Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι είναι η θεραπεία Tecar και πώς βελτιώνει την υγεία των ζώων

Τι είναι η θεραπεία Tecar και πώς βελτιώνει την υγεία των ζώων

Μαθαίνουμε τα οφέλη που προσφέρει στα ζώα η θεραπεία με το μηχάνημα Tecar

Η θεραπεία με το μηχάνημα Tecar δεν είναι θαυματουργή μόνο για την υγεία του ανθρώπου, αλλά και των ζώων. Μια μέθοδος, που ανακουφίζει μυϊκούς πόνους -μεταξύ άλλων- και επουλώνει επιφανειακές πληγές.

«Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, ειδικά στον χώρο της φυσικοθεραπείας, χρησιμοποιείται το μηχάνημα με την ονομασία Tecar.

Η αποτελεσματικότητά του έχει βοηθήσει χιλιάδες ασθενείς ανά τον κόσμο. Και, φυσικά, και τα κατοικίδια ζώα, καθώς η φυσικοθεραπεία εξελίσσεται και στον κτηνιατρικό κλάδο», τονίζει η θεραπεύτρια Shiatsu και ειδικός εφαρμογών θεραπείας Tecar, Μαρίλη Ρουμιέ.

Η θεραπεία με Tecar εφαρμόζεται σε όλα τα στάδια μιας παθολογικής κατάστασης. Από τον οξύ πόνο, έως και σε μία χρόνια πάθηση

Η θεραπεία Tecar χρησιμοποιείται αντίστοιχα και σε ζώα με διαφορετικές παθήσεις του μυϊκού, νευρικού και λεμφικού συστήματος

Ενημερώνει ότι η ονομασία Tecar σημαίνει «Transfer Electricity Capacitive and Resistive». Η ιστορία και η μελέτη του ξεκίνησε πριν από, περίπου, έναν αιώνα από τον Γάλλο γιατρό, Jacques Arsene d’Arsonval. Στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 αναφέρεται για πρώτη φορά με την ονομασία Tecar, σε μελέτες που δημοσιεύθηκαν στην Ιταλία.

Τι είναι η θεραπεία Tecar

Η θεραπεία Tecar, όπως λέει η κα Ρουμιέ, είναι μία μη επεμβατική, επαναστατική μέθοδος θεραπείας μέσω ραδιοσυχνοτήτων. Η ενέργεια που μεταφέρεται δεν εμπεριέχει ακτινοβολία. Η παραγωγή ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας υψηλής συχνότητας μεταδίδεται μέσω των ιστών, προκαλώντας μοριακές δονήσεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή ενδογενούς θερμότητας, την αύξηση της αιματικής ροής και του μεταβολισμού των κυττάρων. Με αυτό τον τρόπο επιταχύνεται η φυσική διαδικασία αυτοΐασης των τραυματισμένων ιστών (αναγέννηση και επούλωση). Και έχει ως αποτέλεσμα, να αποκαθίσταται άμεσα η κινητική τους λειτουργία.

Η διάρκεια της θεραπείας Tecar διαρκεί 10 έως 20 λεπτά

Σύμφωνα με την κα Ρουμιέ, η θεραπεία με Tecar εφαρμόζεται σε όλα τα στάδια μιας παθολογικής κατάστασης. Από τον οξύ πόνο, έως και σε μία χρόνια πάθηση. Είναι μια πολύ ευχάριστη και ανώδυνη θεραπεία, καθώς δρα εις βάθος με άμεσα αποτελέσματα από την πρώτη, κιόλας, συνεδρία. Προσφέρει την άμεση μείωση του πόνου, μυϊκή χαλάρωση, μείωση του οιδήματος και την επούλωση επιφανειακής πληγής.

