Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο χαρακτήρας πίσω από τις λέξεις

Ο χαρακτήρας πίσω από τις λέξεις

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των παικτών κι αυτό μετράει πολύ στην αναγέννηση του Ολυμπιακού το τελευταίο δίμηνο

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες την επέκταση της συνεργασίας του με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και ο Ισπανός τεχνικός της ομάδας του λιμανιού, θα συνεχίσει στον πάγκο των «ερυθρόλευκων» και την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Οι πειραιώτες έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται ικανοποιημένοι από τα όσα έχει καταφέρει ο Μεντιλίμπαρ, τους δύο μήνες που βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού και γι’ αυτό τον λόγο άλλωστε έκαναν μια εξαιρετική πρόταση στον Ισπανό για να υπογράψει νέο συμβόλαιο.

Ο Ολυμπιακός, που δίνει το βράδυ της Πέμπτης τον πολύ μεγάλο αγώνα στην Πόλη κόντρα στη Φενέρ, με στόχο να προκριθεί στα ημιτελικά του Conference League.

Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν σημαντική νίκη με 3-2 στο πρώτο παιχνίδι κι εδώ υπάρχει ένα στοιχείο που παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Την επόμενη του παιχνιδιού ο Μεντιλίμπαρ μίλησε στους παίκτες του και τα όσα είπε για τον Παναγιώτη Ρέτσο, που έκανε το πέναλτι με το οποίο μείωσε σε 3-1 η Φενέρ, φανερώνει πολλά.

Και φανερώνει πολλά όχι για τις προπονητικές ικανότητες του 63χρονου προπονητή, αλλά για το χαρακτήρα του κι αυτό είναι επίσης κάτι που «μετράει» πολύ στα αποδυτήρια μιας ομάδας.

Αυτό λοιπόν που αναγνωρίζουν οι παίκτες του Ολυμπιακού είναι ότι ο Μεντιλίμπαρ είναι καλός άνθρωπος, έχει καλά στοιχεία στον χαρακτήρα του κι αυτό συμβάλλει στην δημιουργία ενός καλού κλίματος στο Ρέντη.

Και ο τρόπος άλλωστε που μίλησε για τον Ρέτσο μια μέρα τον αγώνα με τη Φενέρ, αποδεικνύει δίχως άλλο ότι μιλάμε για έναν άνθρωπο που ξέρει να σταθεί στον παίκτη του, σε μια δύσκολη στιγμή.

Βλέπουν δηλαδή οι παίκτες της ομάδας ότι έχουν να κάνουν μ’ έναν ωραίο χαρακτήρα, μ’ έναν καλό άνθρωπο με τον οποίο μπορούν να συνεννοηθούν.

Βλέπουν ότι έχουν έναν προπονητή που θα τους υπερασπιστεί στο λάθος κι επίσης έναν προπονητή ο οποίος είναι πάντα πρόθυμος ν’ ακούσει τι έχουν να του πουν οι ποδοσφαιριστές.

Το έχουμε άλλωστε δει αυτό στο Ρέντη, καθώς ο προπονητής έχει ζητήσει αρκετές φορές τη γνώμη των παικτών του και οι τελευταίοι δεν διστάζουν να αναφέρουν τις απόψεις τους.

Κανείς λοιπόν δεν πρέπει ν’ αμφιβάλλει για την σημασία που έχει ο χαρακτήρας του προπονητή για να κερδίσει τους παίκτες με την συμπεριφορά του.

Αυτό το βλέπουν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού αλλά πρέπει εδώ να τονίσουμε ότι το ξέρουν καλά και οι διοικούντες την ομάδα του λιμανιού, μαθαίνοντας από το Ρέντη για τις σχέσεις του προπονητή με τους παίκτες.

Είχαν όμως μάθει πολλά καλά πράγματα για τον άνθρωπο Μεντιλίμπαρ, όχι μόνο για τον προπονητή, έχοντας ρωτήσει ανθρώπους πριν προχωρήσουν στη συμφωνία με τον πολύπειρο τεχνικό πριν από δύο μήνες.

Κι αυτά που είχαν μάθει ήταν κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά, κάτι που άλλωστε φάνηκε και στην πορεία.

Ο Μεντιλίμπαρ λοιπόν έχει καταφέρει να «κερδίσει» τους παίκτες του, έχει την εμπιστοσύνη των ποδοσφαιριστών και είναι αναμφίβολα μεγάλη υπόθεση για μια ομάδα, οι παίκτες να τα δίνουν όλα και για τον προπονητή τους.

Κι αυτό το βλέπουμε στον Ολυμπιακό από την μέρα που πήγε στο Ρέντη ο Ισπανός τεχνικός. Κι έχει προφανώς παίξει κι αυτό τον ρόλο του, στην αναγέννηση των «ερυθρόλευκων» αυτό το δίμηνο.

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024