Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
To σημείωμα του Getty στο βίντεο της Κέιτ Μίντλετον βάζει ξανά φωτιά στις θεωρίες συνωμοσίας

To σημείωμα του Getty στο βίντεο της Κέιτ Μίντλετον βάζει ξανά φωτιά στις θεωρίες συνωμοσίας

Ένα σημείωμα του πρακτορείου Getty στο αποκαλυπτικό βίντεο της Κέιτ Μίντλετον έβαλε ξανά φωτιά στις θεωρίες συνωμοσίας. Τι αναφέρει το πρακτορείο.

Ήταν πριν από λίγες ημέρες που η Κέιτ Μίντλετον μοιράστηκε ένα συγκινητικό βίντεο, αποκαλύπτοντας σε ολόκληρο τον πλανήτη πως δίνει μάχη με τον καρκίνο και υποβάλλεται σε προληπτικές χημειοθεραπείες.

Μέχρι την αποκάλυψη της Κέιτ Μίντλετον πως πάσχει από καρκίνο, οι θεωρίες συνωμοσίας για την «εξαφανισμένη» πριγκίπισσα της Ουαλίας είχαν φουντώσει.

Το συγκινητικό βίντεο με το οποίο έκανε την επανεμφάνισή της και τη σοκαριστική αποκάλυψη έδωσε ένα τέλος σε όλα τα σενάρια που κυκλοφορούσαν για την υγεία και την ευημερία της.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας ζήτησε ιδιωτικότητα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές ώστε να έχει την ευκαιρία να αναρρώσει, να διαχειριστεί τις νέες συνθήκες με την οικογένειά της και να προστατεύσει τα παιδιά της.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό από τι είδους καρκίνο πάσχει, πόσο θα διαρκέσει η θεραπεία της, αλλά και πότε θα επιστρέψει στα δημόσια καθήκοντά της.

Ήταν όμως ένα σημείωμα του πρακτορείου Getty που ήρθε να αναζωπυρώσει τις θεωρίες συνωμοσίας.

Το πρακτορείο φωτογραφιών Getty Images αναγκάστηκε να εξηγήσει μια δήλωση αποποίησης ευθύνης που προσέθεσε στα πλάνα της πριγκίπισσας Κέιτ Μίντλετον.

Συγκεκριμένα, το Getty Images αναγκάστηκε να εξηγήσει γιατί πρόσθεσε ένα σημείωμα συντάκτη στο βίντεο στο οποίο η πριγκίπισσα της Ουαλίας αποκάλυψε τη σοκαριστική διάγνωση του καρκίνου.

Το σημείωμα εντοπίστηκε τη Δευτέρα και προκάλεσε αμέσως σχόλια στο διαδίκτυο, μετά και τις πρόσφατες αντιδράσεις σχετικά με τη δημοσιοποίηση επεξεργασμένων φωτογραφιών από τη βασιλική οικογένεια.

Το νέο σημείωμα, που τοποθετήθηκε στην έκδοση του βίντεο από το Getty, γράφει: «Αυτό το απόσπασμα βίντεο παρασχέθηκε από έναν τρίτο οργανισμό και ενδέχεται να μη συμμορφώνεται με τη συντακτική πολιτική της Getty Images».

Η εξήγηση από το Getty για το βίντεο της Κέιτ Μίντλετον

Το πρακτορείο Getty δεν έδωσε αμέσως περισσότερες πληροφορίες, αλλά τώρα έχει προσφέρει μια εξήγηση, αφού ορισμένοι χρήστες βρήκαν ευκαιρία για περαιτέρω παράξενες θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με την κατάσταση της πριγκίπισσας.

Tο Getty είπε ότι ο τρόπος με τον οποίο επισημάνθηκε το βίντεο είναι μια συνήθης πρακτική για περιεχόμενο που παραδόθηκε από τρίτους, σε αυτή την περίπτωση το Παλάτι του Κένσινγκτον.

Από το Παλάτι αποκαλύφθηκε ότι τα στούντιο του BBC κατέγραψαν το βίντεο της Κέιτ Μίντλετον όπου ανακοινώνει τη διάγνωση του καρκίνου της στο κοινό στις 20 Μαρτίου, μόλις δύο ημέρες πριν από την κυκλοφορία του. Τα BBC Studios εξέδωσαν μια σύντομη δήλωση επιβεβαιώνοντας ότι γύρισαν το βίντεο.

«Τα BBC Studios γύρισαν ένα μήνυμα από την πριγκίπισσα της Ουαλίας στο Winsdsor αυτή την εβδομάδα. Θα θέλαμε να ευχηθούμε στην Αυτού Βασιλική Υψηλότητα ταχεία ανάρρωση», ανέφεραν χαρακτηριστικά σε δήλωσή τους.

Οι θεωρίες για την τεχνητή νοημοσύνη

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που διαδίδουν εικασίες πως το βίντεο της Κέιτ Μίντλετον έχει δημιουργηθεί με τεχνητή νοημοσύνη. Σε μια προσπάθεια να «αποδείξουν» την απλότητα της δημιουργίας ενός deepfake βίντεο αναδημοσιεύουν το βίντεο με το πρόσωπο της πριγκίπισσας Νταϊάνα και της Μέγκαν Μαρκλ στη θέση του προσώπου της πριγκίπισσας της Ουαλίας.

O Quassim Cassam, καθηγητής φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Warwick και ειδικός στις θεωρίες συνωμοσίας, επισήμανε πως είναι σύνηθες τέτοιες θεωρίες να τροφοδοτούνται από στοιχεία που στην πραγματικότητα τις διαψεύδουν.

«Δεν μπορούν να τις σταματήσουν επειδή τα στοιχεία εναντίον τους αντιμετωπίζονται ως μέρος της συνωμοσίας. Γι’ αυτό είναι τόσο ανθεκτικά» εξήγησε χαρακτηριστικά στο Birmingham Live.

H Whitney Phillips, επίκουρη καθηγήτρια ψηφιακών πλατφορμών και ηθικής στο Πανεπιστήμιο του Όρεγκον στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής πρότεινε πως ορισμένοι χρήστες μπορεί να διαδίδουν αυτές τις θεωρίες στα social media απλώς για διασκέδαση.

«Το είδος της ανεξέλεγκτης εικασίας που συνοδεύει αυτού του είδους τις θεωρίες μπορεί επίσης να είναι διασκεδαστικό μυστήριο ή απόσπαση της προσοχής από τους συμμετέχοντες, χωρίς ιδιαίτερη σημασία ή οποιαδήποτε σημασία για τη βλάβη ή την αγωνία που μπορεί να προκαλέσει αυτό το είδος της εικασίας στους ανθρώπους που εμπλέκονται στις θεωρίες συνωμοσίας» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Sports in

Ξεκάθαρο μήνυμα του Μεντιλίμπαρ στους παίκτες: «Δεν θέλω ούτε λέξη για τελικό»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στους παίκτες του, θέλοντας να βάλει τέλος στους πανηγυρισμούς, ενόψει της δύσκολης ρεβάνς με την Βίλα στο Καραϊσκάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024