Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: To drone της Ισλαμικής Αντίστασης στο Ιράκ κάλυψε το ίχνος του πίσω από αμερικανικό drone

ΗΠΑ: To drone της Ισλαμικής Αντίστασης στο Ιράκ κάλυψε το ίχνος του πίσω από αμερικανικό drone

Σύμφωνα με πληροφορίες η επίθεση σημειώθηκε την ώρα που αμερικανικό drone περιπολίας επέστρεφε στην βάση και το εχθρικό drone έκρυψε το ίχνος του.

Αραβικές σελίδες αναφέρουν πώς το μη επανδρωμένο αεροσκάφος που σκότωσε τρεις Αμερικανούς στρατιώτες την Κυριακή κατάφερε να αποφύγει τον εντοπισμό ακολουθώντας ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος που επέστρεφε στη βάση στην Ιορδανία την ίδια στιγμή.

Η επίθεση που σημειώθηκε στην κατοχική βάση Tower 22, που βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ Συρίας και Ιορδανίας, είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις Αμερικανοί στρατιωτικοί και να τραυματιστούν από 34 έως 40. Η Washington Post ανέφερε ότι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε τους στρατώνες στη βάση, προκαλώντας τραυματισμούς που κυμαίνονται από κοψίματα, μώλωπες και εγκεφαλικές κακώσεις, ορισμένοι από τους οποίους χρειάστηκαν ιατρική διακομιδή. Το CNN περιέγραψε την επιχείρηση ως «σημαντική κλιμάκωση», σημειώνοντας ότι δεν είναι σαφές γιατί η αεράμυνα δεν κατάφερε να αναχαιτίσει το drone.

Οι αμερικανικές δυνάμεις τώρα «εξακολουθούν να συγκεντρώνουν τα γεγονότα αυτής της επίθεσης», ανέφερε ο πρόεδρος Μπάιντεν

Η Ιορδανία καταδίκασε την «τρομοκρατική επίθεση» και εξέφρασε τη δέσμευσή της να συνεργαστεί στενά με τις ΗΠΑ για την ενίσχυση της ασφάλειας κατά μήκος των συνόρων της. Ακόμα μια επίθεση σημειώθηκε σήμερα, σε συριακό έδαφος και συγκεκριμένα στην βάση αλ-Σαντάντι.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν δήλωσε πως οι ΗΠΑ ακόμα συγκεντρώνουν πληροφορίες για τα γεγονότα.

Περισσότερες επιθέσεις στην Συρία και η θέση του προέδρου Μπάιντεν

Λίγο μετά τη διεξαγωγή της επιχείρησης στον Πύργο 22, πηγές από την Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ ανέφεραν την εκτόξευση ακόμα ενός drone στην αμερικανική βάση Al-Tanf. Τα αμερικανικά στρατεύματα κατάφεραν να το καταρρίψουν χρησιμοποιώντας ένα μη επανδρωμένο εναέριο σύστημα RTX Coyote.

Μέχρι την Παρασκευή, είχαν σημειωθεί περισσότερες από 158 επιθέσεις κατά των δυνάμεων των ΗΠΑ και του συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στο Ιράκ και τη Συρία. Όμως η συγκεκριμένη επιχείρηση προκάλεσε κύμα οργής στις ΗΠΑ και αμφισχήτηση κατά του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Ο Μπάιντεν κατηγόρησε τις «ριζοσπαστικές μαχητικές ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν και δρουν στη Συρία και το Ιράκ», αναφερόμενος στην Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ. Ο Αμερικανός πρόεδρος ενημέρωσε πως οι αμερικανικές δυνάμεις τώρα «εξακολουθούν να συγκεντρώνουν (πληροφορίες για) τα γεγονότα αυτής της επίθεσης», τονίζοντας: «Θα συνεχίσουμε τη δέσμευσή τους για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Και μην έχετε καμία αμφιβολία – θα θέσουμε όλους τους υπεύθυνους προ των ευθυνών τους σε χρόνο και με τρόπο που θα επιλέξουμε εμείς».

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024