Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ανατροπή και πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά (2-1, vids)

Ανατροπή και πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά (2-1, vids)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε με ανατροπή 2-1 σετ τον Φακούντο Ντίαζ Ακόστα και προκρίθηκε στα ημιτελικά του τουρνουά της Βαρκελώνης.

Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε στο τάι μπρέικ του τρίτου σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με ανατροπή 2-1 σετ του Αργεντινού Φακούντο Ντίαζ Ακόστα (4-6, 6-3, 7-6 [8]) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του τουρνουά της Βαρκελώνης.

Ο Ελληνας τενίστας έδειξε χαρακτήρα στα κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης και μάλιστα έσωσε δύο match points, πριν πάρει την πρόκριση για την τελική 4άδα του ισπανικού τουρνουά, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Άρθουρ Φιλς – Ντούσαν Λάγιοβιτς.

Αυτή ήταν η 9η συνεχόμενη νίκη του συμπατριώτη μας, ο οποίος πριν από λίγες μέρες είχε κατακτήσει το Μόντε Κάρλο Masters.

Στο αποψινό παιχνίδι ο Στέφανος Τσιτσιπάς αιφνιδιάστηκε από τον Αργεντινό, που έκανε μπρέικ στο τρίτο γκέιμ και προηγήθηκε με 2-1. Ο Ελληνας τενίστας απάντησε με το ίδιο… νόμισμα στο 6ο γκέιμ και ισοφάρισε σε 3-3, αλλά ο Φακούντο Ντίαζ Ακόστα «έσπασε» για δεύτερη φορά το σερβίς του συμπατριώτη μας στο 9ο γκέιμ (5-4) και λίγο αργότερα έκανε το 1-0 στα σετ (6-4).

Στο δεύτερο σετ ο Στέφανος μπήκε στο κορτ αποφασισμένος να ισοφαρίσει και πίεσε τον αντίπαλό του. Στο 6ο γκέιμ έκανε μπρέικ και προηγήθηκε με 4-2. Στη συνέχεια κράτησε το σερβίς τους και με 6-3 έστειλε το ματς σε τρίτο σετ.

Εδειξε χαρακτήρα ο Τσιτσιπάς

Εκεί ο Τσιτσιπάς έκανε μπρέικ στο τρίτο γκέιμ (2-1), αλλά στο 6ο ο Αργεντινός το πήρε πίσω (3-3). Στο 9ο γκέιμ ο Ελληνας τενίστας έκανε νέο μπρέικ (5-4) και σέρβιρε για να πάρει το ματς, αλλά ο Φακούντο Ντίαζ Ακόστα απάντησε και ισοφάρισε σε 5-5. Οι δύο τενίστες οδηγήθηκαν στο τάι μπρέικ, όπου ο Λατινοαμερικάνος προηγήθηκε με 5-2, αλλά ο Στέφανος δεν πτοήθηκε. Απάντησε με δύο σερί μίνι μπρέικ για το 5-5 και στον 17ο πόντο έκανε νέο μίνι μπρέικ για το 9-8. Στη συνέχεια σέρβιρε καλά και με 10-8 έφτασε στη νίκη.

Sports in

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός 88-95: Το έκανε 2-2 και… βλέπει Βερολίνο

Ο Παναθηναϊκός έκαμψε την αντίσταση της Μακάμπι Τελ Αβίβ επικρατώντας με 95-88, ισοφάρισε τη σειρά σε 2-2 και θα παίξει την πρόκρισή του στο Final Four στο ΟΑΚΑ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024