Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η νύχτα που ο Τζολάκης έγινε… Ντουκαντάμ

Η νύχτα που ο Τζολάκης έγινε… Ντουκαντάμ

Ο Κωνσταντίνος Τζολάκης «κατέβασε ρολά» στη διαδικασία των πέναλτι και θύμισε τον Χέλμουτ Ντουκαντάμ

Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, Κωνσταντίνος Τζολάκης έριξε… κόκκινο στη νύχτα με τις μεγάλες αποκρούσεις που έκανε στη διαδικασία των πέναλτι, χαρίζοντας στους «ερυθρόλευκους» την επική πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League.

Ο νεαρός πορτιέρε της ελληνικής ομάδας απέκρουσε τρία πέναλτι στην μεγάλη μάχη της Πόλης και το μυαλό όλων πήγε στο τεράστιο κατόρθωμα του Χέλμουτ Ντουκαντάμ.

Ο Ρουμάνος παλαίμαχος τερματοφύλακας, ήταν αυτός που είχε δώσει στη Στεάουα Βουκουρεστίου το Κύπελλο Πρωταθλητριών το 1986, αποκρούοντας τέσσερα πέναλτι παικτών της Μπαρτσελόνα.

Ο τελικός εκείνος είχε γίνει στη Σεβίλλη και ο Ντουκαντάμ έγινε σύμβολο για την ρουμανική ομάδα αλλά και μια μυθική φιγούρα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Τέσσερα πέναλτι είχε αποκρούσει ο Ντουκαντάμ ένα βράδυ στη Σεβίλλη, τον Μάιο του 1986 και ο Τζολάκης είπε να… μιμηθεί τον παλαίμαχο Ρουμάνο τερματοφύλακα. Ο πορτιέρε του Ολυμπιακού έκανε τη δουλειά για την ελληνική ομάδα με τρεις αποκρούσεις αλλά έτσι όπως ήταν απόψε ο Τζολάκης θα έπιανε πέναλτι μέχρι το… πρωί αν ήταν αναγκαίο για να πάρει την πρόκριση η ελληνική ομάδα.

Είναι η μεγαλύτερη βραδιά στην ιστορία του Ολυμπιακού, αλλά είναι παράλληλα και η μεγαλύτερη νύχτα στην μέχρι στιγμής καριέρα του Τζολάκη.

Ο Έλληνας γκολκίπερ «κατέβασε τα ρολά» στην Πόλη και οι παίκτες της Φενέρ θα έχουν εφιάλτες ακούγοντας το όνομα του νεαρού τερματοφύλακα.

Ο Τζολάκης έκανε τρεις τεράστιες αποκρούσεις στη διαδικασία των πέναλτι και δεν φάνταζε ανίκητος, ήταν ανίκητος και το κατάλαβαν καλά οι παίκτες της τουρκικής ομάδας.

Και θα πρέπει επίσης εδώ να σημειωθεί και στην κανονική διάρκεια του αγώνα, ο Τζολάκης έκανε εξαιρετική εμφάνιση, καθώς έδειξε ότι είχε ψυχραιμία και το κυριότερο είχε καλές και σωστές εξόδους, μαζεύοντας τις μπάλες σε αρκετές σέντρες των παικτών της Φενέρ.

Είναι δίχως άλλο ο μεγάλος πρωταγωνιστής της επικής πρόκρισης του Ολυμπιακού, είναι αυτός που έκανε τη διαφορά εκεί που η μπάλα «έκαιγε». Και όχι μόνο δεν λύγισε, αλλά είχε την ψυχική δύναμη να σταθεί όρθιος σ’ ένα γήπεδο που «έβραζε».

Ο Τζολάκης έκανε μια τεράστια εμφάνιση και η ομάδα του Πειραιά έκανε ένα ακόμα «χουνέρι» στη Φενέρ, μετά τον θρίαμβο πριν από λίγα χρόνια στο ίδιο γήπεδο.

Τότε ήταν ο Γιώργος Μασούρας απόψε ήταν ο Τζολάκης. Τα παιδιά του Πειραιά στέλνουν τον Ολυμπιακό στον ουρανό της δόξας.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024