Η θεραπεία Tecar στα ζώα

Η θεραπεία Tecar, όπως επισημαίνει η ειδικός, χρησιμοποιείται αντίστοιχα και σε ζώα με διαφορετικές παθήσεις του μυϊκού, νευρικού και λεμφικού συστήματος. Ειδικά για μυϊκές κακώσεις, οστεοαρθρίτιδα, τενοντοπάθεια, κακώσεις των αρθρώσεων, οξείς – χρόνιους τραυματισμούς των αρθρώσεων, φλεγμονές και οιδήματα.


Σύμφωνα με την κ. Ρουμιέ, η θεραπεία Tecar εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία και άμεση αποτελεσματικότητα σε παθήσεις που παρουσιάζουν τα άλογα και τα κατοικίδιά μας.
Η διάρκεια της θεραπείας Tecar διαρκεί 10 έως 20 λεπτά, αναλόγως του σημείου επαφής του σώματος. Φυσικά, μεγάλο ρόλο παίζει η συνεργασία του ίδιου του ζώου κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Τι ακριβώς κάνει ο ειδικός εφαρμογών θεραπείαςTecar;

Αρχικά, η κα Ρουμιέ θα διαπιστώσει τυχόν ορατά λειτουργικά ελαττώματα στο σώμα του ζώου, όπως οίδημα, μυϊκή ατροφία, ή ουλές. Έπειτα θα εντοπίσει τον πόνο και την έντασή του. Στη συνέχεια, θα προβεί σε θεραπεία στα συγκεκριμένα σημεία του ζώου. Με το πέρας της συνεδρίας αναλύεται το πρόβλημα, καθώς και το πρόγραμμα αποκατάστασης της θεραπείας του ζώου.

Τα θεραπευτικά αποτελέσματα του Tecar

Η κ. Ρουμιέ, με δεκαετή εμπειρία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, παρατηρεί αισθητή βελτίωση σε αθλητικά άλογα και σκυλιά που συμμετέχουν σε κυναθλήματα, ήδη από την πρώτη συνεδρία. Ειδικά σε μυϊκούς πόνους στην πλάτη και φλεγμονές στον λαγονοψοΐτη, παρατηρείται άμεση ανακούφιση. Ενώ για παθήσεις όπως τενοντίτιδα και αρθρίτιδα, χρειάζονται περισσότερες συνεδρίες για να αντιμετωπιστούν.

Εν ολίγοις, όπως λέει η κα Ρουμιέ, το Tecar είναι ένα αξιόλογο θεραπευτικό εργαλείο. Στα χέρια ενός εξειδικευμένου θεραπευτή μπορεί να παρέχει σπουδαία αποτελέσματα. Με διάρκεια στον χρόνο, και μειώνοντας τις πιθανότητες υποτροπής μιας παθολογικής κατάστασης.

Η θεραπεύτρια Shiatsu και ειδικός εφαρμογών θεραπείας Tecar, Μαρίλη Ρουμιέ

* Η κυρία Μαρίλη Ρουμιέ έχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (CSR) από το University of Nottingham (Αγγλία), δίπλωμα στο Equine Shiatsu από την School of Equine Shiatsu (Αγγλία) και κατέχει την πιστοποίηση «T.E.C.A.R EQUIPMENT CERTIFICATE (VEGA 2CH)», για τη χρήση του μηχανήματος Τ.Ε.C.A.R, από την εταιρεία ΒΑC.

Εργάστηκε στον ιππόδρομο και σε ιππικούς ομίλους, όπως οι: ΑΙΟΑ, ΙΟΒΟΠ, ΙΟΒ και MEGA SPORTS. Εξασκεί το επάγγελμα της Σιάτσου θεραπεύτριας για ζώα (άλογα, σκυλιά, γάτες) στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Συνεργάζεται με κτηνιατρικές κλινικές, όπως την «TierklinikLusche», την «Equine Sports Medicine Services» (Σαμορίν, Σλοβακία) και το κτηνιατρικό κέντρο «Care Vet Clinic» του κ. Χρήστου Κτενά (Αθήνα).

Είναι μέλος του EQUINE SHIATSU ASSOCIATION (tESA) και της ΙΠΠΟΘΕΣΗΣ (Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών).

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024