Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διεθνής Διάσκεψη για τους Ωκεανούς: Παραδόθηκε η Σκυτάλη της Φύσης

Διεθνής Διάσκεψη για τους Ωκεανούς: Παραδόθηκε η Σκυτάλη της Φύσης

Συμβολίζει την ανάγκη εντατικοποίησης των πρωτοβουλιών για την προστασία των θαλασσών - Κρίσιμος ο ρόλος τους στην ισορροπία του κλίματος

Ξεκίνησε από την Ισπανία, έκανε μια στάση στη Γένοβα της Ιταλίας και έφτασε με τη βοήθεια του ανέμου στην Ελλάδα για να παραδώσει τη Σκυτάλη της Φύσης στους ηγέτες της Διεθνούς Διάσκεψης για τους Ωκεανούς που φιλοξενείται αυτές τις ημέρες στη χώρα μας.

Το Ocean Race παρουσιάζει στη μαρίνα του Φλοίσβου το σκάφος, την ιστορία του και εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους φίλους της θάλασσας

Το θρυλικό ιστιοπλοϊκό «Ericsson 1» του Ocean Race, το οποίο έχει κάνει τον γύρο του κόσμου, κατέπλευσε στη μαρίνα του Φλοίσβου μεταφέροντας ένα δυνατό μήνυμα προστασίας των ωκεανών: η Σκυτάλη της Φύσης συμβολίζει την ανάγκη εντατικοποίησης των πρωτοβουλιών για την προστασία των θαλασσών αναγνωρίζοντας τον κρίσιμο ρόλο που αυτές διαδραματίζουν στην ισορροπία του κλίματος. Και ταξιδεύει στο πλαίσιο πολλών διοργανώσεων διεθνούς εμβέλειας, στις οποίες λαμβάνονται σημαντικές αποφάσεις για το περιβάλλον.

Προχθές το μεσημέρι η Σκυτάλη της Φύσης παραδόθηκε από τον ειδικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για τους Ωκεανούς Peter Thomson στη συντονίστρια του Our Ocean Conference 2024, δρα Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, παρουσία του CEO του Ocean Race, Richard Brisius, και άλλων διακεκριμένων συμμετεχόντων.

Το μήνυμα

Στη συνέχεια, τη Σκυτάλη παρέλαβαν οι τρεις ελληνίδες ολυμπιονίκες της ιστιοπλοΐας Σοφία Μπεκατώρου, Σοφία Παπαδοπούλου και Βιργινία Κραβαριώτη, οι οποίες μέσω μιας διαδρομής που πέρασε μπροστά από την αθηναϊκή τριήρη «Αβέρωφ» τη μετέφεραν στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

«Εχουμε τη μεγάλη χαρά και την τιμή να υποδεχόμαστε το Ocean Race, την ομάδα που διασχίζει τους ωκεανούς για να μεταδώσει παντού το μήνυμα του ΟΗΕ για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος με τη Σκυτάλη της Φύσης», είπε η δρ Αυγερινοπούλου.

«Από την Αθήνα και αφού παραδώσουμε τη Σκυτάλη στον Πρωθυπουργό μας Κυριάκο Μητσοτάκη για να μεταφέρει το μήνυμα της Ελλάδας και της Κοινωνίας των Πολιτών σε όλους τους άλλους ηγέτες οι οποίοι θα παραβρεθούν στην Ελλάδα, η Σκυτάλη της Φύσης θα αποσταλεί στην Κόστα Ρίκα και στη συνέχεια σε άλλα πολύ μεγάλα γεγονότα με σκοπό να καταλήξει στη Νίκαια της Γαλλίας τον Ιούνιο του 2025. Εκεί όλοι μαζί θα συναντηθούμε στο πλαίσιο του ΟΗΕ και έχουμε και έναν στόχο: όχι μόνο γενικά και θεωρητικά να προστατεύσουμε τους ωκεανούς αλλά και να υιοθετήσουμε την πιο σπουδαία σύμβαση για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, τη σύμβαση για την προστασία της βιοποικιλότητας στην ανοιχτή θάλασσα».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με την υποστήριξη των FLISVOS MARINA, EDIT AUTOMATION και SKIPPER ONDECK.

Από χθες μέχρι και σήμερα το Ocean Race παρουσιάζει στη μαρίνα του Φλοίσβου το σκάφος, την ιστορία του και εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους φίλους της θάλασσας.

Premium έκδοση «Τα ΝΕΑ»

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024