Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπένι Γκαντζ: «Το Ιράν θα πληρώσει το τίμημα όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή»

Μπένι Γκαντζ: «Το Ιράν θα πληρώσει το τίμημα όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή»

Ο Ισραηλινός υπουργός πολέμου φρόντισε να στείλει το πρώτο μήνυμα λίγο πριν συγκληθεί το υπουργικό συμβούλιο πολέμου.

Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού βρίσκεται το Ισραήλ μετά την χθεσινοβραδινή επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν. Ο ισραηλινός υπουργός πολέμου, Μπένι Γκαντζ, λίγο πριν συγκληθεί το υπουργικό συμβούλιο φρόντισε να κάνει γνωστές τις προθέσεις της χώρας του λέγοντας πως θα αναμένει «την κατάλληλη στιγμή» ώστε το Ιράν «να πληρώσει το τίμημα» για την επίθεση με πυραύλους και drones.

«Θα δημιουργήσουμε μια περιφερειακή συμμαχία και θα απαιτήσουμε το τίμημα από το Ιράν με τον τρόπο και τη στιγμή που είναι κατάλληλος για εμάς», δήλωσε ο Μπένι Γκαντζ.

Στη σύσκεψη του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου του Ισραήλ θα αποφασιστεί η απάντηση στην ιρανική επίθεση, η οποία ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου και κράτησε 5 ώρες. Σε αυτί συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου και υπουργός Άμυνας, Γιοάβ Γκαλάντ.

Τι συζητήθηκε με την Αναλένα Μπέρμποκ

«Κόντρα στην επιθυμία των εχθρών μας να μας βλάψουν, θα συνεχίσουμε να ενωνόμαστε και να γινόμαστε ισχυρότεροι», δήλωσε ο Γκαντζ που λίγο νωρίτερα είχε συνομιλία του με τη Γερμανίδα υπουργό Εξωτερικών, Αναλένα Μπέρμποκ.

«Συζητήσαμε πρωτίστως την επιτακτική ανάγκη να διαμορφώσουμε ένα παγκόσμιο ενιαίο μέτωπο για να αντιμετωπίσουμε την ιρανική επιθετικότητα άμεσα σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Μπένι Γκαντζ.

Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ δήλωσε σήμερα ότι το Ισραήλ έδειξε ότι είναι δυνατό και ότι μπορεί να υπερασπιστεί τη χώρα του.

«Το Ιράν έχει απομονωθεί με την επιθετική συμπεριφορά του με την οποία θέλει να αποσταθεροποιήσει όλη την περιοχή», δήλωσε. «Και οι ικανότητες του Ισραήλ είναι ισχυρές. Το Ισραήλ μπορεί να προστατέψει τη χώρα του».

Το Ιράν έφερε «συνειδητά τη Μέση Ανατολή στο χείλος του γκρεμού» μετά την εκτόξευση εκατοντάδων ρουκετών, μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων κατά του Ισραήλ, δήλωσε η Αναλένα Μπέρμποκ.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024