Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σημαντική επένδυση από τον Δήμο Παπάγου – Χολαργού για την φροντίδα των τετράποδων φίλων μας

Σημαντική επένδυση από τον Δήμο Παπάγου – Χολαργού για την φροντίδα των τετράποδων φίλων μας

Σε ισχύ το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για τη διαχείριση  αδέσποτων ζώων του Δήμου Παπάγου – Χολαργού για το 2024.

Μετά την ομόφωνη έγκριση του Επιχειρησιακού Σχεδίου από την 5μελή αρμόδια επιτροπή υπερψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παπάγου – Χολαργού  το πλέγμα δράσεων του Δήμου για τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα.

Για την επόμενη περίοδο ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού θα διαθέσει τουλάχιστον το ποσό των 95.625,86 € για την λειτουργία του προγράμματος μέριμνας για τα αδέσποτα ζώα παρέχοντας κτηνιατρικές και άλλες υπηρεσίες.

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού το έτος 2023 περιέθαλψε 419 αδέσποτα ζώα προχωρώντας σε 230 στειρώσεις και διενεργώντας 189 κτηνιατρικές πράξεις (χειρουργεία, μικροεπεμβάσεις, θεραπείες κτλ).

Επίσης το 2023 συνεχίστηκε και επεκτάθηκε το πρόγραμμα σίτισης αδέσποτων ζώων με τη συνεργασία εθελοντών – συμπολιτών μας, ενώ παράλληλα σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντική Δράση Ζωόφιλων Παπάγου – Χολαργού, οργανώθηκε και συνεργείο περισυλλογής αδέσποτων ζώων κατόπιν της προμήθειας ειδικού οχήματος αποκλειστικά για το συγκεκριμένο σκοπό.

Ο Δήμος είχε άμεση επέμβαση σε συνεργασία του τμήματος Προαγωγής Δημοσίας Υγείας και της Δημοτικής Αστυνομίας σε περιστατικά κακοποίησης ζώων σύμφωνα κάθε φορά με τις υποδείξεις της Εισαγγελίας Ζώων.

Τι προβλέπεται για το 2024

«Εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την ευζωία των αδέσποτων ζώων. Προωθούμε τη λειτουργία του Διαδημοτικού Καταφυγίου και Κτηνιατρείου εντός του έτους σε συνεργασία με τον ΣΒΑΠ (Σύνδεσμος Βιώσιμης Ανάπτυξης Πόλεων)» αναφέρει η δημοτική Αρχή και προσθέτει:

«Ενισχύουμε τη συνεργασία μας με τους εθελοντικούς συλλόγους του Δήμου μας, Εθελοντική Δράση Ζωόφιλων Παπάγου – Χολαργού και Φίλοι Ζώων Παπάγου – Χολαργού».

Ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος

Ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος δήλωσε: «Σεβόμαστε και φροντίζουμε τους τετράποδους φίλους μας, με κάθε μέσο και τρόπο που έχουμε στη διάθεσή μας.

Είναι, εκτός από υποχρέωσή μας και επιθυμία μας να χαρίζουμε στα πλάσματα αυτά τις ιδανικότερες συνθήκες διαβίωσης. Διαρκής επιδίωξή μας είναι να τα προστατεύουμε.

Η διαχείριση των αδέσποτων ειδικά, ζώων συντροφιάς, είναι μια συλλογική προσπάθεια, διότι η «μάστιγα» της εγκατάλειψής τους σε όλους τους δήμους της χώρας έχει υψηλό βαθμό δυσκολίας. Κανένας από τις 332 δήμους της χώρα, δεν έχει ούτε το δυναμικό ούτε τους πόρους να ελέγχει κάθε σπιθαμή του εδάφους προκειμένου να αποτρέπει την εγκατάλειψη.

Ο άμεσος εντοπισμός όμως με την βοήθεια των δημοτών – συνεργατών μας είναι το ζητούμενο για το οποίο πρέπει όλοι μαζί να συνδράμουμε.  Δέσμευση της Δημοτικής μας Αρχής είναι – σε συνεργασία με συλλόγους και εθελοντές – να προσπαθούμε καθημερινά να φέρουμε σε πέρας αυτή την αποστολή και να λειτουργούμε με παραδειγματικά πρότυπα στρατηγικής».

Η  Λίλα Σουρανή, Αντιδήμαρχος Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας & Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων δήλωσε: «Διαρκής είναι η μέριμνα του Δήμου Παπάγου – Χολαργού για την διαχείριση των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς. Με συνεχείς δράσεις εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης επιδιώκουμε την αλληλεπίδραση με τους πολίτες σε αυτή την διαδικασία, οι οποίοι ανταποκρίνονται με θέρμη. Ο τρόπος που φερόμαστε στα ζωάκια είναι δείγμα πολιτισμού και σε αυτό οι δημότες μας διαχρονικά έχουν αποδείξει το υψηλό τους επίπεδο».

Αναμφίβολα ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού αντιμετωπίζει την διαχείριση των ζώων συντροφιάς με περίσσια ευαισθησία όπως άλλωστε αρμόζει στην περίσταση, δείγμα της σοβαρότητας με την οποία η δημοτική Αρχή επιχειρεί να δώσει τις καλύτερες δυνατές λύσεις σε μια διαδικασία που έχει υψηλότατο βαθμό δυσκολίας για όλους τους Δήμους της χώρας.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024