Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Smart Home: 5 βήματα για να αναβαθμίσεις το σπίτι σου το 2024

Smart Home: 5 βήματα για να αναβαθμίσεις το σπίτι σου το 2024

Οι έξυπνες οικιακές συσκευές προσφέρουν δυνατότητες τηλεχειρισμού και αυτοματισμού, κάνοντας τις καθημερινές εργασίες πιο αποτελεσματικές.

Η ζωή γίνεται λίγο πιο απλή όταν το σπίτι σας είναι λίγο πιο έξυπνο. Για παράδειγμα, ο έξυπνος φωτισμός μπορεί να ρυθμίσει τη διάθεση και ένας έξυπνος θερμοστάτης μπορεί να βοηθήσει να διατηρήσετε τον λογαριασμό ενέργειας υπό έλεγχο.

Εκτός από την ενσωματωμένη τεχνολογία και τα εξειδικευμένα προϊόντα, η δυνατότητα ελέγχου και διαχείρισης διαφόρων πτυχών του σπιτιού σας μέσω εφαρμογών smartphone ή φωνητικών εντολών μπορεί να αναβαθμίσει τη συνολική εμπειρία ζωής σας.

Οι έξυπνες οικιακές συσκευές προσφέρουν δυνατότητες τηλεχειρισμού και αυτοματισμού, κάνοντας τις καθημερινές εργασίες πιο αποτελεσματικές.

Oι έξυπνοι θερμοστάτες, ο φωτισμός και οι συσκευές μπορούν να βελτιστοποιήσουν τη χρήση ενέργειας, οδηγώντας σε εξοικονόμηση κόστους και μειωμένες περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Τα έξυπνα συστήματα ασφαλείας παρέχουν βελτιωμένη προστασία και δυνατότητες παρακολούθησης, αυξάνοντας την ασφάλεια του σπιτιού και την ηρεμία.

Οι έξυπνες οικιακές συσκευές μπορούν να προσαρμοστούν ώστε να ταιριάζουν στις προτιμήσεις των ιδιοκτητών του σπιτιού, επιτρέποντας εξατομικευμένες εμπειρίες και ρυθμίσεις.

Ένα smart hub θα σας επιτρέψει να ελέγξετε πολλαπλές έξυπνες συσκευές, από μία εφαρμογή ή και μέσω φωνητικών εντολών σε κάποιον ψηφιακό βοηθό. Το θέμα βέβαια είναι, ποιο οικοσύστημα θα επιλέξετε Οι τρεις πιο γνωστές επιλογές είναι Amazon, Google, και Apple.

Έξυπνοι θερμοστάτες

Εάν διαθέτετε σύστημα θέρμανσης και ψύξης με αγωγούς που χρησιμοποιεί κεντρικό θερμοστάτη, μπορείτε επίσης να προσθέσετε έξυπνη λειτουργία θέρμανσης ή ψύξης αναβαθμίζοντας τον θερμοστάτη. Δεδομένου ότι ένας θερμοστάτης ελέγχει τη θερμοκρασία στο σπίτι σας κεντρικά, είναι μία από τις απλούστερες και πιο αποτελεσματικές αναβαθμίσεις που μπορείτε να πραγματοποιήσετε για να ξεκλειδώσετε επιπλέον λειτουργίες.

Έξυπνες κλειδαριές για πιο έξυπνες πόρτες

Αν έχετε κλειδωθεί ποτέ έξω από το σπίτι σας, θα γνωρίζετε πολύ καλά την ταλαιπωρία και το κόστος που συνεπάγεται η επιστροφή σας. Το κόστος εγκατάστασης μιας έξυπνης κλειδαριάς είναι ιδιαίτερα μικρό.

Οι περισσότερες κλειδαριές σας επιτρέπουν την είσοδο με κωδικό πρόσβασης, με δακτυλικό αποτύπωμα, ή με σάρωση μιας κάρτας NFC ή μιας συσκευής όπως ένα smartphone ή ένα ρολόι. .

Οι περισσότερες έξυπνες κλειδαριές λειτουργούν με μπαταρίες, με διαθέσιμες επιλογές επαναφορτιζόμενων και μη μπαταριών. Αυτές οι κλειδαριές μπορούν συχνά να λειτουργούν σε συνδυασμό με έξυπνα κουδούνια και αυτοματισμούς που ανάβουν τα φώτα ή ρυθμίζουν τη θερμοκρασία.

Έξυπνες πρίζες

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να προσθέσετε έξυπνη λειτουργικότητα στο σπίτι σας είναι με μια έξυπνη πρίζα. Αυτές οι συσκευές προσφέρουν την απλούστερη μορφή απομακρυσμένης συνδεσιμότητας, επιτρέποντάς σας να ενεργοποιείτε ή να απενεργοποιείτε ηλεκτρικές συσκευές από απόσταση.

Σχεδόν κάθε συσκευή που μπορεί να συνδεθεί σε μια πρίζα τοίχου μπορεί πλέον να ελεγχθεί με τον πιο βασικό τρόπο με μια έξυπνη πρίζα. Αυτοματοποιήστε τους ιονιστές αέρα, τις λάμπες, τις καφετιέρες, ακόμα και τον αφυγραντήρας σας ή απλά ελέγξτε τα από απόσταση.

Έξυπνοι διακόπτες 

Αντικαταστήστε τους τυπικούς διακόπτες σας με έξυπνους διακόπτες χωρίς να χάσετε καμία λειτουργικότητα. Οι έξυπνοι διακόπτες φωτισμού ενσωματώνουν τον φωτισμό στο Apple HomeKit, την Amazon Alexa και το Google Home, ώστε να μπορείτε να ανάβετε (και ακόμη και να χαμηλώνετε) τα φώτα σας χρησιμοποιώντας το smartphone σας, ακόμη και εκτός σπιτιού.

Ορισμένα μοντέλα περιλαμβάνουν ακόμη και αισθητήρες κίνησης που μπορούν να ανάψουν αυτόματα τα φώτα σας όταν μπαίνετε σε ένα δωμάτιο.

Εξυπνες κουζίνες

Η κουζίνα είναι συχνά η καρδιά του σπιτιού και οι έξυπνες συσκευές κουζίνας προσθέτουν ένα εντελώς νέο επίπεδο άνεσης και λειτουργικότητας. Από έξυπνα ψυγεία που επιτρέπουν στους χρήστες να βλέπουν το περιεχόμενο μέσω μιας ενσωματωμένης κάμερας έως φωνητικά ελεγχόμενους φούρνους και καφετιέρες, αυτά τα gadget κάνουν τις καθημερινές εργασίες πιο απλές.

Ο,τι και αν ψάχνετε για να φτιάξετε το δικό σας έξυπνο σπίτι θα το βρείτε σε απεριόριστη ποικιλία στο SHOPFLIX.gr για να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει.

Κάντε όποια επιλογή θέλετε και πληρώσετε σε έως 60 άτοκες δόσεις, ενώ επιλέξτε την υπηρεσία SHOPFLIX ME TH MIA ώστε όλες οι έξυπνες συσκευές σας να σα παραδοθούν σε μια αποστολή εύκολα και στην ώρα τους σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν μένετε.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024