Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η. Αποστολόπουλος: «Η εξωστρέφεια αναγκαία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση»

Η. Αποστολόπουλος: «Η εξωστρέφεια αναγκαία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση»

Ομιλητής στις Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς ο Πρόεδρος του Ι.Τ.Α. και Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, κ. Ηλίας Αποστολόπουλος.

Ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού και Πρόεδρος του ΙΤΑ, Ηλίας Αποστολόπουλος σε ομιλία του στις Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς επισήμανε την ανάγκη οι Δήμοι να αποκτήσουν εξωστρέφεια και τα διεθνή δίκτυα δήμων προσφέρουν μια τέτοια δυνατότητα:
«Ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εκφράζοντας και το σύνολο της Επιστημονικής Ομάδας του Ι.Τ.Α., έχουμε θέσει ως προτεραιότητα να παρέχουμε το ιδανικό θεωρητικό υπόβαθρο, προκειμένου η Τοπική Αυτοδιοίκηση να έχει στα χέρια της μια αναγκαία πρώτη ύλη, ώστε να διακρίνει τις ευκαιρίες δικτύωσης και να αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα που προσφέρεται στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.
Η εξωστρέφεια στους καιρούς που ζούμε είναι μια αναγκαία προϋπόθεση για τους Δήμους μας, με στόχο να μετατραπούν σε πυλώνες ανάπτυξης και ευημερίας για τις κοινωνίες των πολιτών.
Το Ι.Τ.Α. είναι ένας κόμβος επιστημονικών αντιλήψεων, πλήρως καταρτισμένων, ένας οδικός χάρτης προς αξιοποίηση. Παράλληλα, το Ι.Τ.Α. με την τεχνογνωσία που το χαρακτηρίζει και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του θα συμβάλλει, όπου ζητηθεί με σκοπό να διευκολύνει τη μετάβαση των ελληνικών Δήμων στο διεθνές στερέωμα», τόνισε, μεταξύ άλλων, στην τοποθέτησή του ο Πρόεδρος του Ι.Τ.Α. και Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, κ. Ηλίας Αποστολόπουλος, στις Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς που πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία από τις 7 Απριλίου έως και τις 9 Απριλίου στο Ίδρυμα Θεοχαράκη.
Η σημασία των δικτύων πόλεων
Κύριο θέμα ήταν τα Δίκτυα Πόλεων, καθώς και η Δικτύωση και Συνεργασία/Αδελφοποιήσεις με συντονίστρια την Κοινωνιολόγο, κα Νταίζη Παπαθανασοπούλου, η οποία μαζί με τον Καθηγητή, κ. Φώτη Παπαθανασίου και τον Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ι.Τ.Α. και Νομικό, κ. Μιχάλη Αγγελόπουλο, επιμελήθηκαν το 2022 τη πολυσέλιδη έκδοση του Ι.Τ.Α., με τίτλο «Δίκτυα Δήμων-Διεθνείς Σχέσεις Πόλεων και Περιφερειών», ένα σημαντικό εγχειρίδιο για όλους τους Δήμους της χώρας.
Στις Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς, το παρών έδωσαν Δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα, Αυτοδιοικητικά Στελέχη, καθώς και κορυφαίοι Επιστήμονες και Καθηγητές Πανεπιστημίων με ενδιαφέρουσες και πολύτιμες παρεμβάσεις στις ενότητες της Διημερίδας.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024