Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γιατί να κάνετε μασάζ στον σκύλο σας; - Πού τον ωφελεί

Γιατί να κάνετε μασάζ στον σκύλο σας; – Πού τον ωφελεί

Το canine massage είναι μια ισχυρή φυσική θεραπεία για την ψυχική και σωματική υγεία του σκύλου

Το canine massage προάγει την υγεία και την ευεξία του σκύλου. Αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, μεταξύ άλλων, και μειώνει το άγχος και το στρες.

«Το canine massage είναι το massage, που αφορά αποκλειστικά τα σκυλάκια. Υπάρχουν δύο είδη: το sport massage και το θεραπευτικό massage.

Τα οφέλη του canine massage είναι πάρα πολλά, καθώς αποτελεί μια ισχυρή φυσική θεραπεία για την ψυχική και σωματική υγεία του σκύλου», επισημαίνει η εναλλακτική θεραπεύτρια, Σταυρούλα Κολιδάκη.

Αν ένας γονέας, όπως λέει η κα Κολιδάκη, θέλει να προσφέρει στον σκύλο του αυτή τη θεραπεία, θα τον βοηθήσει πάρα πολύ σε μετεγχειρητικές καταστάσεις και σε μυϊκούς τραυματισμούς. Βέβαια, πρέπει να αποφύγει το μασάζ την ώρα που ο μυϊκός τραυματισμός είναι σε ένταση, καθώς επίσης και την ώρα που μόλις έχει χειρουργηθεί το ζώο.

Ακόμη το μασάζ δεν επιτρέπεται σε σκυλάκια που εγκυμονούν.

Άλλο ένα όφελος αυτής της τεχνικής των μαλάξεων είναι ότι βοηθάει να αποτοξινώσει τον οργανισμό του.

Ένα επαγγελματικό μασάζ  στον σκύλο, μπορεί να κάνει ανάπλαση ιστών

Το canine massage βοηθάει τα σκυλιά που ασχολούνται με το agility, και κάνουν έντονες προπονήσεις

«Το sport massage απευθύνεται σε σκυλιά που εκτελούν έντονες εργασίες, που έχουν πολύ ενέργεια. Βοηθάει τα σκυλιά που ασχολούνται με το agility, και κάνουν έντονες προπονήσεις», αναφέρει η κα Κολιδάκη.

Έχει λοιπόν, το πλεονέκτημα να επιτυγχάνεται η απελευθέρωση των ενδορφινών, που επιφέρουν τη χαλάρωση στο ζώο.
Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν, ότι είναι χαλαρωτικό μασάζ στα σημεία ενεργοποίησης του πόνου, οδηγεί στην απελευθέρωση ενδορφινών, οι οποίες δρουν ως φυσικό αναλγητικό και αγχολυτικό.

Είναι θεραπευτικό και μειώνει το άγχος και το στρες

Παρατηρούμε ότι «έπειτα από μια συνεδρία τα σκυλάκια χαλαρώνουν, ηρεμούν και κοιμούνται. Σε μία συνεδρία, ο θεραπευτής μπορεί να βρει έναν τραυματισμό , που το σκυλί δεν έχει δείξει στον γονέα. Οι μαλάξεις ξεκινάνε από το κεφάλι και καταλήγουν στην ουρά. Οπότε, ο θεραπευτής δουλεύει με τα χέρια του όλα τα μέρη του σώματος του σκύλου», διευκρινίζει η κα Κολιδάκη.

Επίσης, το μασάζ μειώνει το άγχος και το στρες, καθώς λειτουργεί ηρεμιστικά.

Ένα επαγγελματικό μασάζ, και όχι ένα «πασπάτεμα» του σκύλου, όπως λέει η θεραπεύτρια, μπορεί να κάνει ανάπλαση ιστών. Παράλληλα, χαλαρώνει τους ιστούς και βοηθάει στις συσπάσεις των μυών, που μπορεί να εμποδίζουν το ζώο να περπατήσει σωστά.

Επιπλέον, οι συνεδρίες, ίσως, συνεισφέρουν στην επούλωση κάποιου μέρους του ιστού.
Έ

χει πολύ καλά αποτελέσματα στους πόνους από αρθρίτιδες κτλ, τα οποία δεν μπορεί να διαχειριστεί εύκολα ένα σκυλάκι. Ο πόνος δυσχεραίνει την καθημερινότητά του. Το μασάζ απαλύνει τον πόνο και ανακουφίζει τον σκύλο.

«Το μασάζ βοηθάει το λεμφικό σύστημα, καθώς αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, και προσφέρει μια φυσική ανακούφιση στον σκύλο χωρίς φάρμακα ή άλλες χημικές ουσίες», επισημαίνει η κα Κολιδάκη.

Συνεδρίες

Σύμφωνα με την κα Κολιδάκη, για τις συνεδρίες προτιμάται ο χώρος του σκύλου. Ειδικά, εάν ο σκύλος έχει τραυματιστεί, ή είναι μεγάλος σε ηλικία ή είναι σε μετεγχειρητική κατάσταση.

Η κάθε συνεδρία έχει διάρκεια 30 με 40 λεπτά.

Ο θεραπευτής, εξηγεί η κα Κολιδάκη, δίνει στον σκύλο τον χρόνο που χρειάζεται, έτσι ώστε να αναπτυχθεί μεταξύ τους επικοινωνία. Εννοείται ότι δεν πιέζουμε τον σκύλο με τα χέρια μας, σε κάτι που δεν θέλει. Φροντίζουμε να δουλεύουμε με τα χέρια μας κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να τον βοηθάμε να ανακουφιστεί και να ησυχάσει.

H εναλλακτική θεραπεύτρια, Σταυρούλα Κολιδάκη

● Η κυρία Σταυρούλα Κολιδάκη είναι ολιστική θεραπεύτρια ζώων και χρησιμοποιεί την Ανθοθεραπεία Bach και το Canine Massage ως βασικά θεραπευτικά εργαλεία. Είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ολιστικών Θεραπευτών. Επίσης, έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, έχει εργαστεί στον εκπαιδευτικό τομέα και έχει σπουδάσει Φωτογραφία. «Πάντα θυμάμαι στο σπίτι να έχουμε από βότανα μέχρι οποιοδήποτε θεραπευτικό έλαιο, για κάθε πόνο και περίσταση. Ήμουν παιδί της εναλλακτικής Ιατρικής και αρκετά οικειοποιημένη με αυτά τα δώρα της Φύσης. Ένα ταξίδι στην Κρήτη το 2015 ήταν η αφορμή να αποκτήσω τον Βίκτωρα. Έναν υπέροχο πορτοκαλί γάτο. Τον υιοθέτησα, λοιπόν, και έγινε η αιτία να ασχοληθώ με την ολιστική θεραπεία των ζώων, αφού αρρώστησε και δεν μας έδιναν ελπίδες ίασης. Μία διαδρομή που την περπατήσαμε παρέα. Γι’ αυτό επισημαίνω στις συνεδρίες που έχω με γονείς: το ζώο δεν είναι και δεν πρέπει να νιώθει ποτέ μόνο του στο μονοπάτι της θεραπείας του», τονίζει η κυρία Κολιδάκη. Ζει στην Αθήνα με τον Βίκτωρα και τη Φιφή, μία ασπρόμαυρη γατούλα.

Sports in

«Για αυτό ο Μπαρτζώκας δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Μόουζες Ράιτ»

Ποιος είναι ο λόγος που ο Μόουζες Ράιτ δεν έπαιξε καθόλου στο Game 4 με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024