Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΜΟΕ: Συνεχίζονται οι ανταλλαγές επισκέψεων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδος - Τουρκίας

ΜΟΕ: Συνεχίζονται οι ανταλλαγές επισκέψεων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδος – Τουρκίας

Πότε θα γίνει η επόμενη συνάντηση στο πλαίσιο του ελληνοτουρκικού διαλόγου

Στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και τις ανταλλαγές επισκέψεων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας – Τουρκίας, την Πέμπτη και την Παρασκευή, 18 και 19 Απριλίου, ο Τούρκος Διοικητής της 4ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού με έδρα την Κεσσάνη, πραγματοποίησε επίσκεψη στην ελληνική 31η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού που εδρεύει στις Φέρες.

Είχε προηγηθεί η επίσκεψη του Έλληνα Διοικητή  της 3ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού με έδρα την Καβύλη Έβρου, στην τουρκική 54η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού που εδρεύει στην Αδριανούπολη.

Η επόμενη συνάντηση

Την Δευτέρα 22 Απριλίου αναμένεται να έρθει στην Αθήνα η τουρκική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον τούρκο υφυπουργό Μπουράκ Ακτσαπάρ για την συνάντηση που αφορά τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Από την ελληνική πλευρά επικεφαλής της αντιπροσωπείας, θα είναι ο Πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος.

Η νέα συνάντηση πραγματοποιείται στην Αθήνα, καθώς η προηγούμενη είχε γίνει στην Άγκυρα στις 13 Νοεμβρίου 2023, λίγο πριν την άφιξη στην Αθήνα του τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 7 Δεκεμβρίου, για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας, που είχε σαν αποτέλεσμα την υπογραφή της Διακήρυξης των Αθηνών.

Τι είναι τα ΜΟΕ

Όπως έχει αναφέρει πολλές φορές ο Νίκος Δένδιας, τα ΜΟΕ δεν είναι διαπραγμάτευση και δεν αφορούν τον πυρήνα της ελληνοτουρκικής διαφοράς. Πάραυτα συνιστούν «μέτρα που θα επιτρέψουν την αλληλοκατανόηση των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών, ώστε να μην υπάρχουν εντάσεις χωρίς λόγο.

Δεν είναι ούτε διαπραγμάτευση, ούτε επίλυση σοβαρών ζητημάτων που αφορούν την ελληνοτουρκική διαφορά, αυτά είναι δουλειά του Υπουργείου Εξωτερικών και τα λύνει το Υπουργείο Εξωτερικών» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και κατά την παρουσία του στο Φόρουμ των Δελφών, την Τετάρτη.

Sports in

Ραζβάν Λουτσέσκου: Πήρε πολλά από όλους τους ποδοσφαιριστές

Οταν μια ομάδα έχει 20 (!) σκόρερ, σημαίνει πολλά για το πνεύμα και τη νοοτροπία της.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024