Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Συναγερμός στην Πολιτική Προστασία για την κακοκαιρία εξπρές - Αύριο οι αποφάσεις για έκτακτα μέτρα

Συναγερμός στην Πολιτική Προστασία για την κακοκαιρία εξπρές – Αύριο οι αποφάσεις για έκτακτα μέτρα

Ποιες περιοχές θα βρεθούν στο επίκεντρο αυτής της κακοκαιρίας σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΜΥ

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πολιτική Προστασία ενόψει της αλλαγής του καιρού από το απόγευμα της Παρασκευής με έντονα φαινόμενα που αναμένεται να επηρεάσουν πολλές περιοχές της χώρας.

Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Έκτακτες συσκέψεις

Νωρίτερα σήμερα συνεδρίασε εκτάκτως η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνους στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας με τους μετεωρολόγους να ενημερώνουν για την πορεία της κακοκαιρίας.

Αύριο θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη με τα επικαιροποιημένα μετεωρολογικά στοιχεία και θα ληφθούν αποφάσεις για τα έκτακτα μέτρα που ληφθούν εφόσον κριθεί απαραίτητο κάτι τέτοιο και σε ποιες περιοχές θα ενεργοποιηθεί το 112 προειδοποιώντας τους κατοίκους των περιοχών αυτών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας λόγω πιθανών πλημμυρών φαινομένων.

Οι περιοχές που μπαίνουν στο «κόκκινο» αυτής της κακοκαιρίας σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία της ΕΜΥ είναι οι εξής:

Την Παρασκευή (19-04-24)
α. Από τις απογευματινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.
β. Από αργά το απόγευμα στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Πελοπόννησο (κυρίως στα δυτικά τμήματά της).
γ. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν περιοχές της κεντρικής και της ανατολικής Μακεδονίας (ν. Πιερίας, ν. Θεσσαλονίκης, ν. Χαλκιδικής καθώς και στα θαλάσσια – παραθαλάσσια του ν. Σερρών και ν. Καβάλας), την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Το Σάββατο (20-04-24)
α. Μέχρι τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, σε περιοχές της κεντρικής και της ανατολικής Μακεδονίας (ν. Πιερίας, ν. Θεσσαλονίκης, ν. Χαλκιδικής καθώς και στα θαλάσσια – παραθαλάσσια του ν. Σερρών και ν. Καβάλας), τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και κατά τόπους την ανατολική Στερεά και την Εύβοια.
β. Από νωρίς το πρωί και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στα Δωδεκάνησα.

Σε ετοιμότητα η Πυροσβεστική

Στην Πυροσβεστική τίθεται σε εφαρμογή τo επιχειρησιακό σχέδιο, για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών καθώς και των συνοδών τους φαινομένων, ενώ οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εκδηλωθούν τα φαινόμενα, έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και περαιτέρω κλιμάκωσης εφόσον απαιτηθεί, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Επίσης όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024