Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τους Έλληνες θαλασσοπόρους «υποδέχεται» ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού

Τους Έλληνες θαλασσοπόρους «υποδέχεται» ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού

Μια διεθνής έκθεση αφιερωμένη στους Έλληνες θαλασσοπόρους ανοίγει τις πύλες της στις 15 Ιανουαρίου.

Για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί στο κοινό της χώρας μια έκθεση – αφιέρωμα στους Έλληνες θαλασσοπόρους συνοδευόμενη από πλούσιο οπτικό υλικό.

Η έκθεση αυτή, που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Δήμου Παπάγου – Χολαργού είναι ένας συνδυασμός δύο επί μέρους εκθέσεων, μίας Ιταλικής για την ανακάλυψη της Αμερικής από τον Κολόμβο και μιας Ισπανικής  για τον πρώτο περίπλου της Γης από τον Μαγγελάνο, δύο αποστολών που έγιναν για λογαριασμό της Ισπανίας.

Η σημασία των αποστολών αυτών για την ιστορία της ανθρωπότητας, που αναδεικνύεται μέσα από αυτές τις εκθέσεις, δεν αμφισβητείται. Είναι όμως πολύ λίγο γνωστό ότι στα εγχειρήματα αυτά συμμετείχαν και Έλληνες ναυτικοί, μέλη των πληρωμάτων των δύο αυτών θαλασσοπόρων, μερικοί μάλιστα με σημαντικό έργο στην  επιτυχή έκβασή τους.

Έκθεση ορόσημο στο Δήμο Παπάγου – Χολαργού

Πρόκειται για μια πολιτιστική  συνεργασία της Ελλάδας με την Ιταλία και την Ισπανία, μέσω του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, που φιλοξενεί την έκθεση, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας  Αποδήμου Ελληνισμού του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών , των Πρεσβειών και των Μορφωτικών Ιδρυμάτων Ιταλίας και Ισπανίας στην Αθήνα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης προγραμματίζονται για τη Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2024, στις 19.00 στο Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» του Δημαρχείου Παπάγου- Χολαργού, με τους  χαιρετισμούς και τις ομιλίες των επισήμων καθώς  και  με την  προβολή του δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ του Ισπανού Ελληνιστή Πέδρο Ολάγια, «Φρανθίσκο ‘Αλμπο, οι Έλληνες ναυτικοί στον πρώτο περίπλου της Γης».

Ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος, τόνισε την σημασία της έκθεσης που φωτίζει πτυχές της ιστορίας που είναι άγνωστες στους περισσότερους ανθρώπους. Επισήμανε την συμβολή διαχρονικά των Ελλήνων ναυτικών που με την αυταπάρνηση τους δημιούργησαν μια χώρα πρωτοπόρα στην ναυτιλία.  Παράλληλα, συνεχάρη όλους τους συντελεστές που βοήθησαν να γίνει πραγματικότητα αυτό το μεγάλο για την πόλη γεγονός, προσθέτοντας πως ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού πάντα θα είναι αρωγός στην προώθηση της πολιτιστικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με ξεναγήσεις στις δυο εκθέσεις.

Διοργάνωση:

Δήμος Παπάγου-Χολαργού, Πρεσβείες Ισπανίας και Ιταλίας στην Αθήνα, Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο, Ινστιτούτο Θερβάντες.

Υπεύθυνη  οργάνωσης και Συντονισμού της  Έκθεσης και του Καταλόγου Κατερίνα Νταλαγιώργου, Σύμβουλος Πολιτισμού του Δημάρχου Παπάγου  Χολαργού.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά από  09:00 έως  14:00 και από 17:00 έως 20:00

Σάββατο και Κυριακή  κλειστά

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024