Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Είναι χρέος μας να δημιουργήσουμε έναν κόσμο χωρίς βία και ανισότητες και δεν θα σταματήσουμε την προσπάθεια αυτή», δήλωσε ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος.

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο Μίκης Θεοδωράκης, στο Δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού, σε μια εκδήλωση που σχεδιάστηκε στην παραμικρή της λεπτομέρεια, τιμήθηκαν γυναίκες του Δήμου μας, την Παρασκευή 8 Μαρτίου, στα πρόσωπα των οποίων τιμήσαμε όλες τις γυναίκες για τους αγώνες που έχουν δώσει και δίνουν ακόμα και σήμερα, για ουσιαστική ισότητα των φύλων.

Τιμήθηκαν οι:

Δρ. Καλλιόπη Αθανασιάδη – Χειρουργός Θώρακος, Δ/ντρια ΕΣΥ

Δρ. Νάγια Γιακουμάκη – Πρόεδρος Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Λονδίνου

Γιώτα Γουβέλη – Συγγραφέας

Αλεξάνδρα Κατσίκα – Σμήναρχος (ΥΝ) Αξιωματικός Αεροπορίας

«Να προάγουμε την ισότητα»

«Η ισότητα των δυο φύλλων είναι εκ φύσεως καθορισμένη. Δυστυχώς όμως ακόμη και στις μέρες μας παρατηρούνται φαινόμενα ανισότητας και έμφυλης βίας. Είναι καθήκον μας να εξαλείψουμε αυτά τα φαινόμενα και να προάγουμε την ισότητα σε όλες της τις εκφάνσεις. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι μέρος αυτής της διαδικασίας, δημιουργώντας τις δημοτικές επιτροπές ισότητας. Οι προσπάθειες μας θα είναι αδιάκοπες προκειμένου να επιτύχουμε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. Είναι χρέος μας να δημιουργήσουμε έναν κόσμο χωρίς βία και ανισότητες και δεν θα σταματήσουμε την προσπάθεια αυτή», δήλωσε ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος.

Η Μαρία Αθανασάκου – Μουντάκη, αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού δήλωσε: «Η ημέρα αυτή συμβολίζει τους αγώνες των γυναικών για την ισότητα. Μια μέρα που υπενθυμίζει σε όλους το αναφαίρετο δικαίωμα των γυναικών στην ισότιμη πρόσβαση σε όλες τις εκφάνσεις της Ύπαρξης.

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού ως μια ενιαία οντότητα, θα συνεχίσει να αποτελεί πρότυπο διαρκούς αγώνα ενάντια σε κάθε μορφής διαχωρισμού μεταξύ των δυο φύλλων και διακρίσεων. Όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά έχουμε ρόλο σε αυτόν τον αγώνα. Το οφείλουμε στους εαυτούς μας.

Το οφείλουμε στο δώρο της ίδιας της ζωής που μας προσφέρθηκε. Στεκόμαστε στο πλάι όλων των γυναικών όλου του κόσμου. Καμία γυναίκα σε κίνδυνο δεν μας αφήνει αδιάφορους. Αυτό δεν συνιστά απλά και μόνο επιθυμία μας αλλά και καθήκον μας»


Μετά το πέρας των ομιλιών και των βραβεύσεων, πραγματοποιήθηκε η απονομή των βραβείων αριστείας «Πίτσα Λιάπη» σε μαθήτριες των Λυκείων της πόλης μας, που αρίστευσαν στις πανελλήνιες εξετάσεις από τις κόρες της αειμνήστου δημάρχου Παπάγου, Χάρις και Κατερίνα Λιάπη, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά, η υψίφωνος Βασιλική Καραγιάννη και ο πιανίστας Δημήτρης Γιάκας.

Sports in

Ισπανικός «εμφύλιος» στον τελικό του BCL

Η Μάλαγα πέρασε από τον χθεσινό δεύτερο ημιτελικό και θα αντιμετωπίσει την Τενερίφη στον τελικό του BCL.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024