Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Συνεδριάζει σε λίγες ώρες το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο - «Ισχύει η απειλή για αντίποινα στο Ιράν»

Ισραήλ: Συνεδριάζει σε λίγες ώρες το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο – «Ισχύει η απειλή για αντίποινα στο Ιράν»

Την ίδια ώρα το Ιράν δήλωσε πως είναι σε θέση να εξαπολύσει μια επίθεση «δέκα φορές ισχυρότερη»

Στις 3:30 μ.μ. (τοπική ώρα) θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου του Ισραήλ, ώστε να αποφασίσουν για την απάντηση στην ιρανική επίθεση, η οποία ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου και κράτησε 5 ώρες.

Όπως ανακοινώθηκε περισσότερα από 300 μη επανδρωμένα σκάφη (drone) και πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από το ιρανικό έδαφος προς το Ισραήλ, με την εκτίμηση των ζημιών στο εσωτερικό της χώρας να μην έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

«Είπαμε ότι αν το Ιράν επιτεθεί στο Ισραήλ, θα του επιτεθούμε και εμείς…»

Το πρωί της Κυριακής (14/4) σε ραδιοφωνική συνέντευξή του, ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Ισραέλ Κατζ δήλωσε ότι η απειλή για επίθεση στο Ιράν μετά τα αντίποινά του εξακολουθεί να ισχύει.

«Είπαμε ότι αν το Ιράν επιτεθεί στο Ισραήλ, θα του επιτεθούμε και εμείς και αυτό εξακολουθεί να ισχύει. Πρέπει να εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας με τους συμμάχους μας. Θα ηγηθώ μιας πολιτικής επίθεσης κατά του Ιράν», συμπλήρωσε.

«Είμαστε σε θέση να εξαπολύσουμε μια επίθεση δέκα φορές ισχυρότερη»

Η δήλωση του ισραηλινού ΥΠΕΞ έρχεται μετά τις δηλώσεις του στρατιωτικού διοικητή του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν, Μοχάμαντ Μπαγκερί, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε:

«Εάν οι ΗΠΑ συμμετάσχουν σε περαιτέρω επιθετικές σιωνιστικές κινήσεις μέσω των βάσεων ή των στρατιωτικών τους μέσων σε όλη την περιοχή, και αυτό αποδειχθεί, οι βάσεις, τα μέσα και το προσωπικό τους στην περιοχή δεν θα έχουν καμία ασφάλεια».

Και συνέχισε:  «Η αντίδρασή μας θα είναι πολύ μεγαλύτερη από την στρατιωτική ενέργεια της περασμένης νύχτας, αν το Ισραήλ απαντήσει με αντίποινα».

Επιπλέον ανέφερε πως η επιχείρηση «πέτυχε όλους τους στόχους της» και ότι δεν σχεδιάζονται περαιτέρω επιχειρήσεις εάν το Ισραήλ δεν ανταποκριθεί, σύμφωνα με σχόλια που μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

Επισήμανε ότι η επίθεση δεν είχε στόχο πολιτικά ή οικονομικά συμφέροντα, αντίθετα επικεντρώθηκε σε στρατιωτικά περιουσιακά στοιχεία, ιδιαίτερα σε μια βάση πληροφοριών στο όρος Ερμόν που χρησιμοποιήθηκε για να διευκολύνει την επίθεση στο ιρανικό προξενείο στη Συρία, μαζί με την αεροπορική βάση Νεβατίμ στην έρημο Νεγκέβ, από όπου εκτοξεύτηκαν τα ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη που στόχευσαν το προξενείο.

Sports in

Επιστροφή στο μέλλον για Ιμπόρα και Έμερι

Αν στην καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή υπάρχει ένας icon προπονητής και το αντίστροφο, τότε το βράδυ της Πέμπτης στο Βίλα Παρκ, ο Ουνάι Έμερι και ο Βιθέντε Ιμπόρα θα έχουν πολλά να θυμηθούν ως alter ego ο ένας του άλλου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024