Ιράκ: Χτυπήματα σε στρατιωτικές αποθήκες των Δυνάμεων Λαϊκής Κινητοποίησης
Παρότι το Ισραήλ δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, είναι ο Νο 1 ύποπτος για την επίθεση εναντίον των Δυνάμεων Λαϊκής Κινητοποίησης στο Ιράκ.
Οι Δυνάμεις Λαϊκής Κινητοποίησης του Ιράκ (PMF), μια επίσημη δύναμη ασφαλείας, δήλωσαν ότι το διοικητήριο της στη στρατιωτική βάση Kalso, περίπου 50 χιλιόμετρα νότια της Βαγδάτης, χτυπήθηκε από μια τεράστια έκρηξη αργά την Παρασκευή και δύο πηγές ασφαλείας δήλωσαν ότι προήλθε από αεροπορική επιδρομή. Ένας μαχητής της PMF σκοτώθηκε και οκτώ τραυματίστηκαν, δήλωσαν δύο πηγές σε νοσοκομείο της κοντινής πόλης Χίλα. «Η έκρηξη προκάλεσε υλικές ζημιές και τραυματισμούς», ανέφεραν οι PMF σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι μια ομάδα διεξάγει έρευνα.
Οι δύο πηγές ασφαλείας δήλωσαν ότι δεν είναι γνωστό ποιος ήταν υπεύθυνος για την αεροπορική επιδρομή. Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι δεν υπήρξε καμία αμερικανική στρατιωτική δραστηριότητα στο Ιράκ. Το Ισραήλ πραγματοποίησε επίθεση σε ιρανικό έδαφος την Παρασκευή, ανέφεραν οι πηγές, λίγες ημέρες αφότου το Ιράν χτύπησε το Ισραήλ με καταιγισμό μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων.
Νωρίτερα αποκαλύφθηκε και η στόχευση του Ισραήλ απέναντι στο Ιράν: Συστοιχίες ραντάρ και πυραύλων στο Ισφαχάν.
Οι PMF ξεκίνησε ως μια ομάδα ένοπλων φατριών, πολλές από τις οποίες βρίσκονταν κοντά στο Ιράν, η οποία αργότερα αναγνωρίστηκε ως επίσημη δύναμη ασφαλείας από τις ιρακινές αρχές. Οι φατρίες της PMF συμμετείχαν επί μήνες σε επιθέσεις με ρουκέτες και μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ εν μέσω της εκστρατείας του Ισραήλ στη Γάζα, αλλά σταμάτησαν τις επιθέσεις από τις αρχές Φεβρουαρίου. Αλλά και εναντίον του Ισραήλ.
ΗΠΑ: «Δεν ήμασταν εμείς»
Δεν είναι σαφές ποιος ήταν υπεύθυνος για την επίθεση, η οποία έγινε μία ημέρα μετά το ισραηλινό χτύπημα στο Ιράν, αλλά αξιωματούχοι της πολιτοφυλακής κατηγορούν τις αμερικανικές δυνάμεις.
Αμερικανός αξιωματούχος λέει ότι δεν υπήρξαν αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ. Ο αξιωματούχος μιλά υπό τον όρο της ανωνυμίας για να παράσχει λεπτομέρειες που δεν είναι δημόσιες.
Τους τελευταίους μήνες, ορισμένες ομάδες-μέλη των Δυνάμεων Λαϊκής Κινητοποίησης-PMF οργάνωσαν επιθέσεις εναντίον αμερικανικών δυνάμεων που εδρεύουν στο Ιράκ και τη Συρία, οι οποίες, όπως είπαν, ήταν αντίποινα για την υποστήριξη της Ουάσινγκτον προς το Ισραήλ στον πόλεμό του με την Χαμάς στη Γάζα.
- Κρήτη: «Τον είδα, εκείνος τρόμαξε και έτρεξε στα χωράφια» – Μαρτυρία «κλειδί» για τον 33χρονο γιατρό
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (20/12): Πού θα δείτε Ολυμπιακός – Κηφισιά και τα υπόλοιπα ματς σε Super League και GBL
- Κολωνάκι: Η ώρα της αλήθειας για τη δολοφονία της Ελένης Παπαδοπούλου – Τα επιστημονικά ντοκουμέντα που «καίνε»
- IRIS: Διπλασιάζεται το όριο μεταφοράς χρημάτων μεταξύ ιδιωτών
- Η διαρκής κυβερνητική ομερτά για τις υποκλοπές
- Επίθεση στο Μποντάι: Η εβραϊκή κοινότητα της Αυστραλίας είναι «απόλυτα αδιάσπαστη», δηλώνει ο Αλμπανέζε
- Στο κατάμεστο Καραϊσκάκη με την Κηφισιά κοντράρεται ο Ολυμπιακός – «Μάχες» σε Τρίπολη και Πανθεσσαλικό
- Αρκάς: Η καλημέρα του Σαββάτου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 20.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/samuel-quek-cD4pt47I4JY-unsplash-1-315x220.jpg)



























![Ουκρανία: Ξεκίνησαν τα ρωσικά αντίποινα – Βαλλιστικός πύραυλος έπληξε την Οδησσό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2022-02-19T140733Z_962352030_RC21NS90Q0V3_RTRMADP_5_UKRAINE-CRISIS-PUTIN-NUCLEAR-315x220.jpg)
















![Airbnb: Πάνω από 90% οι πληρότητες για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/shutterstock_2395408901-315x220.jpg)






























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442