Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: «Κάνουν ό,τι θέλουν» - Η Haaretz αποκαλύπτει την ανεξέλεγκτη δράση των αξιωματικών των IDF στη Γάζα

Ισραήλ: «Κάνουν ό,τι θέλουν» – Η Haaretz αποκαλύπτει την ανεξέλεγκτη δράση των αξιωματικών των IDF στη Γάζα

«Σεισμό» και εντός Ισραήλ έχουν προκαλέσει οι δολοφονίες των επτά εργαζόμενων της World Central Kitchen

Οι επτά εργαζόμενοι της μη κυβερνητικής, ανθρωπιστικής οργάνωσης World Central Kitchen που σκοτώθηκαν από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στην κεντρική Γάζα τη Δευτέρα το βράδυ,  έχασαν τη ζωή τους επειδή αξιωματικοί των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) στον θύλακα «κάνουν ό,τι θέλουν», δήλωσαν πηγές του στρατού στην ισραηλινή εφημερίδα Haaretz.

Παγκόσμια είναι η κατακραυγή για τη δολοφονία των εργαζόμενων της WCK

Ενώ ο ισραηλινός στρατός ισχυρίστηκε ότι οι θάνατοι προήλθαν από κακό συντονισμό, μια πηγή της Haaretz στην υπηρεσία πληροφοριών είπε ότι η διοίκηση «γνωρίζει ακριβώς ποια ήταν η αιτία της επίθεσης – στη Γάζα, ο καθένας κάνει ό,τι θέλει».

Το πλήγμα έγινε λόγω της υποψίας ότι ένας «τρομοκράτης» ταξίδευε μαζί με την οχηματοπομπή της WCK, αλλά ο φερόμενος ως «τρομοκράτης» δεν είχε φύγει από την αποθήκη με τα οχήματα, ανέφερε η Haaretz.

Ισραηλινοί στρατιώτες επιχειρούν στη Γάζα.

«Καμία σχέση»

Μία από τις στρατιωτικές πηγές είπε στην εφημερίδα: «Είναι απογοητευτικό. Προσπαθούμε να χτυπήσουμε με ακρίβεια τρομοκράτες και χρησιμοποιούμε κάθε νήμα πληροφοριών, και στο τέλος οι μονάδες στο πεδίο αποφασίζουν να εξαπολύσουν επιθέσεις χωρίς καμία προετοιμασία, σε περιπτώσεις που δεν έχουν καμία σχέση με την προστασία των δυνάμεών μας».

Ο επικεφαλής του ισραηλινού στρατού παραδέχθηκε σήμερα πως διαπράχθηκε «σοβαρό λάθος» όταν σκοτώθηκαν επτά εργαζόμενοι της μη κυβερνητικής οργάνωσης World Central Kitchen (WCK) σε αεροπορικό βομβαρδισμό.

Η WCK, η οποία εδρεύει στις ΗΠΑ, συγκαταλεγόταν στις ελάχιστες μη κυβερνητικές οργανώσεις που επιχειρούσαν ακόμη στον παλαιστινιακό θύλακα – που έχει υποστεί πελώριες καταστροφές εξαιτίας του πολέμου ο οποίος σε μερικές ημέρες συμπληρώνει μισό χρόνο –  ανακοίνωσε πως αναστέλλει τη δραστηριότητά της μετά τον βομβαρδισμό αυτό, που εξαπολύθηκε το βράδυ της Δευτέρας εναντίον αυτοκινήτων που έφεραν σε ευδιάκριτα σημεία τον λογότυπό της στην Ντέιρ αλ Μπάλαχ (κεντρικά).

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, και όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα θύματα ήταν τρεις υπήκοοι Βρετανίας, ένας πολίτης με διπλή υπηκοότητα, Αμερικανική και Καναδική, ένας υπήκοος Πολωνίας, μια υπήκοος Αυστραλίας και ο Παλαιστίνιος οδηγός και διερμηνέας της ομάδας.

Sports in

Εισιτήριο πρώτης θέσης, στο τρένο της δεύτερης ευκαιρίας

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το έλεγε από το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Και η δικαίωση απλά, άργησε λίγες ημέρες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024