, Ψυχοθεραπεύτρια, Κλινική Σεξολόγος και η Χρυσέλλα Λαγαρία, Co-Founder & CEO στην εταιρεία Black Light Athens είναι κάποιες από τις ομιλήτριες της φετινής εκδήλωσης του Live a Legacy.

Ταυτόχρονα, τα Live A Legacy Mentoring Days της Mastercard και του Women on Top θα πραγματοποιηθούν για 2η χρονιά, στην Αθήνα την Κυριακή 19 Μαΐου στον πολυχώρο Άτρακτος και στη Θεσσαλονίκη στις 25 Μαΐου στο ξενοδοχείο Monasty. Μέσα από διαλέξεις, fireside chats, speed mentoring sessions και διαδραστικά workshops, οι συμμετέχουσες θα αποκτήσουν τα εργαλεία που χρειάζονται για να αναγνωρίσουν τις δυνατότητές τους και να εντοπίσουν το επαγγελματικό τους όραμα.

Επιπλέον, το Live A Legacy Internship Program, επιστρέφει διαθέτοντας πάνω από 36 θέσεις έμμισθης πρακτικής για νεαρά κορίτσια στη Mastercard αλλά και το ευρύ δίκτυο συνεργατών της σε όλη τη χώρα, βοηθώντας τις με αυτό τον τρόπο να κάνουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα.

Συνολικά, το Live A Legacy αποτελεί μια πρωτοβουλία που ενδυναμώνει ουσιαστικά τις γυναίκες, παρέχοντας τους τα εργαλεία και την υποστήριξη που χρειάζονται για να ακολουθήσουν τα όνειρά τους και να χαράξουν την δική τους ιστορία επιτυχίας.

Από την έναρξη της πρωτοβουλίας το 2018 μέχρι και σήμερα, περισσότερες από 1.800 γυναίκες συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του Live A Legacy, πάνω από 230 διεκδίκησαν υποτροφίες mentoring και επαγγελματικής επιμόρφωσης και 36 ξεκίνησαν την επαγγελματική τους καριέρα μέσα από το πρόγραμμα έμμισθης πρακτικής. Οι αριθμοί αυτοί αντικατοπτρίζουν το πραγματικό αντίκτυπο των ενεργειών της Mastercard στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής της για συμπερίληψη, ίσες ευκαιρίες στη ζωή και την εργασία.

Επισκεφτείτε την πλατφόρμα του Live A Legacy, εγγραφείτε δωρεάν στις επερχόμενες εκδηλώσεις και το πρόγραμμα έμμισθης πρακτικής άσκησης και γίνετε μέρος της κοινότητας που συνεχίζει να εμπνέει και να υποστηρίζει την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών.

Σημειώνεται ότι οι χώροι είναι πλήρως προσβάσιμοι σε ΑμεΑ, ενώ στην κεντρική εκδήλωση στις 18/5 θα υπάρχει παράλληλη διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα. Η είσοδος στις εκδηλώσεις θα είναι δωρεάν και δυνατή μόνο κατόπιν εγγραφής.

Sports in

Ραζβάν Λουτσέσκου: Πήρε πολλά από όλους τους ποδοσφαιριστές

Οταν μια ομάδα έχει 20 (!) σκόρερ, σημαίνει πολλά για το πνεύμα και τη νοοτροπία της.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024