Πέμπτη 11 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων εντάχθηκε ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού

Στο πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων εντάχθηκε ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού

Στο πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων ηλικίας 55 και άνω σε επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς του δημοσίου τομέα και σε επιχειρήσεις των ΟΤΑ αποφάσισε η δημοτική επιτροπή του Δήμου Παπάγου - Χολαργού..

Κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου και Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, Ηλία Αποστολόπουλο, αποφασίστηκε η ένταξη του Δήμου στο πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων ηλικίας 55 και άνω σε επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς του δημοσίου τομέα και σε επιχειρήσεις των ΟΤΑ. Η απόφαση της δημοτικής επιτροπής ήταν ομόφωνη.

Ο Πρόεδρος κ. Ηλίας Αποστολόπουλος, εισηγούμενος το θέμα, έθεσε – μεταξύ άλλων – υπόψη των μελών την από 15/2/2024 εισήγηση του Τμήματος Διαχείρισης & Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, ως ακολούθως: Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία 21.500 θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης, για την απασχόληση ανέργων, ηλικίας 55 ετών και άνω. Ωφελούμενοι είναι άτομα ηλικίας 55 ετών έως 67 ετών, καθώς και άτομα άνω των 67 ετών και έως 74 ετών που δεν έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο συντάξιμο χρόνο για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, εγγεγραμμένοι στο Ψηφιακό Μητρώο ανέργων των Υπηρεσιών της Δ.ΥΠ.Α., ηλικίας 55 ετών και άνω, κατά την υπόδειξή τους από το αρμόδιο ΚΠΑ2 και μέχρι την πρόσληψή τους.

Το ποσό επιχορήγησης

Ως ποσό επιχορήγησης ορίζεται το 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελούμενου με ανώτατο όριο τα 750 ευρώ μηνιαίως. Η επιχορήγηση υπολογίζεται για κάθε μήνα πλήρους απασχόλησης τόσο για τους μισθωτούς όσο και τους ημερομισθίους, το ανώτερο, μέχρι είκοσι πέντε (25) ημέρες ασφάλισης. Για κάθε ημέρα απασχόλησης λιγότερη των 25 ημερών το ανωτέρω μηνιαίο ποσό επιχορήγησης, μειώνεται κατά 1/25, όπως διαμορφώνεται κάθε φορά.

Sports in

LIVE: Κλαμπ Μπριζ – ΠΑΟΚ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Κλαμπ Μπριζ – ΠΑΟΚ για τα προημιτελικά του Europa Conference League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 2 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 11 Απριλίου 2024