Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71: Ο Σλούκας «σφράγισε» το πλεονέκτημα έδρας
Με τον Σλούκα να σκοράρει στο φινάλε, ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Ολυμπιακού με 77-71 και σφράγισε το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Basket League.
Σε ένα ντέρμπι που τα είχε όλα, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να επικρατήσει του Ολυμπιακού με 77-71 για τον γ’ γύρο της Basket League και «καθάρισε» το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.
Πρωταγωνιστής για τους Πράσινους ήταν ο Κώστας Σλούκας στο φινάλε, με τον Έλληνα γκαρντ να πετυχαίνει ένα πολύ σημαντικό τρίποντο και στη συνέχεια να βάζει δύο βολές για να καταφέρει να κλειδώσει τη νίκη και το τριφύλλι να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα.
Για τους νικητές ο Κέντρικ Ναν σταμάτησε στους 17 πόντους, με τον Ντίνο Μήτογλου να προσθέτει άλλους 15 και τον Ματίας Λεσόρ 13.
Από την άλλη πλευρά, ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος είχε 18 πόντους, ο Αϊζάια Κάνααν 15 και από 10 οι Μουστάφα Φαλ και Άλεκ Πίτερς.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις ομάδες να έχουν ρυθμό και να παίζουν όμορφα στην επίθεση. Κάτι που έφερε μια… άγρια ομορφιά στην αναμέτρηση, αφού το προβάδισμα άλλαζε χέρια συνεχώς με κανέναν από τους δύο αντιπάλους να μπορεί να χτίσει μια διαφορά. Στο 7′ ο Παναθηναϊκός προηγούνταν με 15-11, όμως ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα σερί 5-0 και πέρασε μπροστά με 16-15. Η απάντηση των Πράσινων ήταν άμεση όμως και με ένα δικό τους σερί 8-0 έφτασαν στο +7 για το 23-16 που ήταν αποτέλεσμα περιόδου.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έδειξε να βρίσκει ακόμα περισσότερο ρυθμό, καταφέρνοντας όσο περνούσε η ώρα να ανοίξει τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα και να προηγηθεί με +15 (32-17) στο 13′. Ο Ολυμπιακός έσφιξε την άμυνά του και μπόρεσε να ισορροπήσει το παιχνίδι, βρίσκοντας τον τρόπο να μειώσει τη διαφορά στους δέκα (36-26) στο 18′. Η αντεπίθεση των Ερυθρόλευκων συνεχίστηκε, με τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα να τρέχουν ένα επιμέρους 7-2 για να κλείσουν το πρώτο ημίχρονο στο -5 με το 38-33 υπέρ του Παναθηναϊκού.
Ο Ολυμπιακός κράτησε το μομέντουμ που είχε χτίσει και με πρωταγωνιστές τους Κάνααν και Πίτερς μπόρεσε όχι να πλησιάσει στον πόντο (47-46) στο 25′ αλλά και να περάσει μπροστά με 48-47 στο 26′. Το παιχνίδι παρέμεινε ντέρμπι στη συνέχεια, με τον Παναθηναϊκό να περνά μπροστά και να διατηρεί μια μικρή διαφορά. Έτσι το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε στο +4 για τους Πράσινους χάρη στο 59-55.
Στην τελευταία περίοδο οι Ερυθρόλευκοι μπόρεσαν να τρέξουν ένα σερί 4-0 και να ισοφαρίσουν σε 59-59 στο 32′. Ο Παναθηναϊκός πάντως δεν έχασε την ψυχραιμία του και συνέχιζε να κρατά τα ηνία του ματς όντας στο +5 (68-63) στο 35′. Η απάντηση των Πειραιωτών ήταν άμεση αφού έτρεξαν ένα 5-0 για να φέρουν ξανά το ματς στα ίσια (68-68) στο 37′. Οι Πράσινοι είχαν ένα σερί 4-0 και βρέθηκαν στο 72-68. Ο Ολυμπιακός μείωσε σε 72-71 όμως ένα μεγάλο σουτ του Σλούκα έκανε το 75-71, για να έρθει στη συνέχεια ο Έλληνας γκαρντ να διαμορφώσει το 77-71.
Τα δεκάλεπτα: 23-16, 38-33, 59-55, 77-71
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Αταμάν): Σλούκας 10 (2/4 τρίποντα, 4/4 βολές, 7 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 λάθη), Παπαπέτρου 4 (2/4 δίποντα), Ναν 17 (7/11 δίποντα, 1/6 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Ερνανγκόμεθ 11 (4/6 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 8 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα), Μήτογλου 15 (2/6 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 2/2 βολές, 6 ριμπάουντ), Καλαϊτζάκης, Βιλντόσα 2 (1/4 σουτ), Μωραΐτης, Λεσόρ 13 (3/5 δίποντα, 7/9 βολές), Γκριγκόνις 5 (1)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 5 (1 τρίποντο, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Κάναν 15 (4/10 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Φαλ 10 (5/7 δίποντα, 9 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Παπανικολάου 4 (2/7 σουτ, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Πίτερς 10 (3/5 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 4/5 βολές, 6 ριμπάουντ), Γουίλιαμς-Γκος 18 (5/9 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 5/6 βολές, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Ράιτ 3, Λαρεντζάκης 3 (1), Μήτρου-Λονγκ, ΜακΚίσικ 3
- Οσεάν Ντοντάν: Κορυφαία τενίστρια έκανε αυξητική στήθους και άνοιξε Onlyfans (pics+vids)
- Ολυμπιακός: Ανακοίνωσε επίσημα τη συμφωνία του με τον Μόντε Μόρις (vid)
- Σαμσουνσπόρ: «Όχι» στους οπαδούς της που ζήτησαν να παίξει κόντρα στην ΑΕΚ με εμφάνιση που θυμίζει τον Κεμάλ
- Βουλιαγμένη – Ολυμπιακός 10-12: Πήραν το ντέρμπι κι έκαναν το «12Χ12» οι ερυθρόλευκες
- LIVE: Βιγιαρεάλ – Κοπεγχάγη
- LIVE: Καραμπάγκ – Άγιαξ
- Ανρί για Σαλάχ και Σλοτ: «Είχα και εγώ προβλήματα με τον Βενγκέρ αλλά δεν μίλησα δημοσίως»
- Η σιωπή του Λανουά για τις επίμαχες φάσεις της Τούμπας δικαιολογεί απόλυτα τις διαμαρτυρίες της ΠΑΕ Άρης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)

































![Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/image-1-315x220.jpg)


![Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/AC4A5648-1-315x220.jpg)



![Αγρότες: Δικαστικός κλητήρας πήγε σε μπλόκο και επέδωσε σε αγρότη αγωγή για χρέη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotis-1-315x220.jpg)


























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442