Σε ένα πραγματικό ντέρμπι τα κορίτσια του Ολυμπιακού επιβλήθηκε του Παναθηναϊκού με 72-69 στον πρώτο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών, έκανε το 1-0 στη σειρά και μαζί το πρώτο βήμα για την κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος.
Κορυφαία του Ολυμπιακού ήταν η Χριστινάκη με 19 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ καθοριστική ήταν η συμβολή της Τόμπιν (16π. με 10/10 βολές) και της Βίτολα (15π., 8ρ.).
Από πλευράς Παναθηναϊκού, ξεχώρισαν η Τζόουνς με 17 πόντους και 7 ριμπάουντ και η Αλιέιν με 15 πόντους και 17 ριμπάουντ. Ο δεύτερος τελικός είναι προγραμματισμένος για την ερχόμενη Τετάρτη (17/4, 20:30) και θα διεξαχθεί στην έδρα του Παναθηναϊκού.
Ο αγώνας κρίθηκε ουσιαστικά στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν οι Ερυθρόλευκες έτρεξαν ένα επιμέρους 23-12 και παρά την προσπάθεια του «τριφυλλιού» να φτάσει στην ανατροπή, οι παίκτριες του Θάνου Νίκλα έδειξαν απόλυτη ψυχραιμία και έφτασαν σε μια πολύτιμη νίκη.
Το «τριφύλλι» απάντησε με τρίποντο της Τζόουνς στα 57 δευτερόλεπτα, αλλά η Βίτολα ευστόχησε σε δύο βολές, η Χριστινάκη έκλεψε τη μπάλα και ο Ολυμπιακός έφτασε στη νίκη, καθώς το μακρινό τρίποντο της Σταμολάμπρου στο φινάλε δεν βρήκε στόχο.
Ο τεχνικός της Μπάγερν Βίνσεντ Κομπανί έδειξε τον δρόμο για να μείνουν οι παίκτες του στον δρόμο των επιτυχιών και για τη συνέχεια, ειδικά μετά το Μουντιάλ 2026
Αν ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει από τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, θα εξαρτηθεί από την τελική θέση της Άστον Βίλα που αντιμετωπίζει το απόγευμα εκτός έδρας τη Μάντσεστερ Σίτι
Νέο απρόοπτο προέκυψε με τα εισιτήρια του Final Four της Αθήνας Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς οπαδοί των ερυθρόλευκων δεν έχουν παραλάβει ακόμα αυτά του τελικού με τη Ρεάλ