Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δραστηριότητες για να κάνετε τώρα που ανοίγει ο καιρός

Δραστηριότητες για να κάνετε τώρα που ανοίγει ο καιρός

Δοκιμάστε τις παρακάτω εξωτερικές δραστηριότητες για υγεία και ευεξία στο μάξιμουμ αυτήν την άνοιξη.

Βγείτε έξω για να απολαύσετε τη φύση και τη βιταμίνη D του ηλίου, κάνοντας δραστηριότητες που ενισχύουν την υγεία και τη διάθεσή σας:

Ποδηλασία για βελτιωμένη φυσική κατάσταση

Η ποδηλασία είναι ένας πρακτικός τρόπος να γυμναστείτε, αλλά και να μετακινηθείτε, ειδικά τώρα που το επιτρέπει ο καιρός.

Αντί να στριμώχνεστε στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ή να ψάχνετε πάρκινγκ με τις ώρες, επιλέξτε για τις μετακινήσεις σας το ποδήλατο, ώστε να εντάξετε τη γυμναστική στην καθημερινότητά σας.

Κάνοντας ποδήλατο γυμνάζετε τα πόδια σας και παράλληλα καίτε θερμίδες χωρίς καν να καταλαβαίνετε ότι γυμνάζεστε.

Παράλληλα, ξεχνάτε ό,τι σας απασχολεί και συγκεντρώνεστε στη στιγμή, καθώς ο οργανισμός σας εκκρίνει σεροτονίνη και ενδορφίνες, ορμόνες οι οποίες σχετίζονται με την καλή διάθεση.

Μια ανασκόπηση 11 μελετών έδειξε ότι οι συμμετέχοντες αισθάνθηκαν πιο αναζωογονημένοι και πρόθυμοι να ασκηθούν ξανά μετά από γυμναστική σε εξωτερικό χώρο.

Πικνίκ για χαλάρωση και ευεξία

Την άνοιξη η φύση μας προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία νόστιμων και υγιεινών επιλογών όπως βερίκοκα, κεράσια, μούρα, αβοκάντο, καρότα, σπαράγγια, σέλινο, καθώς και μυρωδικά βότανα.

Γεμίστε, λοιπόν, το ψάθινο καλάθι σας με φρέσκα φρούτα και λαχανικά εποχής και στρώστε ένα καρό τραπεζομάντιλο στην αυλή σας ή ένα πράσινο πάρκο.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Social Science & Medicine.η πρόσβαση σε δημόσια πάρκα συσχετίστηκε με υγιή γήρανση και μειωμένο κίνδυνο γνωστικής εξασθένησης.

Μάλιστα, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι το προστατευτικό όφελος από την πρόσβαση στο υπαίθριο πάρκο ήταν ιδιαίτερα ισχυρό μεταξύ των γυναικών, εκείνων με γενετικούς παράγοντες κινδύνου για γνωστική εξασθένιση.

Άλλη Ιαπωνική μελέτη διαπίστωσε ότι οι συμμετέχοντες που περνούσαν χρόνο σε δασικά περιβάλλοντα είχαν σημαντικά χαμηλότερη συστολική και διαστολική αρτηριακή πίεση από αυτούς που δεν το έκαναν.

Κηπουρική για καλύτερη υγεία

Εκτός από την όμορφη διακόσμηση και τα υπέροχα αρώματα, η κηπουρική συμβάλλει και στην μείωση του στρες, καθώς η έκθεση στο φυσικό φως του ανοιξιάτικου ήλιου είναι αρκετή για να σας φτιάξει την διάθεση.

Όταν ταυτόχρονα, έρχεστε σε επαφή με την φύση έστω και σε υπαίθριους χώρους, ενδεχομένως να νιώσετε απελευθερωμένοι από τα άγχη της καθημερινότητας. Αυτή η «απόσταση» – έστω και νοητή – μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να δείτε μια κατάσταση πιο θετικά.

Η κηπουρική ισοδυναμεί, επίσης, με μια ήπιας έως μέτριας έντασης γυμναστική.

Κάτι που σημαίνει αυτόματα ότι βοηθάει στην ενίσχυση της καρδιάς, στην αύξηση της αντοχής και στην τόνωση του μυϊκού συστήματος.

Για παράδειγμα, το σκάψιμο είναι μία εξαιρετική άσκηση αντίστασης που γυμνάζει τετρακέφαλους, μηρούς και γλουτούς, τον κορμό, τους ώμους και τα χέρια.

Παράλληλα η μεταφορά των σακιών χώματος ή η μετακίνηση των γλαστρών αντιστοιχούν σε μια προπόνηση με βάρη.

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο The Lancet Planetary Health, υποστηρίζει ότι η κηπουρική μπορεί να προσφέρει μια λύση βασισμένη στη φύση, προσβάσιμη σε ποικίλο πληθυσμό για τη βελτίωση της ευημερίας και σημαντικών συμπεριφορικών παραγόντων κινδύνου για μη μεταδοτικές και χρόνιες παθήσεις.

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι όσοι άρχισαν να ασχολούνται με την κηπουρική έτρωγαν περισσότερες φυτικές ίνες και είχαν περισσότερη σωματική δραστηριότητα, δύο γνωστές μέθοδοι που μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου και άλλων χρόνιων ασθενειών.

Πηγή: Vita

Sports in

Με αυτήν την τιμωρία κινδυνεύει ο Αλμέιδα μετά την απίστευτη επίθεση στην Τούμπα (vid, pics)

Δείτε με τι τιμωρία κινδυνεύει ο Ματίας Αλμέιδα, σύμφωνα με το άρθρο 10 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, μετά την απίστευτη επίθεση σε άνθρωπο της ΔΕΑΒ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024