Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πρώτος σε όλη την Ευρώπη ο Ολυμπιακός - Θρίαμβος και επί της Μίλαν στον τελικό του Youth League (3-0, vids)

Πρώτος σε όλη την Ευρώπη ο Ολυμπιακός – Θρίαμβος και επί της Μίλαν στον τελικό του Youth League (3-0, vids)

Η ομάδα Κ19 του Ολυμπιακού κατέκτησε τo Youth League, επικρατώντας στον μεγάλο τελικό της Μίλαν με 3-0

Είναι μοναδικό, είναι ανεπανάληπτο! Η Κ19 του Ολυμπιακού έγραψε ιστορία στην Ελβετία κατακτώντας το UEFA Youth League, αφού διέλυσε με 3-0 τη Μίλαν στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, κάνοντας περήφανο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τα φοβερά «μωρά» του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου ήταν απολαυστικά σε όλη την αναμέτρηση. Ωστόσο είχαν ένα καταιγιστικό εξάλεπτο στο δεύτερο μέρος όπου ισοπέδωσαν τους αντιπάλους τους, σκοράροντας τρεις φορές με τους Μουζακίτη, Παπακανέλλο και Μπάκουλα, την ώρα που ο Σίνα είχε κατεβάσει… ρολά και δεν άφηνε να περάσει τίποτα.

Σφραγίζοντας έτσι ένα ιστορικό πρώτο ευρωπαϊκό στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό.

Το παιχνίδι στο πρώτο μέρος ήταν σχετικά μοιρασμένο. Ο Ολυμπιακός είχε ένα εξαιρετικό ξεκίνημα στο πρώτο τέταρτο με δύο καλές ευκαιρίες, ενώ ζήτησε και πέναλτι σε ανατροπή του Πνευμονίδη από τον Ραβέιρ. Στη συνέχεια η Μίλαν ισορρόπησε το ματς, είχε κι εκείνη της στιγμές της, χωρίς όμως να γίνει ιδιαίτερα απειλητική για την εστία των Ερυθρόλευκων. Έτσι, το 0-0 έμεινε μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «ροσονέρι» άρχισαν καλά, πίεσαν και εκεί ξεκίνησε να… χρειάζεται ο Άντζελο Σίνα που ήταν εκπληκτικός. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας όμως άρχισε ο… καταιγισμός! Οι Πειραιώτες πίεσαν και κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Στάλμαχ. Ο Μουζακίτης έστησε την μπάλα στη βούλα και ευστόχησε για το 1-0 στο 60′.

Πριν καλά-καλά προλάβουν να συνέλθουν οι Ιταλοί, ο Παπακανέλλος βγήκε από τα άκρα, «χόρεψε» τον αντίπαλό του και με ένα υπέροχο διαγώνιο τελείωμα βρήκε δίχτυα κάνοντας το 2-0 ένα λεπτό αργότερα.

Ωστόσο τα… μωρά του Συλαϊδόπουλου δεν είχαν τελειώσει εκεί. Ο Μπάκουλας φυλούσε το καλύτερο για το τέλος. Στο 66′ οι Ερυθρόλευκοι κινήθηκαν από τα δεξιά, έγινε η σέντρα, και με ένα ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ψαλίδι από το ύψος του πέναλτι έβαλε το… κερασάκι για το 3-0.

Στη συνέχεια η Μίλαν πίεσε για να πετύχει κάποιο τέρμα. Έπεσε όμως πάνω στον Σίνα που όποτε χρειάστηκε έδειξε τα αντανακλαστικά του, κρατώντας το μηδέν για τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες είχαν κι εκείνοι κάποιες καλές στιγμές, όμως τίποτα δεν άλλαξε. Το 3-0 έμεινε έως το φινάλε και η τρομερή Κ19 των Ερυθρόλευκων αναδείχθηκα πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σίνα, Κ. Κωστούλας, Κουτσίδης, Πρεκατές, Κουτσογούλας, Μπάκουλας (88′ Τανούλης), Μουζακίτης, Αλαφάκης (72′ Δάμα), Παπακανέλλος (76′ Λιατσικούρας), Πνευμονίδης (88′ Γατόπουλος) και Κωστούλας.

ΜΙΛΑΝ: Ραβιέρ, Μπαρτεσάγκι, Νσιάλα (69′ Λιμπεράλι), Σίμιτς, Μάγκνι, Ζερόλι, Μαλασπίνα, Σταλμάχ (62′ Σίμελχακ), Σία (79′ Σάλα), Σκότι και Καμάρντα (79′ Μπονόμι).

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024